Начало » Важно за фермера » Растениевъдство
08.12.2023 г.

БАСФ - иновации и партньорство за успешно българско земеделие

БАСФ -  иновации и партньорство за успешно българско земеделие

В юбилейната 2023 г., когато БАСФ България отбелязва 30-годишното си градивно партньорство с българските земеделски производители, екипът на компанията направи кратка ретроспекция на постигнатото до момента.

По време на 11-я традиционен агросеминар, организиран в края на ноември от Националната асоциация на зърнопроизводителите, експертите на БАСФ направиха интересна презентация на тема „БАСФ в България – 30 години партньорство за устойчиво развитие”. С акцент върху ефекта от прилагането на най-иновативните продукти на компанията

Бизнес мениджърът на БАСФ - Решения в земеделието за България Красимира Иванова припомни премиерите на едни от най-успешните препарати за растителна защита, представени от 2015 година досега: Хербицида Биатлон 4D®, който се превърна в едно от най-силните оръжия срещу широколистно заплевeляване в житни култури. Систива® - фунгицидът без аналог за третиране на семената в житни култури. SDHI Фунгицидът Приаксор®  - с най-силния стробилурин на БАСФ. Хербицида Пулсар® Плюс, разработен за Clearfield® и Clearfield®Plus хибриди. И най-новото портфолио на БАСФ, представено по време на ковид кризата, със силата на новото активно вещество Ревизол®, който контролира всички икономически важни болести, като в същото време има и физиолигичен ефект върху посевите.

По време на агросеминара, в който участваха близо 400 земеделски производители от цялата страна, експертите от екипа на БАСФ акцентираха върху представянето на част от продуктите в най-новото портфолио на компанията, с видеа от полетата в различни точки на страната.

Търговски мениджър на БАСФ - Решения в земеделието за България Мария Неделчева насочи вниманието на аудиторията към първата година от представянето на фунгицида Даксър®  на полето, в първия си сезон за 2023 г. Това е третият фунгицид на БАСФ от линията Ревизол® след Ревистар® Флекс и Ревикеар®, който неслучайно беше наречен балансьор за всяка растителнозащитна технология при пшеница, ечемик, ръж, третикале и спелта.

БАСФ

„Даксър® съчетава едновременно изключителен контрол срещу болести с физиологичен ефект над посевите. Може да се прилага както превантивно, така и лечебно. Имате избор да го прилагате както за първо третиране, така и за второ, като и в двата случая препоръчителната доза е 75 милилитра на декар. И това твърдение ще ви го докажа с факти”, посочи Неделчева.

Съвсем целенасочено бяха подбрани два казуса от района на Североизточна България. В първия Даксър® е приложен в доза от 75 мл превантивно при два типа пшеници - западноевропейска селекция и българска селекция. На първото поле с европейските семена е направено превантивно пръскане, с изключително добър ефект.

По-интересен е следващият казус от района на село Дропла в Североизточна България, където посевът е с български сорт пшеница „Енола”. На това поле обаче метеорологичните условия са били твърде неблагоприятни. Годината започна суха и студена.След това имахме влажна и студена пролет, а накрая влажно и топло лято. „В този случай не успяхме да изпреварим времето и да третираме превантивно. Поради честите и продължителни превалявания третирането с Даксър® в доза 75 мл реално се случи при вече видими първи симптоми от развитие на забяляването. И въпреки че преди третирането имаше леки петънца върху листата, благодарение на Даксър® заболяването беше напълно стопирано”, обясни Мария Неделчева.

БАСФ

Статистиката на компанията за тази година показва, че с Даксър® фермерите са третирали цели 2 250 000 дка в България, което експертите определят като поредния успешен проект между БАСФ и земеделците.

БАСФ -  иновации и партньорство за успешно българско земеделие
3703
 

Последни материали
Виж
Създава се Институт за иновационни технологии за растително и почвено здраве
Още 200 милиона трябва да осигури държават
Преструктурираха средства на ДФЗ за изплащане на украинската помощ
Цената на едро е добра
В Сливен вече берат череши
Аржентинските фермери настояват за отмяна на експортното мито върху износа на пшеница
Снегът изпочупи младите ластари на малините
Ниските температури нанесоха значителни щети на овошките в Сърбия
Специализирана в търговия с цитрусови и костилкови плодове
Испанска компания залага на производството на ягодови култури в Румъния
Свързани материали
Виж
Портфолиото и промоциите на БАСФ за 2024 г. при житни – точен избор в условията на климатични промени!
Световната кампания на БАСФ идва със силна подкрепа за фермерите, в точния момент
Божидар Бонев, продуктов мениджър за маслодайни култури, семена и растителна защита в БАСФ-Решения в земеделието
Хибридите слънчоглед на БАСФ - при новите реалности потенциалът за добив е само половината от успеха
Архитект® – още един голям и иновативен проект на БАСФ, реализиран в партньорство с българските фермери
Ваня Горчева поема глобална позиция след изключителните успехи, постигнати в България
„БАСФ - Решения в Земеделието” с нов Бизнес Мениджър за България
Проекти извън сферата на научната и развойна дейност също ще се възползват от иновацията
BASF подобрява изследователско-развойната си дейност с по-мощен суперкомпютър
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини