Начало » Новини » Страната
02.09.2024 г.

Неправителствените организации ще разчитат на 53 хиляди лева еврофинансиране за обучение

Проекти се подават до 28 ноември 2024 г.
Неправителствените организации ще разчитат на 53 хиляди лева еврофинансиране за обучение

Снимка: sinor.bg

Всички организации на гражданското общество може да кандидатстват и да получат максимално финансиране до 53 хиляди лева по Програма „Техническа помощ“, която е с бюджет от 8, 6 милиона лева, съобщиха от Министерския съвет. Процедурата е нова и предлага изключителна възможност на всички организации на гражданското общество да ползват средства за обучения по първата процедура в режим „непомощ“.

Чрез тези проекти ще бъдат повишавани знанията и уменията на служителите на гражданските обществени организации и членовете на управителните им органи за процеса на подготовка, изпълнение, мониторинг и оценка на програмите от Споразумението за партньорство, гарантирайки прилагането на принципа на партньорство.

Режимът „непомощ“ не изисква подаване на декларация за държавна и минимална помощ, което улеснява кандидатите. Допустими кандидати са всички организации на гражданското общество, без значение от сферата на дейност, учредени на основание Закона за юридическите лица с нестопанска цел и регистрирани в обществена полза най-малко 2 години преди подаване на проектното предложение, със седалище на територията на България.

Сред дейностите, които ще бъдат финансирани по проектите са участия в обучения и формални мрежи на организации на гражданското общество в България и в държави-членки на ЕС; организиране на мероприятия за трансфер на знания по ключови теми, придобити в резултат от участие в обученията; организиране на трейнинги, с външни експерти; разработване или закупуване на софтуерни инструменти във връзка с изпълнението и мониторинга на програмите от Споразумението за партньорство1 и др.

Крайният срок за подаване на проектни предложения е 17 ч. на 28.11. 2024 г., а максималният срок за изпълнение на одобрените проекти е до 18 месеца, но не по-късно от 31 декември 2027 г. Кандидатстването е изцяло онлайн чрез системата ИСУН чрез подаване на уеб базиран формуляр.

За повече информация са предвидени три онлайн информационни дни: 25 септември, 1 октомври и 8 октомври 2024 г. Регистрационни форми и линкове за участие ще бъдат публикувани в раздела на процедурата на Единния информационен портал www.eufunds.bg.

Всички документи по процедурата са публикувани в ИСУН на следния линк, като същите са споделени и в раздела на процедурата, в секцията на ПТП на www.eufunds.bg.

Неправителствените организации ще разчитат на 53 хиляди лева еврофинансиране за обучение
1338
 

Последни материали
Виж
Стационарните телефони на ДФЗ отново работят
Годишно увеличение на разходите за труд в еврозоната
Най-голямо увеличение на разходите за заплати е регистрарано в Хърватия и България
Откриха академичната учебна година в Лесотехническия университет
Смесена туршия
Трета част
Употребата на хербициди в борбата с плевелите
Рекордните температури продължават и през август и годината досега е най-топлата в историята на земното кълбо
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини