Начало » Важно за фермера » Растениевъдство
08.05.2024 г.

Ариго™ ВГ - хербицидът за контрол на всички важни плевелите при царевица

Когато искате с едно третиране да унищожите всички плевели в царевица
Ариго™ ВГ - хербицидът за контрол на всички важни плевелите при царевица

Царевичното растение е слабо конкурентно спрямо плевелите. В ранния етап от развитието на царевицата, плевелите могат значително да потиснат растежа му и да повлияят негативно на потенциалния добив.

Ариготм ВГ е доказалият се широкоспектърен хербицид, който осигурява пълен контрол на житни и широколистни плевели по време на вегетацията при царевица само с едно третиране. Ариготм ВГ е надежден, сигурен и гъвкав хербицид с широк интервал на приложение.

Ариго™ ВГ е перфектното решение за фермери, които търсят комбиниран хербицид, който да се справи с житните и широколистни плевели само с едно третиране, без да се налага правеното на комбинации между хербициди и третиране повече от веднъж на площите.

Ариготм ВГ е мощна комбинация от три активни вещества - никосулфурон, римсулфурон и мезотрион. Продуктът се прилага в доза 33 гр/дка с 0,1% прилепител Виволт™ 90 от 2-ри до 8-ми лист на царевицата. 

Избирайки Ариготм ВГ за контрол на плевелите при царевица, Вие получавате:

- САМО С ЕДНО ТРЕТИРАНЕ контрол на икономически важните житни и широколистни плевели, включително и устойчиви на повечето хербициди в царевица като татул (Datura stramonium), черно куче грозде (Solanum nigrum), абутилон (Abutilon theophrasti), видове кощрява (Setaria sp.) и други. Не е нужно да се смесва с втори хербицид за разширяване на спектъра.

- ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ЕДНОВРЕМЕННА БОРБА с поникналите към момента на пръскането плевелни растения, както и чрез почвеното действие предотвратява вторично заплевеляване с едногодишни широколистни плевели. Ариготм ВГ съдържа активни вещества с различен начин на действие. Хербицидът се поема чрез листата и корените на засегнатите растения и бързо потиска клетъчното делене и растежа. Притежава както вегетационно, така и почвено действие, което спомага за предотвратяване на вторичното заплевеляване широколистни плевели.

- ШИРОК ИНТЕРВАЛ НА ПРИЛОЖЕНИЕ – от 2-ри до 8-ми лист на културата. За постигане на максимален ефект, Ариготм ВГ трябва да се прилага в комбинация с прилепител Виволт® 90  0,1 % в ранни фази на активно растящите плевели (1 - 3 лист на житните и 2 - 4 лист на широколистните плевели).

- ОТЛИЧНА СЕЛЕКТИВНОСТ за културата и без ограничение за последващите култури.

С времето Ариготм ВГ се доказа  като отлично решение, съчетаващо в нова формулация два от водещите продукти (римсулфурон и никосулфурон)  за контрол на житните плевели с отличен противошироколистен хербицид(мезотрион), създавайки нов стандарт в контрола на плевели при царевицата.

Ариготм ВГ е селективен за културата, без ограничение  по отношение на следващите в сеитбооборота култури, независим от различните типове почви и температурата. Със съчетанието на активни вещества с различен начин на действие, Ариготм ВГ е отличен инструмент за предотвратяване на появата на резистентност.

Ариготм ВГ отговаря на нуждите на фермерите за продукти, които осигуряват по-безопасен и по-рентабилен контрол на широк спектър от житни и широколистни плевели за ранновегетационна борба при царевицата, с което се избягва употребата на почвен хербицид и липсата на ефикасност при лимитирана почвена влага. Ариготм ВГ се справя  с всички проблемни плевели при царевицата по време на вегетацията  само с едно третиране.

Ариго™ ВГ - хербицидът за контрол на всички важни плевелите при царевица
2273
 

Последни материали
Виж
За Кампания 2023
ДФЗ преведе над 7,3 млн. лева на 725 биопчелари
Всички заявления трябва да имат статус Чакащо ръчно зареждане в ИСАК
До 13 август се подават електронни формуляри в СЕУ за Кампания 2024
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 26 юли – 1 август 2024 година
Сушата се завръща с високи температури
Обзор на Софийска стокова борса за периода 23-26 юли 2024 година
Трета седмица не помръдват котировките за зърно и слънчоглед на борсата
Съвети за градинаря
Причини за напукване на доматите и необходими мерки
Срещи с бранша
Днес и в понеделник ДФЗ ще плати субсидиите за биопчелари и биоживотновъди
Свързани материали
Виж
Ариго™ ВГ –хербицидът за контрол на всички важни плевелите при царевица
Когато искате с едно третиране да унищожите всички плевели в царевица
АРИГО ВГ – хербицидът за контрол на всички важни плевелите при царевица
Ариго ВГ – новото цялостно решение от ДюПон за контрол на плевелите при царевица.
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини