На 16 октомври в Пловдив ще се проведе 18-то издание на Националната младежка научно-практическа конференция „Иновации в хранително-вкусовата промишленост – проблеми и перспективи“. Форумът е с международно участие и се организира от Съюза по хранителна промишленост, Федерацията на научнотехническите съюзи в България и Университета по хранителни технологии в Пловдив.
Конференцията ще се проведе от 10 до 17 часа в аудитория „Хоризонт“ на университета. Темите обхващат актуални въпроси, свързани реегистрацията на нови продукти и защита от нелоялна конкуренция; тенденции в развитието на иновациите в хранителната индустрия; индустриалната собственост като елемент на иновационния процес - нови гъвкави инструменти за бъдещето развитие на политиката на качеството; защитени географски означения и храни с традиционно специфичен характер;хранителните добавки и добавки в храни – регулиране и съвременни законодателни изисквания; иновации в опаковките на храните; указания за изготвяне и прилагане на Програма за „Култура на безопасност на храните“.
По време на конференцията ще бъде споделен опитът и на водещи фирми и научни звена;. Ще бъдат представени разработки на нови продукти на млади учени, студенти и ученици в областта на ХВП.
Форумът ще завърши с въпроси към лекторите и дискусии по актуалните теми.