25-04-2007 г. Това растение е малко познато у нас, но в Германия и Холандия е зеленчук, който се ползва с особено внимание.Той е многогодишно растение. На едно място може да се отглежда много години, като непрекъснато се разраства, образувайки множество коренови издънки. Консумират се крехките му сочни листни дръжки. Те са не само много вкусни, но и много полезни. Съдържат почти пълния набор от витамини. Освен това ревенът има и едно друго предимство – той е готов за консумация много рано на пролет, веднага след стопяването на снеговете. Размножава се чрез разсад или вегетативно чрез разделяне на коренището. Този начин е за предпочитане, тъй като получените растения имат по-месести и по-вкусни дръжки. Засажда се през пролетта или есента. С успех може да заеме и мястото под короните на дърветата в градината ви. Той е невзискателно растение и грижите за него се състоят в подхранване, окопаване и поливане. Коренището се изкопа през есента, почиства се и се нарязва на малки парчета. Сушат се и е добре това да става при висока температура. От изсушените и смлени части се приготвя чай. Не можем да отминем и достойнствата на това растение в оформлението на градината. В събуждащия се след дългата зима двор, изумрудените или леко розови дръжки са приятна гледка за окото.