Начало » Новини » Света
29.01.2024 г.

Торовите заводи по електронен път ще представят данни за етикетирането

Споразумение между ЕП и Съвета на ЕС
Торовите заводи по електронен път ще представят данни за етикетирането

За да облекчат производителите, търговците и потребителите на торове за селското стопанство, Европейският парламент и Съветът на министрите на земеделието в ЕС подписаха споразумение за доброволното цифрово етикетиране на продуктите за почвено подхранване. Това съобщиха от Европейската комисия, която приветства политическото решение, взето в средата на миналата седмица.

Новите правила ще позволят на производителите и доставчиците на маркирани със знака CE продукти за наторяване, които отговарят на общоевропейските стандарти за здраве, безопасност и околна среда, да предоставят в цифрова форма информация за етикетирането. „Това в крайна сметка ще насърчи по-ефективното използване на продуктите за подхранване и едновременно с това ще рационализират задълженията за етикетиране от страна на предприятията, така че разходите им да бъдат намалени“, се посочва в прессъобщението от Европейската комисия.
Доброволният характер на цифровото етикетиране предоставя гъвкавост на производителите и дистрибуторите да изберат предпочитания от тях начин на комуникация – независимо дали чрез физически формат, цифров формат или комбинация от двата. За продуктите за торене, продавани в насипно състояние, производителите могат да изберат цифрово етикетиране само ако информацията е публикувана физически на мястото на продажба.
Решаваща информация, свързана с безопасността за човешкото здраве и околната среда, ще бъде поддържана върху физически етикет за опаковани продукти, продавани на крайни потребители. Крайните потребители винаги ще могат да поискат информация за цифровите етикети чрез алтернативни средства.
Тази инициатива е част от усилията на Комисията за опростяване на етикетите за продукти, съдържащи химикали. Цифровото етикетиране вече се използва за производството и продажба на батерии и е част от преразглеждането на Наредбата за класифициране, етикетиране и опаковане на химикали.

Торовите заводи по електронен път ще представят данни за етикетирането
3148
 

Последни материали
Виж
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 19-25 април 2024 година
Неустойчиво време ще ограничава възможностите за работа на полето
Обзор на Софийска стокова борса за периода 16-19 април 2024 година
Купувачите на маслодаен слънчоглед на борсата вдигнаха оферти с до 40 лева на тон
От 23 до 26 април в Интер експо център
Над 100 изложители ще се представят на ТЕХНОМЕБЕЛ 2024
Практика
Бъдещи лесовъди посетиха разсадника в Локорско
Демонстрация на специализирани трактори и пръскачки за лозя
Kubota Bulgaria в стопанството на винарна Мидалидаре
Мнението на бранша
Бизнесът иска затвор за причинителите на птичи грип от малките дворове
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини