От каймата, ситно нарязаните магданоз и лук, яйцето, ориза, галетата и сол на вкус приготвяме плънка, която увиваме в свареното шкембе. Стягаме добре рулото с канап. Нарязваме на ситно корените, заливаме ги с бульона и кипваме. Пускаме завързаното руло и го варим около 1 час и 30 мин. След това го изваждаме, освобождаваме го от канапа и го нарязваме на филии. Претриваме през сито сварените корени и ги връщаме в прецедения бульон. Прибавяме виното, доматеното пюре, размито с малко вода, и сол на вкус. Кипваме соса, застройваме го с размитото със студена вода брашно и варим 5-6 мин. После заливаме със соса филиите руло, които сме разпределили в чиниите за сервиране. При поднасяне заливаме всяка порция с разтопеното масло.
Продукти: 1 кг сварено телешко шкембе, 300 г телешка кайма, 1 малка глава лук, 1 връзка корени за супа, 1 яйце, 2 с.л. ориз, 2 ч.л. доматено пюре, четвърт пакетче краве масло, 4 с.л. счукана галета, 2 с.л брашно, 1 к.ч. вино, 3 ч.ч. бульон по избор, 1 с.л. ситно нарязан магданоз, бахар, черен пипер, сол.