Изследователи от САЩ потвърждават, че редовното консумиране на сушени сини сливи води до по-здрави и защитени от счупване кости. Сушеният сливов плод се явява и прекрасна профилактика срещу развитие на остеопороза.
Освен това медиците са изяснили, че тези целебни свойства не се съдържат във всички сушени плодове, а този ефект притежават само сушените сини сливи.
При направените експерименти с жени по време на менопауза учените установили, че дори при приемане на калций, те са по-податливи към счупване на кости от тези, които редовно консумират сушени сини сливи.
Ето защо лекарите препоръчват включването на този продукт за редовна употреба. 100 грама сушени сини сливи на ден са не само добро профилактично средство, но те са и вкусна храна, заместваща напълно вредните бонбони./Likar.Info