Начало » Новини » Света
26.01.2024 г.

На изложението Macfrut 2024 в Италия очаквайте симпозиум за десертното грозде

Предстоящо
На изложението Macfrut 2024 в Италия очаквайте симпозиум за десертното грозде

От 8 до 10 май 2024 г. в изложбения център в Римини ще се проведе глобално събитие за производството и веригата за доставки на десертно грозде, организирано в рамките на международното изложение „Макфрут“. За участие са поканени основните играчи от индустрията, водещи международни експерти, които ще обсъждат новите пазарни тенденции и политики, новите сортове, техническите и технологични иновации. Припомняме, че за последните 35 години производството на десертно грозде в България се срина, не без силната конкуренция от европейски и световни производители.

Италия е лидер по производство и износ на десертно грозде в Европа с около 1 милион тона грозде годишно, от които почти две трети се отглеждат в Апулия и една трета в Сицилия. В световен мащаб производството на десертно грозде бележи положителна тенденция на растеж от 5,7 %, а в Европа може да достигне дори 14 %, особено след като бяха разработени нови системи за засаждане с нови сортове десертно грозде без семки, по-специално в Италия, съобщават от пресцентъра на изложението.

Насрочено по време на тридневното търговско изложение Macfrut, започващо с представянето на симпозиума (сряда, 8 май), това събитие ще предложи на специалистите задълбочен поглед върху генетичните програми, селекцията и новите сортове, иновативните техники за прецизно земеделие и управление на производствената система (почвено и безпочвено производство, управление на водите, хранене, борба с вредителите и болестите), техниките за съхранение и преработка, управлението на качеството след прибиране на реколтата и предпочитаните от потребителите сортове.

В четвъртък, 9 май, ще се проведе Macfrut Table Grape Global Players: събитие, в което ще участват водещи световни играчи, със специален акцент върху пазарните тенденции и производствените резултати.

Последният ден от изложението, 10 май ще бъде посветен на "Трапезното грозде на полето" и ще включва технически обиколки с експерти на тестово поле, което ще бъде създадено на панаира.

На изложението Macfrut 2024 в Италия очаквайте симпозиум за десертното грозде
3454
 

Последни материали
Виж
Създава се Институт за иновационни технологии за растително и почвено здраве
Още 200 милиона трябва да осигури държават
Преструктурираха средства на ДФЗ за изплащане на украинската помощ
Цената на едро е добра
В Сливен вече берат череши
Аржентинските фермери настояват за отмяна на експортното мито върху износа на пшеница
Снегът изпочупи младите ластари на малините
Ниските температури нанесоха значителни щети на овошките в Сърбия
Специализирана в търговия с цитрусови и костилкови плодове
Испанска компания залага на производството на ягодови култури в Румъния
Свързани материали
Виж
Потреблението в ЕС обаче засега разочарова
Турция увеличава износа на свежо десертно грозде
Родно производство
Изберете и засадете ранозреещи сортове десертни лози
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини