Начало » Новини » Страната
13.05.2024 г.

Специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО 2024 отвори врати

Участват 216 фирми на площ от 36 000 квадратни метра
Специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО 2024 отвори врати

Днес на летище „Стара Загора” беше открито XVI-ото издание на Специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО, съобщиха организаторите от Българска асоциация на търговците на агротехника (БАТА). Форумът за иновации, технологии и срещи на бизнеса се провежда от 13 до 17 май включително, като в него участват 216 фирми-изложители върху 36 хил. кв.м. нетна изложбена площ.

„Щастливи сме да посрещнем българските земеделци за пореден път в най-голямото изложение за агро техника и технологии у нас. Тук на едно място показваме всички последни иновации в агро технологиите от изминалата година в световен мащаб. Благодарим на нашите изложители, че отново ни се довериха и избраха  платформата БАТА АГРО“, коментира Даниел Минев, председател на управителния съвет на  БАТА.

Традиционно участници в изложението са официалните вносители на световноизвестните марки земеделска техника, както и десетки фирми от агросектора, предлагащи оборудване за напоителни системи, семена, торове и препарати, резервни части, инструменти и други. Освен това бизнеса си ще представят и фирми за консултантки услуги, финансови и банкови институции, автомобилната индустрия, едра строителна техника и други. Десетки са и чуждестранните фирми-изложители в БАТА АГРО, като сред тях са и държавите Полша, Аржентина и Украйна, които участват с колективни щандове. Пълният бизнес профил, представяне и контакти на изложители е наличен в електронния каталог на официалния уебсайт на форума.  

И тази година на изложението се провеждат демонстрации на машини – самоходна и прикачна техника, пръскачки, дронове и прецизни технологии. Земеделските производители ще могат да ги подкарат пробно и да видят на живо действието на машините на полето.

За поредна година БАТА АГРО дава възможност на българските производители да представят своите качествени продукти в рамките на фермерския пазар, организиран съвместно с кооперация „Хранкооп“. На него гостите и посетителите ще могат да закупят директно от производителите сезонни плодове и зеленчуци, млечни и месни продукти, вино, мед и пчелни продукти, билки и подправки, занаятчийски печива и много други. За тазгодишното издание на БАТА АГРО е организирана и нова, подобрена хранителна зона. Тя ще предлага още по-голямо разнообразие от прясна, домашно приготвена храна, като освен типичното барбекю ще има и обедно меню с готвени ястия, бургери и сандвичи, както и различни десерти и крафт бира.

На официалното откриване на избожението присъстваха министърът на земеделието Георги Тахов, заместник-кметът на Стара Загора Радостин Танев, областният управител на Стара Загора Ива Радева, както и представители от държавната и местната администрация.

Посещението на изложението е безплатно, но е необходима регистрация – на място или предварително в уебсайта на БАТА АГРО. Работното време е от 9 до 18 часа, като само в последния ден, 17 май, е до 14 часа.

БАТА АГРО е най-големият форум в България за представяне на земеделска техника, продукти и услуги за земеделието и се организира от Българска асоциация на търговците на агротехника. Изложението се провежда от 2010 г., като през годините то спечели доверието на хилядите земеделски производители с добра организация, разнообразие на представените експонати и лоялни търговци.

Специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО 2024 отвори врати
1942
 

Последни материали
Виж
Жътвата в Монтанско приключва с високи добиви от пшеница и ечемик
В Добруджа очакват ниски добиви от царевица и слънчоглед
Денков предлага включване на селскостопанската авиация в борбата
Подпомагат и личните стопанства при загинали животни в пожар
В личното си стопанство Бойко Синапов кара вода с водоноски
Положението с изхранването на животните в източните Родопи е критично
Благодарение и на падналия вчера следобед дъжд
Потушиха пожара в старопланинския резерват Стенето
Спори с представителки на Белгия и Австрия при жените
Благовеста Василева от Дивата ферма е на финала за биологичен фермер на ЕС
Кършенето на лозата предотвратява щетите от сушата
Свързани материали
Виж
Предстоящо
БАТА АГРО 2024 открива врати от 13 до 17 май
С участието на 209 фирми на площ от 35 700 квадратни метра
Откриха XV-ото специализирано изложение за селскостопанска техника БАТА АГРО
С участието на 163 фирми на площ от 35 000 квадратни метра и фермерски пазар
Откриха официално специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО
Лично министър Иванов ще открие изложението на 16 май
И тази година министерството на земеделието участва с щанд на БАТА АГРО
Предстоящо
Организаторите на БАТА АГРО се готвят активно за изложението на 10-14 май
Регистрацията започна
През май 2020 г. БАТА АГРО ще отбележи 10-годишен юбилей
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини