От 18 до 21 февруари в Интер Експо Центъра в София ще се проведе поредното издание на работещите в ХоРеКа- сектора (хотели, ресторанти и кафенета), които са ценни партньори с професионалистите в областта на хотелското и ресторантското оборудване.
Това изложение представя и богата съпътстваща програма от лекции и семинари за иновативните решения и новостите в сектора.
Специална част от изложението се пада на винения сектор Wine & Spirits Show (Special Edition, част от програмата на GastronomiX), където тази година се представят български и световни марки напитки от производство на водка, уиски, коняк, вино, бира, джин до крафт и арт продукти във всяка една категория.
Заедно със СИХРЕ в зали 3 и 4 ще се проведе ЕКСПОМЕБЕЛ 2025 - международно изложение за обзавеждане, интериорен текстил и аксесоари за дома.
На 8 февруари в изложбената зала 1, сцена „GastronomiX“ ще се представят компании от Египет. Темата е „Аромати и вкусове от Нил“, където ще се представи шеф готвач Есам Саяд Мохамед, президент на Египетската кулинарна асоциация, основател на Асоциация „Египетски готвачи – Червено море, съдия в LE MONDALE DES ARTS SUCRÉS в Париж.
Ще има представяния на български шеф готвачи, турски, хорандски, гръцки и др.
Предвиден е и открит урок за хотели и ресторанти „Никой не е по-голям от хляба“. Създаден за хотелиерите и ресторантьорите, откритият урок ще демонстрира най-добрите практики в приготвянето на хлебни изделия, в реална работна среда. Под ръководството на инж. Светлана Генова участниците ще се запознаят с интензивната програма за професионално обучение и ще придобият ценни умения за подобряване на менюто и качеството на услугите в своите заведения. Ще бъдат представени също ловджийски хляб, гръцки хляб с маслини, френски хляб със синьо сирене и орехи, малки хлебчета за сандвичи и др.
На 19 февруари и изложбена зала 1, сцена „GastronomiX“ ще се преддтавят експерти от Холандия, Гърция, България, Тунис и др.