Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
13.11.2017 г.
Пълнени чушки по бургаски
Пълнени чушки по бургаски

Измиваме пиперките, почистваме ги от дръжките и семената, попарваме ги за 3 мин във вряща вода, изваждаме ги и ги подсушаваме. Нарязваме чесъна и лука на ситно и ги запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме каймата, запържваме и нея като непрекъснато бъркаме с вилица. Слагаме предварително намачканите домати заедно със сока, риган, сол и черен пипер. Разбъркваме и варим, докато сокът от доматите се изпари. След това прибавяме ориза и разбъркваме. С тази смес напълваме добре чушките и ги нареждаме в намаслен съд, а около тях изсипваме остатъка от сместа с месото. Печем около 30 мин в умерена фурна и сервираме чушките горещи.

Продукти за рецептата: 8 зелени пиперки Долма, 1 глава лук, 2 скилидки чесън, 500 г кайма, половин консерва стелиризирани домати, 1 ч.ч. ориз, 1/3 пакетче краве масло, 3-4 с.л. олио, риган, черен пипер, сол.

578
Коментари (0)
Напиши коментар
Последни материали
Виж
На Никулден рибарите ще пекат луканки вместо риба в знак на протест
Холандци ще представят предимствата на кръговата икономика за земеделието
Аграрен доклад
За три години брутната стойност на агросектора е намаляла с 1 милиард лева
На 22 ноември фермери канят на чаен ден на Фестивала в София
На 22 ноември ще се проведе конференция за дуалното образование
Софтуер управлява автоматичното изключване на сеещи секции и променливата сеитбена норма въз основа на препоръчителна карта
Прецизна сеялка с пълно електрозадвижване
Свързани материали
Виж
Пълнени чушки по славянски
Приятели на SINOR.bg: Стоматолог, София/    Професионална техника /    Градинска техника /    Книжарница /    АГРОВЕСТНИК /    
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2017

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам