Начало » Новини » Света
09.03.2016 г.

BASF представи нова онлайн платформа в помощ на фермерите в Северна Америка

Силата на информацията в съвременното земеделие

На изложение в САЩ германският концерн BASF представи онлайн платформата MaglisTM, предназначена да улесни фермерите при управлението на дейността им, съобщи електронното издание AgroNews. Благодарение на платформата фермерите ще могат да набират, интерпретират и следят различни данни за посевите, което ще им помогне при вземането на по-добри решения за начина на отглеждане и позициониране на пазара на произвежданата от тях селскостопанска продукция.

„Maglis е селскостопанска платформа с различни инструменти. Базирана на индивидуалните специфични данни за фермите и площите, тя осигурява на фермерите по-задълбочен поглед и подкрепа при вземането на решения за подобряване на управлението на посевите, давайки им възможност да управляват своите ферми по-ефективно”, заяви Райнер Емрих, вицепрезидент за световния стратегически маркетинг в подразделението за растителна защита на BASF. Чрез съчетаването на агрономическа информация с технологични решения и експертните познания на BASF за земеделските култури Maglis улеснява фермерите в желанието им да се ориентират по-добре в сложните данни, което им позволява да управляват по-добре рисковете в действията им и да оптимизират възвращаемостта от своите инвестициите.

Засега от компанията представят 3 инструмента:

Maglis Customer Navigator

Приложението задейства търговския екип на BASF. След като фермерите представят данните за обработваемите площи, от BASF ще ги анализират и ще изработят конкретни планове, съобразени с приоритетите за всеки фермер като оптимизиране на добивите, понижаване на рисковете и ефективни подобрения. Консултантите по продажбите в компанията ще използват приложението за водене на обсъждания, свързани с посевите, ще работят съвместно с фермерите за създаването на конкретни планове и ще правят препоръки.

Maglis Crop Plan

Приложението предлага удобен и ефективен начин фермерите да следят и управляват полските дейности. След като бъде определена датата за сеитбата, Maglis Crop Plan търси и доставя информация за времето по места, състоянието на почвите и семената, предупреждения за заболявания и вредители по индивидуалните планове на всеки фермер. Разполагайки с тази информация, фермерите ще могат активно да управляват своите насаждения, както и да разпределят задачите в екипа, с който работят.

Maglis Sustainability Assessment

Насочено към по-ефективното използване на ресурсите от фермерите, това приложение показва ефекта от различните земеделски практики върху основните фактори за устойчивото развитие като рентабилност на бизнеса, състояние на почвите, биоразнообразие и др. Клиентите могат да разчитат на всеобхватен анализ на действията им от планирането до жътвата и ще могат да сравняват производствените си практики по различни показатели.

Днешното земеделие е динамичен и сложен бизнес, който изисква фермерите да могат да интерпретират разнообразни данни, свързани със засетите площи, изтъкват от компанията. „Убедеността ни, че Maglis ще бъде практична, земна и лесна за използване идва от начина, по който я разработихме. Ние си сътрудничихме и обсъждахме с фермери и експерти от бранша от целия свят, за да осъществим идеята. Този подход гарантира, че това, което предоставяме, е истински ценно за земеделската общност”, подчерта Емрих.

От компанията твърдят, че данните са защитени, а фермерите ще могат да контролират как и до каква степен те могат да бъдат използвани.

Засега Maglis Customer Navigator ще може да се ползва в САЩ, а Maglis Crop Plan и Maglis Sustainability Assessment в момента се изпробват в Канада. Компанията ще разработи още инструменти, които ще бъдат предлагани и в други държави в близко бъдеще.

BASF представи нова онлайн платформа в помощ на фермерите в Северна Америка
5761
 

Последни материали
Виж
Аграрен университет - Пловдив
Отлични резултати oт опити с Принципал® Голд в АУ Пловдив
При лек спад в цената спрямо предишната тръжна процедура
Йордания купи на търг почти двойно повече фуражен ечемик от планирания
При свинското обаче приходите нараснаха въпреки спада в количествата
Франция сви рязко износа на месо
Песимистични прогнози за производство на зърно в Украйна през 2024 г.
МЗХ публикува наредба № 9 за обществено обсъждане
Кои са новите моменти в интервенциите „Биологично растениевъдство“ и Биологично пчеларство“
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 19-25 април 2024 година
Неустойчиво време ще ограничава възможностите за работа на полето
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини