Подразделението за храни и здравословен начин на живот на американската компания DuPont възнамерява да инвестира 57 млн. евро в разширяване на производствените мощности в в заводите си в Нибюл (Германия), Саснаж и Епернон (Франция), съобщи електронното издание Dairy Reporter. От компанията обявиха, че решението е свързано с нарасналото търсене на замразени и лиофилизирани закваски, кисели млека, киселомлечни продукти и сирена.
Първият етап на разширението ще започне през тази година в Саснаж, където ще бъдат увеличени производствените мощности за ферментацията, разделянето на биологичната маса и лиофилизацията. В заводите в Епернон и Нибюл основното внимание ще бъде насочено към разширяване на мощностите за производство на замразени продукти, като в Нибюл ще бъде монтирано и ново оборудване за свръхстудено съхраняване (при температури от -55 градуса по Целзий), а в Епернон – нов ферментатор.
Говорител на DuPont е посочил също, че съществува вероятност да бъде монтирано оборудване за производството на пробиотици, макар че засега не се планира тяхното производство в Европа.