Начало » Новини » Света
14.03.2014 г.

Еврокомисията кани експерти по новото законодателство за иновациите в земеделието

Фокус групи

Farmer.bg

Европейската комисия (ЕК) отправя покана към експерти от държавите-членки, които да се включат в новите 4 фокус групи, които ще подготвят бъдещото законодателство за насърчаване на иновациите, съобщиха от пресцентъра на ЕК.

 

Европейското партньорство за иновации " Селскостопанска производителност и устойчивост " има за цел да привлече във фокус групите учени, земеделски производители , консултанти , бизнесмени , представители на гражданското общество, изследователи, които да участват в обсъжданията.

 

Работата на групите ще започне през юни - юли 2014, като окончателните им заключения трябва да бъдат представени до есента на 2015 г.

 

Първата фокус група ще разисква върху „разработката на иновации с висока природна стойност ( ВПС ) за земеделието”. Целта е как да да се развива екологично земеделие , без да се губят характеристиките на природната стойност.

 

Втората фокус група е свързана с прилагането на „прецизното земеделие”. Целта е да се оптимизират процесите по използване на природните ресурси.

 

Третата фокус ще работи пно доходността на постоянните пасища. Експертите трябва да отговорят на въпроса как да използваме пасищата най- рентабилно, така че да не се нарушава биологичното разнообразие.

 

Четвъртата група има за цел да работи по ефективността при използването на торовете - фокус върху градинарството в открито поле. Целта е да се прилагат новаторски методи за рециклиране на хранителните вещества за решаване на конфликта между необходимостта от торене на културите и законодателните изисквания по отношение на опазване на чистотата на водите.

 

 

Еврокомисията кани експерти по новото законодателство за иновациите в земеделието
4178
 

Последни материали
Виж
Пикантна търновска туршия
Седмичен обзор на ССБ
На Софийската борса маслодаен слънчоглед се предлага на 1 100,00 лв./тон
Татарстан увеличи износа с над 12% на зърнени и маслодайни култури за деветте месеца на 2024
Крим събра неочаквано голяма реколта пшеница
Нови обвиняеми от Европейската прокуратура за измама на ДФЗ
Наградата е част от програмата на Полша за подкрепа на пчеларите
Излъчиха „Пчелар на годината“ в Полша
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини