Начало » Важно за фермера » Растениевъдство
27.01.2024 г.

Решения на Corteva™ Agriscience за чисти и здрави посеви при житните култури

Сезон 2024
Решения на Corteva™ Agriscience за чисти и здрави посеви при житните култури

Измина още една предизвикателна година, за която Ви благодарим, че за пореден път избрахте да бъдете  с нас и ни се доверихте като на надежден  партньор, с когото  не от вчера споделяте успехи и същите тези предизвикателства! Тази година Corteva™ Agriscience ще предостви цялостни решения за Вашето производство, нови предложения като хибриди надграждащи  с висок добивен потенциал и адаптивност, така и нови РЗ продукти с добавен ефект, с които ще се чувствате спокойни за посевите си.

Огромният ни научен и производствен  потенциал ни дава изключителни възможности да бъдем лидери  в предоставянето на  иновации, решения и услуги, които са от реална полза за Вас, нашите клиенти.

От тази позиция ние по-ясно  виждаме Вашите проблеми, които възникват при отглеждането на културите и новите хоризонти в  развитието  на модерния  агробизнес.

Посрещаме новият сезон заедно  и затова сме  по-силни, по-уверени и по-готови от всякога  за предизвикателствата на земеделското производство!

Вярваме, че 2024 г. ще бъде успешна, защото знаем, че Вие, нашите партньори  сте професионалисти от най-висока класа и заедно можем да  постигнем много!

Позволете ни да Ви представим нашите решения  за чисти и здрави посеви при житните култури:

Квелекс® - истински новият хербицид, който се доказа като такъв през 2023г., с третирани 1 000 000дка с ползите които има. Съдържа ново активно вещество от нова група с нов механизъм на действие. Контролира всички икономически важни плевели, в.т.ч. устойчиви към сулфонилуреи и хормоноподобни хербициди  плевели, като МАК, МЪРТВА КОПРИВА И РАЛИЦА.

Квелекс® притежава доказан и надежден контрол при ниски температури, което спомага за гъвкавостта му на приложение – от първи лист до флагов лист.

Квелекс® има вграден антидот, което осигурява 100% селективност към културата, както и няма ограничение в сеитбооборота след неговото приложение.

Той е регистриран за употреба при пшеница, ечемик, овес, тритикале и ръж в препоръчителна доза 5 г/дка.

Дерби® Супер Едно /Ланселот® - е дългогодишния лидер в  борбата с широколистни плевели  хербициди. Той е регистриран за приложение при житни култури  - пшеница и ечемик, вече е и регистриран при царевица за зърно и силаж.

Дерби® Супер Едно/Ланселот® е селективен  е към културата, приложен след втори лист,  ефективен срещу лепка, дори и в напреднал стадий, ефемерни плевели и срещу технологична самосевка слънчоглед, както и срещу технологична самосевка рапица. Няма ограничения в сеитбооборота за следващи култури при спазване на препоръките в етикета.

Палас® 75 ВГ - хербицид за едновременна борба срещу житни и широколистни плевели при пшеница.

Продуктът може да се прилага от 3-ти лист до втори стъблен възел. За пълен контрол на широколистните плевели се препоръчва смесването на Палас® с: Квелекс® в доза 3.5 г/дка или Дерби® в доза 2.5 г/дка

Корело® Дуо 85 ВГ е най-широкоспектърният хербицид за борба срещу житни и широколистни плевели. За поредна година фермерите предпочитат Корело® за безупречен контрол на всички икономически значими плевели при пшеница и тритикале.

Не се влияе от ниски температури и високи амплитуди, селективен е  към културата, приложен след втори лист, ефективен срещу самосевка слънчоглед и рапица.

Корело® Дуо е стандарт срещу Ливадна власатка и Овсига.

Корело® Дуо контрола отлично всички икономически важни житни и широколистни плевели с едно третиране.

Старане® Голд е вегетационен хербицид за контрол на широколистни плевели. Еталон срещу лепка и поветица.  Старане® е селективен към пшеница, ръж, овес, ечемик и тритикале.

Прилага се от втори лист до вретенене на културата, през есента или пролетта.

Мустанг® - селективен системен хербицид за борба с широколистни плевели в пшеница и ечемик, включително устойчиви на хормоноподобните хербициди плевели. Мустанг® може да се смесва с фунгициди, листни торове и инсектициди.

Унивок®, който е фунгицид на Corteva™ Agriscience осигурява изключително предпазно, стопиращо и лечебно  действие срещу всички икономически важни болести при житни култури.

Унивок® е двукомпонентен фунгицид съдържащ протиоконазол, който е един от най-новите триазоли, със системно, изкореняващо и предпразно действие и изцяло новото активно вещество Inatreq™ active от нова химична група и нов начин на действие срещу широк спектър от болести, като най-същественото му предимство е че нов еталон срещу видовете септория.

Унивок® се прилага в гъвкава доза в зависимост от момента на приложение, както следва: Т1 – 120 мл/дка; Т2 – 130 мл/дка и Т3 за защита от фузариум в доза от 130 до 150 мл/дка.

През 2023г. Беше дебюта на  новия фунгицид Вербен®.

Формулацията на Вербен® е специфично усъвършенствана за осигуряване на превъзхождащ контрол на болестите, водещо до по-добра и дълготрайна защита. Подобрената формулация осигурява отлично преразпределение на продукта по повърхността на растителните части на културата. Това равномерно третиране предоставя по-голямо покритие и по-равномерни отлагания на активните вещества в сравнение с конвенционалната формулация.

Фунгицидът Вербен® съдържа две доказали се в практиката активни вещества за контрол на икономически важните болести по житни култури, като брашнеста мана, септория по листа и класа, кафява ръжда, жълта ръжда, хелминтоспориоза, фузариум по класа, гниене на основите, листни петна, мрежести петна и рамулария. Отличният синергизъм на двете активни вещества осигуряват превъзходен контрол на болестите и спомагат за постигане на добивния потенциал.

Дозата на приложение на Вербен® е изключително гъвкава според момента на приложение, както следва: Т1 - 60 мл/дка; Т2 - 75 мл/дка; Т3 - 90 мл/дка, с обем на работния разтвор: 15-40 л/дка

През 2024 г. може да откриете иновативното пакетното предложение за житни култури, като може да се възползвате от истински новият хербицид КВЕЛЕКС® в комбинация с един от двата  нови фунгицида ВЕРБЕН® или УНИВОК®. Това ще ви даде една Царска защита от икономически важните плевели и болести.

За подобряване на състоянието на културите и повишаване на потенциала за добив ще откриете иновацията в стимулиране на физиологичните процеси в растенията - Утриша® N

Утриша® N е иновативен биологичен продукт осигуряващ допълнителен азот по време на вегетацията на културното растение от атмосферата.

Приложението на Утриша®N гарантира, допълнителен източник на азот през вегетацията, където опитите показват, че приложението на Утриша® N доставя еквивалент на до 7 кг/ дка азот.

Също на пазара ще откриете биостимулатора Кинсидро™ Гроу+, който е калиева тор с хуминови и фулво киселини и микроелементи

Кинсидро™ Гроу стимулира залагането на повече братя, повишава толерантността на културата към продукти за растителна защита, спомага за бързо преодоляване на стрес причинен от климатични условия.

Скъпи приятели, желаем Ви успешна 2024-ра година! На добър час в приключението наречено земеделие! Ние ще бъдем винаги до Вас, когато ни потърсите за  съвет или помощ!    

Земеделието е нашата  обща мисия – да я изпълним!

Решения на Corteva™ Agriscience за чисти и здрави посеви при житните култури
3156
 

Последни материали
Виж
До 14 май стопаните със 100% пропаднали площи от градушката в Южна България подават заявления за обследвания
Обзор на Софийска стокова борса за периода 23-27април 2024 година
Купувачите на маслодаен слънчоглед на борсата продължават да вдигат цените
Тютюнопроизводителите и занапред ще получават държавна подкрепа
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 26 април – 2 май 2024 година
Остава опасността от слани във високите полета на западна България
За незаконно овладяване на държавни поземлени участъци
Украинският земеделски министър подаде оставка заради корупционни обвинения
Призив за подкрепа
Бедствието с градушките роди съпричастност от фермери към фермери
Свързани материали
Виж
Аграрен университет - Пловдив
Отлични резултати oт опити с Принципал® Голд в АУ Пловдив
Дерби® Супер Едно / Ланселот™ при царевица на страхотна цена
Успешно земеделие с CORTEVA AGRISCIENCE™
Eфективни и рентабилни решения за чисти царевични посеви CORTEVA AGRISCIENCE™
Фунгицид на Corteva Agrisicience™ - УНИВОК® с ново активно вещество Inatreq™ active
Доказалият се фунгицид Унивок®
Открийте новият етап в борбата срещу широколистни плевели в житни култури с КВЕЛЕКС® от Corteva Agriscience™
Технология за растителна защита при житни култури на Corteva agriscience™
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини