Начало » Новини » Света
09.03.2016 г.

BASF представи нова онлайн платформа в помощ на фермерите в Северна Америка

Силата на информацията в съвременното земеделие

На изложение в САЩ германският концерн BASF представи онлайн платформата MaglisTM, предназначена да улесни фермерите при управлението на дейността им, съобщи електронното издание AgroNews. Благодарение на платформата фермерите ще могат да набират, интерпретират и следят различни данни за посевите, което ще им помогне при вземането на по-добри решения за начина на отглеждане и позициониране на пазара на произвежданата от тях селскостопанска продукция.

„Maglis е селскостопанска платформа с различни инструменти. Базирана на индивидуалните специфични данни за фермите и площите, тя осигурява на фермерите по-задълбочен поглед и подкрепа при вземането на решения за подобряване на управлението на посевите, давайки им възможност да управляват своите ферми по-ефективно”, заяви Райнер Емрих, вицепрезидент за световния стратегически маркетинг в подразделението за растителна защита на BASF. Чрез съчетаването на агрономическа информация с технологични решения и експертните познания на BASF за земеделските култури Maglis улеснява фермерите в желанието им да се ориентират по-добре в сложните данни, което им позволява да управляват по-добре рисковете в действията им и да оптимизират възвращаемостта от своите инвестициите.

Засега от компанията представят 3 инструмента:

Maglis Customer Navigator

Приложението задейства търговския екип на BASF. След като фермерите представят данните за обработваемите площи, от BASF ще ги анализират и ще изработят конкретни планове, съобразени с приоритетите за всеки фермер като оптимизиране на добивите, понижаване на рисковете и ефективни подобрения. Консултантите по продажбите в компанията ще използват приложението за водене на обсъждания, свързани с посевите, ще работят съвместно с фермерите за създаването на конкретни планове и ще правят препоръки.

Maglis Crop Plan

Приложението предлага удобен и ефективен начин фермерите да следят и управляват полските дейности. След като бъде определена датата за сеитбата, Maglis Crop Plan търси и доставя информация за времето по места, състоянието на почвите и семената, предупреждения за заболявания и вредители по индивидуалните планове на всеки фермер. Разполагайки с тази информация, фермерите ще могат активно да управляват своите насаждения, както и да разпределят задачите в екипа, с който работят.

Maglis Sustainability Assessment

Насочено към по-ефективното използване на ресурсите от фермерите, това приложение показва ефекта от различните земеделски практики върху основните фактори за устойчивото развитие като рентабилност на бизнеса, състояние на почвите, биоразнообразие и др. Клиентите могат да разчитат на всеобхватен анализ на действията им от планирането до жътвата и ще могат да сравняват производствените си практики по различни показатели.

Днешното земеделие е динамичен и сложен бизнес, който изисква фермерите да могат да интерпретират разнообразни данни, свързани със засетите площи, изтъкват от компанията. „Убедеността ни, че Maglis ще бъде практична, земна и лесна за използване идва от начина, по който я разработихме. Ние си сътрудничихме и обсъждахме с фермери и експерти от бранша от целия свят, за да осъществим идеята. Този подход гарантира, че това, което предоставяме, е истински ценно за земеделската общност”, подчерта Емрих.

От компанията твърдят, че данните са защитени, а фермерите ще могат да контролират как и до каква степен те могат да бъдат използвани.

Засега Maglis Customer Navigator ще може да се ползва в САЩ, а Maglis Crop Plan и Maglis Sustainability Assessment в момента се изпробват в Канада. Компанията ще разработи още инструменти, които ще бъдат предлагани и в други държави в близко бъдеще.

BASF представи нова онлайн платформа в помощ на фермерите в Северна Америка
5774
 

Последни материали
Виж
До 14 май стопаните със 100% пропаднали площи от градушката в Южна България подават заявления за обследвания
Обзор на Софийска стокова борса за периода 23-27април 2024 година
Купувачите на маслодаен слънчоглед на борсата продължават да вдигат цените
Тютюнопроизводителите и занапред ще получават държавна подкрепа
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 26 април – 2 май 2024 година
Остава опасността от слани във високите полета на западна България
За незаконно овладяване на държавни поземлени участъци
Украинският земеделски министър подаде оставка заради корупционни обвинения
Призив за подкрепа
Бедствието с градушките роди съпричастност от фермери към фермери
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини