Начало » Новини » Света
01.12.2023 г.

Покана от еврокомисаря Войчеховски към бизнеса за посещение на изложението Anuga Select China 2024

Предстоящо
Покана от еврокомисаря Войчеховски към бизнеса за посещение на изложението Anuga Select China 2024

sinor.bg

По повод предстоящото посещение на еврокомисаря по земеделие Януш Войчеховски в Китай на 21-26 април 2024 г., от Европейската комисия приканват представители от сектора на хранително-вкусовата промишленост да участват в официалната делегация. Поводът е участието на Европейската комисия с павилион на ЕС на изложението Anuga Select China 2024. Целта на това посещение е да се улесни износът на европейски селскостопански храни и напитки за Китай и да разшири присъствието им на този пазар.

Комисията кани да кандидатстват представители на бизнеса от следните сектори – месни продукти; зърнени храни и тестени изделия; сладкарство и пекарна; шоколад; млечни продукти; плодове и зеленчуци; вина, бира и спиртни напитки; зехтин и растителни масла; храни за кърмачета и бебешко мляко на прах; продукти с географско указание; стоки като зърно, маслодайни семена и храна за животни; храна за домашни любимци.

Комисарят би желал да включи в своята бизнес делегация европейски и национални организации на производители и компании от всички държави-членки на ЕС със силен експортен потенциал, които за предпочитане не са участвали досега в подобни проекти на ЕС. Окончателният подбор на представителите на бизнеса ще се основава на продуктовия и географския баланс на делегацията. В този контекст ще се вземат предвид и представителността на кандидатите за даден сектор, способността им да извършват международен бизнес и достъп до предизвикателни пазари.

Посещението в Китай ще се съсредоточи върху предоставянето на пазарна информация в сектора на храните и напитките, бизнес то бизнес дейности, както и посещения на магазини и пазари. Програмата на бизнес делегацията ще предостави на представителите на европейския агрохранителен сектор отлична платформа за откриване на китайския пазар и за осъществяване на директни бизнес контакти както в Шанхай, така и в Шензен (главно на панаира Anuga Select China).

Разходите за полети и хотели се покриват от самите участници, но всички бизнес събития от официалната програма, включително местния транспорт и транзита между Шанхай и Шензен, ще бъдат поети от Европейската комисия.

Заинтересованите кандидати са добре дошли да се РЕГИСТРИРАТ до 19 декември 2023 г. на следния линк.

Практически въпроси могат да бъдат адресирани до Изпълнителната агенция за научни изследвания на следния имейл адрес: REA-AGRI-EVENTS@ec.europa.eu.

Китай е третият пазар за износ на селскостопански храни за ЕС-27 (след САЩ и Обединеното кралство) и петият доставчик за ЕС. ЕС се ангажира да отвори търговски отношения с Китай.

Ангажиментът на ЕС с Китай се ръководи от Стратегическата перспектива на ЕС за 2019 г., която насърчава реципрочността, равните условия и честната конкуренция. Стратегията включва силен акцент върху подобряването на достъпа до пазара (свързан с износа на селскостопански храни от ЕС за Китай), което е най-важният приоритет за страните от ЕС в Китай, що се отнася до селското стопанство.

На 1 март 2021 г. влезе в сила двустранното споразумение между ЕС и Китай за защита на 96 европейски географски означения (ГУ) в Китай и 100 китайски ГУ в ЕС срещу имитации и узурпация. Това споразумение е първото значително търговско споразумение между Европейския съюз и Китай, крайъгълен камък в сътрудничеството между ЕС и Китай. Очаква се това забележително споразумение да доведе до реципрочни търговски ползи и търсене на висококачествени продукти от двете страни.

Втори списък от 175 ГУ от всяка страна ще бъде защитен четири години след влизането в сила, Европейската комисия в момента работи върху следващите стъпки с Китай. Мисията на високо равнище би могла да бъде възможност за дискусия относно правата върху интелектуалната собственост в Китай, което би представлявало интерес за производителите от ЕС.

Европейският съюз участва в популяризирането на селскостопански храни и напитки от ЕС в Китай чрез съфинансиране на 60 текущи промоционални кампании, предложени от организации от различни държави-членки и насочени към страната, както и промоционалната кампания на Европейската комисия „Цветове от Европа. Tradition of Excellence“, присъствието ни във FHC и CIIE Shanghai, семинара за насърчаване на износа през 2022 г. и Наръчника за навлизане на пазара, съобщиха от пресцентъра на ЕК.

Покана от еврокомисаря Войчеховски към бизнеса за посещение на изложението Anuga Select China 2024
2369
 

Последни материали
Виж
България е един от лидерите по изнасянето на летен диворастящ трюфел
Гъбари и търговци настояват разрешителното за месечен добив да важи за всички държавни и общински гори в България
Конфискуваха над 1000 литра ракия от дом в село Пофесор Иширково
Служители на „ДЛС Дикчан“ се борят с огъня
Голям пожар край Сатовча
На цени между 227 и 230 долара за тон с включени разходи за превоз
Китай закупи голямо количество фуражна царевица от Украйна
Отново бе закупено половината планирано количество при лек спад в цената
Българската пшеница пак не успя да спечели търга в Йордания
Премахнат е и монополът в товаро-разтоварната дейност
Вътев очаква удвоен капацитет на товарите с лабораторията на Капитан Андреево
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини