Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Домашна майонеза

Синор.БГ / 22.10.2024 г.
Домашна майонеза

Приготвянето на домашна майонеза е бързо и лесно, но е добре да имате уред за разбъркване -миксер, пасатор или някаква бъркалка. Може да разбъркате и на ръка с вилица но ще ви трябва повече време.  В съд слагате яйцето, лъжица лимонов сок, скълцания чесън и сол на вкус. Наливате малко олио и бъркате. Ако уреда ви позволява да доливате олиото без да спирате бъркането се стараете цялото олио да внесете за около минута-две време. Ако трябва да спирате и отваряте капак, доливате олиото на шест седем пъти. След минута, две бъркане майонезата е готова. Накрая поръсвате с черен пипер.

Продукти: 1 голямо яйце, 250 милилитра слънчогледово олио, супена лъжица лимонов сок, скилидка чесън, сол, черен пипер

 

Домашна майонеза
5387
 

Последни материали
Виж
Грижи през есента
Компост или оборски тор – възможности за избор
На работа от 5 януари
Заради еврото 31 декември и 2 януари ще са почивни
25 хил. ще бъдат заличени
Швейцария ще намали броя на кравите заради митата на САЩ
Новият Tow and Blow 650i – мобилна защита от слана, вече достъпна на българския пазар
Рестарт на спора за ваксинация
Депутат потърси отговори на 12 въпроса за шарката по овце
Международният съвет по маслините се събира на 20 ноември в Кордоба
Свързани материали
Виж
Проверката върви от 2017 г.
„Олинеза“ ще обжалва глобата на КЗК за заблуждаваща реклама
Трябва да имате миксер
Салата Цезар със специален сос
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини