Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
02.07.2024 г.

Тайтън Машинъри България представя Agronomic Design 2024: Поглед към бъдещето на агротехниката

Тайтън Машинъри България представя Agronomic Design 2024: Поглед към бъдещето на агротехниката

За поредна година Тайтън Машинъри България и Case IH представиха най-новите технологии при агротехниката по време на Agronomic Design 2024. На полето в реални условия, Тайтън Машинъри събра много от професионалистите в зърнопроизводството, залагайки на това да са една крачка напред с последните иновации в земеделския сектор.

Фермерите бяха приветствани за добре дошли от изпълнителния директор на Тайтън Машинъри България - Свилен Лозанов, който благодари на всички за отделеното време в най-важния момент от годината - жътвената кампания, както и на г-н Тодор Христов от фирма Агротим, село Писарево, който бе домакин на събитието. Той сподели със своите колеги не само своето земеделско поле за провеждане на презентацията, но и своя опит с машините Case IH, с които обработва площите си.

Тайтън Машинъри

Преди новата техника да влезе в действие и да покаже своите възможности в реални условия, гостите на събитието се запознаха с най-важните нововъведения от Case IH.

Емил Георгиев - Мениджър прибираща техника Case IH, представи най-важното в процеса на жътвата, което предоставя възможност на зърнопроизводителите бързо, качествено и с висока ефективност да приберат продукцията си. Той очерта и представи най-важните характеристики при комбайните Case IH, които ги отличават от всички останали марки на пазара:

“Какво означава качествена жътва и как може да я определим като такава? Има два основни параметъра, които я определят като такава: минимални загуби и възможно най-качествената зърнена проба, която може да се извади от самия комбайн.”

Емил Георгиев подборно разгледа и как на практика комбайните Case IH постигат това:

“Роторът е сърцето на комбайните Case IH. Роторната технология се отличава от сламотръсната технология с начинът, по който се транспортира и овършава зърното по един естествен начин, стимулиран от налягането образувано в ротора. Така не се нарушава качеството на зърното от началото до края на жътвения процес.”

Тайтън Машинъри

Пред земеделците бяха представени най-важните акценти при роторните комбайни Case IH Axial-Flow:

360 градуса овършаване и сапарация по цялата дължина на ротора

Това прави комбайните Case IH eдни от най-производителните комбайни работещи на полето. Те могат най-лесно и бързо да бъдат конфигурирани за жътва от един към друг вид зърнени култури.

Сечката - вграден агрегат, облекчаващ жътвата

Разположението на сечката в комбайна, облекчава неговата работа, а не го натоварва допълнително като същевременно намаля и разхода на гориво, поради намаленото натоварване върху двигателя.

Системата AFS Harvest Command

Това е система, която автоматично регулира процесите в комбайна,  така че той да работи оптимално винаги независимо от променящите се условия на полето. Тя включва както автоматично регулируеми сита, така и инфрачервена камера, която отсява всяко начупено зърно.

Високопродуктивен хедер MacDon - спасителят на жътвата

Така го наричат фермерите, които работят с него по българските полета. Емил Георгиев бе категоричен по време на събитието Agronomic Design, че това е най-добрият хедер за зърно на пазара, който работи отлично при най-тежките условия на жътвата, включително на полегнали участъци, влажни култури и постига оптимален резултат.

По време на полевата демонстрация фермерите имаха възможност да видят в действие новия комбайн Case IH Axial-Flow 8260 с хедер MacDon, който показа отлични резултати.

Case AF, комбайнът от нова генерация, влиза на българския пазар през 2025 г.

Емил Георгиев сподели и дългоочакваната новина, че комбайните от най-новата генерация AF влизат на българския пазар от 2025 г. Жътвата с новите комбайни Case IH ще даде възможност на зърнопроизводителите да прибират реколтата за по-кратко време и да обработват големи площи при върхова прецизност. Комбинацията от висока мощност, увеличена производителност, по-големи системи за почистване и обработка на зърно ще поставят нови стандарти за рентабилност в земеделските стопанства.

Тайтън Машинъри

След представянето на комбайните Case IH и всички новости, които да очакват земеделците, Емил Георгиев  се спря и на прецизното управление на растителните остатъци, което много често се оказва ключово за цялостната подготовка за следващия сезон. Case IH предлага в това отношение високотехнологичните балопреси за рулонни и правоъгълни бали, като по време на събитието фермерите имаха възможност да наблюдават работата на новия модел Case IH LB 436 HD, с двуосно задвижване и усилен капацитет за по-компресирани бали. Голямата новост при тази балопреса е, че тя разполага със софтуер, който автоматично синхронизира работата на двигател яи трансмисията на трактора на база зададеният захват и желана плътност на балите.

По време на събитието Agronomic Design 2024, бяха представени и най-новите модели трактори Case IH.  Богдан Генов, мениджър трактори Case IH представи пред фермерите най-важните акценти:

“Без съмнение след приключване на жътвата идва въпросът за обработката на стърнището. За да се извърши тя възможно най-бързо и качествено е нужна и мощна техника, която именно предлага Case IH.”

Богдан Генов представи обстойно тракторите от серия Magnum, предлагащи номинална мощност от 310 до 400 к.с. и възможност за избор между безстепенна и PowerShift трансмисии, в зависимост от предпочитанията и типа работа, която следва да се извършва. Той отбеляза също, че тракторите Magnum са се превърнали през годините в най-универсалните машини за земеделците в България, ползвани за транспортни ремаркета при жътва, последващите обработки и сеитба през есента и пролетта. Той обърна специално внимание на тракторът Magnum Rowtrac, който съчетава най-доброто от двата свята на колесните и гумено-верижни машини.

На полето зърнопроизводителите наблюдаваха и участваха в тест драйв в работата на трактор Magnum 380 CVX с балировачката Case IH 436HD.

Case IH Quadtrac 715 - флагманът на събитието Agronomic Design 2024

Несъмнено обаче, най-голямото събитие по време на Agronomic Design бе представянето на флагмана сред тракторите Case IH - най-мощния досега трактор от серията Quadtrac - 715 AFS Connect, който бе показан за първи път в действие и гостите на събитието имаха възможност да го разгледат отблизо и да направят тест драйв в реални работни условия. Case IH Quadtrac 715 ще бъде предлаган на пазара за земеделска техника в България от есента на 2024.

По време на Agronomic Design 2024, впечатляващият със своя уникален дизайн и върхови технически параметри трактор Case IH Quadtrac 715 показа как реално настъпва нова ера в зърнопроизводството с излизането на тази високопродуктивна и мощна машина на полето. Моделът е оптимизиран така, че да увеличава производителността и ефективността, като същевременно намалява екологичния отпечатък.

Тайтън Машинъри

Външно, новият Quadtrac 715 се отличава с изцяло новия си дизайн, излъчващ усещане за съвършенство и непреклонна мощ. Кабината на Case IH Quadtrac 715 има редица подобрения, за да се улеснят работните дни.

Пълна мощност чрез 4х4 гумено верижно задвижване

Новият модел 715 ще се предлага само във версия Quadtrac с гумено-верижно задвижване. Задвижва се от първия в индустрията за трактори и изцяло нов FPT Cursor 16L TST. Неговият работен обем е с 23% по-голям от Cursor 13L TST на Quadtrac 645, осигурявайки 778 пикови конски сили при едва 1900 об/мин и 3255 Nm пиков въртящ момент при ниски нива на оборотите - 1400 об/мин. Двигателят задвижва най-новата 16-степенна трансмисия PowerDrive FullPowershift на Case IH с автоматично управление на производителността (APM).

Изцяло нови вериги с хидравлично окачване

Новото гумено-верижно задвижване е значително по-различно спрямо предходните модели Quadtrac. Те са с 30,5 см по-дълги за повече контакт със земята и подобрено предаване на мощността. Осигуряват по-голямо сцепление и намалено уплътняване на почвата. Иновацията без аналог е новото хидравлично окачване на веригите.

На полето фермерите видяха в действие новият Quadtrac 715, оборудван с  култиватор Vaderstad Top Down 600.

Прецизни решения и онлайн свързаност от Case IH - за най-оптимални резултати на полето

Иван Михайлов, мениджър прецизно земеделие в Тайтън Машинъри, представи пред фермерите свързващото звено между всички машини на Case IH, а именно системата AFS Connect. Той акцентира, че когато говорим за прецизно земеделие, не е само въпросът в извършването на прецизни почвообработки, а всъщност прецизното земеделие са съвкупност от технологични решения, които подпомагат целият цикъл на производство на една зърнена култура и обхващат всички етапи - планиране, обработка, сеитба, подхранване и прибиране на реколтата. Информацията от целия този процес е най-добре да бъде събрана, разгледана и анализирана, за да се вземат на база аналитичните данни, най-правилните решения за следващия сезон.

Иван Михайлов  представи и припомни на присъстващите едни от най-важните и често използвани решения в областта на прецизното земеделие, които подпомагат производството на всяка една земеделска култура, а именно благодарение на системата за автоматично водене и навигация  AFS AccuGuide, която дава точност до 1,5 см. и позволява прецизност на операциите, което реципрочно възвръща вложените ресурси в покупката и интеграцията.  Инсталирането на тази система при комбайните води автоматично до картиране на добива, влагата и цялата информация от жътвата във всяко едно поле от стопанството, което предоставя важна информация за вземане на правилни решения.

Той сподели и голямата новина за предстоящия старт на новото мобилното приложение FieldOps на Case IH за управление на земеделските дейности. То е разработенo с цел да улесни фермерите в управлението и мониторинга на тяхната работа в реално време. Приложението е уеб базирано и отговаря на всички най-нови тенденции в сферата на дигитализацията на земеделието.

За първи път в сектора, FieldOps дава възможност през едно централно приложение, фермерите да имат достъп до важна агротехническа информация, данни за машините и оперативни показатели, като по този начин се осъществява ефективна свързаност в реално време с техниката, обработваемите блокове, сервизните екипи и партньорите.

Приложението включва редица високотехнологични иновации, които ще преобразят начина, по който земеделските производители взаимодействат с технологиите, предоставяйки им необходимите инструменти за вземане на информирани решения, подобряващи производителността и печалбата.

Приложението FieldOps идва да улесни фермерите в момент, когатонаблюдаваме постоянен ръст на свързаните машини. В хода на интензивната дигитализация на земеделието, свързването на машините в дигитални облачни структури позволява на стопаните да осъществяват по-адекватни и информирани решения в своите агротехнически операции. Това също така позволява на дилърите да осигуряват по-добро сервизно обслужване на машините, минимизирайки престоя и увеличавайки оперативната ефективност.

След представянето на всички новости и технологични решения на Case IH от екипа на Тайтън Машинъри България, последва и най-важната част от Agronomic Design 2024 - демонстрацията на машините в действие. Зърнопроизводителите имаха възможност да тестват машините, да обсъдят помежду си впечатленията си, както и да получат професионална консултация за оптималните решения за своите стопанства.

Резултатите от представянето на машините надхвърлиха очакванията на земеделците и затвърдиха представянето, което направи екипа на Тайтън Машинъри по време на срещата със своите клиенти, партньори и приятели.

За повече информация относно най-новите машини с марката Case IH се обръщайте към Тайтън Машинъри България:

кратък номер: *4040

office@titanmachinery.bg  

https://titanmachinery.bg 

Тайтън Машинъри България представя Agronomic Design 2024: Поглед към бъдещето на агротехниката
966
 

Последни материали
Виж
В Полша обявиха, че мярката веднага е дала ефект
ЕС възстанови действието на митата за яйцата и захарта от Украйна
Осигуряваме половината количество при значителен спад в цените
Българската мека пшеница отново е сред победителите на търга в Тунис
Близо до границата с Нидерландия
Откриха огнище на птичи грип от рядък щам в германска ферма
Състоянието на пролетните култури е притеснително заради липсата на валежи
Жътвата на пшеницата и ечемика в Ямболско приключва с по-ниски добиви
При арендата обаче средната цена през миналата година се понижава
Темпото на поскъпване на нивите у нас се забавя почти наполовина
Задържано е моторно превозно средство с немаркирана дървесина
Спряха работата на 2 сечища и 2 склада за дървесина заради нарушения
Свързани материали
Виж
Възползвайте се от лятната промоция на Кубота България
Брандът Case IH впечатли земеделците с последните нововъведения при агротехниката по време на Бата Агро
Със съвместен щанд на изложението БАТА АГРО
Фермери със затворен цикъл на производство ценят високо сътрудничеството си с „Оптиком“
Семо Семков, продуктов мениджър за „Кубота България“
КББГ ООД представи на БАТА АГРО прецизната си навигация Ag Leader, произведена в Айова
Кубота представя трактор с мощност 22 к.с. в гамата Escorts-Kubota
Демонстрация на специализирани трактори и пръскачки за лозя
Kubota Bulgaria в стопанството на винарна Мидалидаре
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини