Начало » Новини » Света
26.01.2024 г.

На изложението Macfrut 2024 в Италия очаквайте симпозиум за десертното грозде

Предстоящо
На изложението Macfrut 2024 в Италия очаквайте симпозиум за десертното грозде

От 8 до 10 май 2024 г. в изложбения център в Римини ще се проведе глобално събитие за производството и веригата за доставки на десертно грозде, организирано в рамките на международното изложение „Макфрут“. За участие са поканени основните играчи от индустрията, водещи международни експерти, които ще обсъждат новите пазарни тенденции и политики, новите сортове, техническите и технологични иновации. Припомняме, че за последните 35 години производството на десертно грозде в България се срина, не без силната конкуренция от европейски и световни производители.

Италия е лидер по производство и износ на десертно грозде в Европа с около 1 милион тона грозде годишно, от които почти две трети се отглеждат в Апулия и една трета в Сицилия. В световен мащаб производството на десертно грозде бележи положителна тенденция на растеж от 5,7 %, а в Европа може да достигне дори 14 %, особено след като бяха разработени нови системи за засаждане с нови сортове десертно грозде без семки, по-специално в Италия, съобщават от пресцентъра на изложението.

Насрочено по време на тридневното търговско изложение Macfrut, започващо с представянето на симпозиума (сряда, 8 май), това събитие ще предложи на специалистите задълбочен поглед върху генетичните програми, селекцията и новите сортове, иновативните техники за прецизно земеделие и управление на производствената система (почвено и безпочвено производство, управление на водите, хранене, борба с вредителите и болестите), техниките за съхранение и преработка, управлението на качеството след прибиране на реколтата и предпочитаните от потребителите сортове.

В четвъртък, 9 май, ще се проведе Macfrut Table Grape Global Players: събитие, в което ще участват водещи световни играчи, със специален акцент върху пазарните тенденции и производствените резултати.

Последният ден от изложението, 10 май ще бъде посветен на "Трапезното грозде на полето" и ще включва технически обиколки с експерти на тестово поле, което ще бъде създадено на панаира.

На изложението Macfrut 2024 в Италия очаквайте симпозиум за десертното грозде
3703
 

Последни материали
Виж
За бързо издаване по две
МС: Нови цени на българските лични документи и тези за чужденци
Третото издание на „Ден на полето“
Проданов: Досега предлаганите оферти за пшеницата не покриват разходите ни
Това ще разблокира Кампания 2024 г.
До 31 май Еврокомисията ще одобри първите промени в Стратегическия план
Принципът на обратното поливане
Начини да защитим растенията от засушаване
Министърът на икономиката поиска оставките на цялото ръководството на „Ел Би Булгарикум“
Над 250 000 посетители събра съборът на овцевъдите
Свързани материали
Виж
Потреблението в ЕС обаче засега разочарова
Турция увеличава износа на свежо десертно грозде
Родно производство
Изберете и засадете ранозреещи сортове десертни лози
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини