Начало » Новини » Страната
18.10.2024 г.

До 16 януари 2025 г. ще се кандидатства за информационните мерки по ОСП

Еврокомисията откри приема на 15 октомври
До 16 януари 2025 г. ще се кандидатства за информационните мерки по ОСП

Снимка: sinor.bg

На 15 октомври Европейската комисия отвори прием на проекти за субсидиране на информационните мерки, насочени към популяризиране на Общата селскостопанска политика (ОСП, IMCAP) през 2025 година. Кандидатите могат да подават документи до 16 януари следващата година, съобщиха от ЕК.

Прогнозният бюджет е в размер на 4 милиона евро, но окончателно ще бъде одобрен след приемането на бюджета на ЕС за следващата година.
Проектите могат да включват телевизионни предавания за селското стопанство и иновациите, посещения на ферми, информационни кампании, аудиовизуални и медийни дейности, приложения за смартфони и таблети и др.
Тази година с предимство ще се ползват проекти от държави, които не са участвали в поканата през последните две години - Естония, Финландия, Литва, Люксембург, Малта и Швеция, посочиха от ЕК. Тези проекти ще получат по пет бонус точки!
Изпълнението на всеки проект е максимум за 12 месеца. Максималният размер на безвъзмездната помощ варира между 125 000 евро и 400 000 евро на проект.

Информационна кампания за биологичното земеделие в България
Максималната стойност на проектите е 100 точки, минималната 0 50. Основните критерии, по които ще става оценката, са следните:
Уместност (15 точки): предварителен анализ на информационните нужди за целевата аудитория (подкрепена от скорошни факти и цифри, включително най-новите налични данни на Евробарометър (раздел „Познаване на ОСП“)
и други обективни и достоверни данни (европейски или национални) източници, които определят нивата на информираност и възприемане на ОСП в дадена част целева аудитория); специфични, измерими, постижими и подходящи цели на
предложени информационни и комуникационни мерки.
Ефективност (35 точки): описание на темите, посланията и целта - публичен анализ на предложените комуникационни и информационни мерки; представяне на подробна програма от дейности, график за прилагане и методология за последваща оценка, подпомагаща измерването и докладване на въздействието на предложената комуникация и информация
мерки (въз основа на ясни цифри на KPI, включително базови и целеви стойности).

Ефективност (30 точки): доказателство за рентабилността на предложеното дейности; рентабилност, описана от гледна точка на разходите за изпълнение на предложените комуникационни и информационни мерки във връзка с очаквано въздействие върху специфичните целеви групи (напр. повишена информираност и промяна на представата за ОСП); много подробно и достоверно описание на разходите за предложените комуникационни и информационни мерки.
Длъжни сте да представите документи преди 08.10.2024 г за съотношенията на заплатите и нивата на всеки член от екипа, отговорен за всяка предложена дейност; обосновка на разходите за подизпълнение (ако има такива) и всички други елементи, които удостоверяват че предложените информационни и комуникационни действия ( въз основа на прогнози, направени с помощта на действителни заплати и пазарни цени).

Качество (20 точки): качество на участниците и проектните екипи; качество на
управлението на проекта, включително процедурите за осигуряване на контрол на качеството по време на целия проект (идентификация и управление на риска, непрекъснато мониторинг и оценка); осъществимост на проекта в рамките на предложения срок рамката, както и методите на планиране и разпределението на задачите, за да се гарантира успешно изпълнение на различните предложени дейности.

До 16 януари 2025 г. ще се кандидатства за информационните мерки по ОСП
491
 

Последни материали
Виж
Крим събра неочаквано голяма реколта пшеница
Нови обвиняеми от Европейската прокуратура за измама на ДФЗ
Наградата е част от програмата на Полша за подкрепа на пчеларите
Излъчиха „Пчелар на годината“ в Полша
В три области се забраняват пашата, търговията и транспортът на овце и кози
Предстоящо
Пето издание на Националния събор „Млечният път на България през вековете“
Еврокомисията откри приема на 15 октомври
До 16 януари 2025 г. ще се кандидатства за информационните мерки по ОСП
Свързани материали
Виж
Европейско подпомагане
На 25 февруари ЕК ще отправи покани по научната програмата „Хоризонт Европа“
Покана
Български фирми могат да участват в международното изложение по земеделие SIA 2015 във Франция
Членство
Агроминистерството кани повторно неправителствени организации за участие в Комитета за наблюдение на европрограмите
Популяризация
Еврокомисията обяви прием за информационни кампании по новата селскостопанска политика
Фокус групи
Еврокомисията кани експерти по новото законодателство за иновациите в земеделието
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини