Начало » Новини » Света
01.12.2023 г.

Покана от еврокомисаря Войчеховски към бизнеса за посещение на изложението Anuga Select China 2024

Предстоящо
Покана от еврокомисаря Войчеховски към бизнеса за посещение на изложението Anuga Select China 2024

sinor.bg

По повод предстоящото посещение на еврокомисаря по земеделие Януш Войчеховски в Китай на 21-26 април 2024 г., от Европейската комисия приканват представители от сектора на хранително-вкусовата промишленост да участват в официалната делегация. Поводът е участието на Европейската комисия с павилион на ЕС на изложението Anuga Select China 2024. Целта на това посещение е да се улесни износът на европейски селскостопански храни и напитки за Китай и да разшири присъствието им на този пазар.

Комисията кани да кандидатстват представители на бизнеса от следните сектори – месни продукти; зърнени храни и тестени изделия; сладкарство и пекарна; шоколад; млечни продукти; плодове и зеленчуци; вина, бира и спиртни напитки; зехтин и растителни масла; храни за кърмачета и бебешко мляко на прах; продукти с географско указание; стоки като зърно, маслодайни семена и храна за животни; храна за домашни любимци.

Комисарят би желал да включи в своята бизнес делегация европейски и национални организации на производители и компании от всички държави-членки на ЕС със силен експортен потенциал, които за предпочитане не са участвали досега в подобни проекти на ЕС. Окончателният подбор на представителите на бизнеса ще се основава на продуктовия и географския баланс на делегацията. В този контекст ще се вземат предвид и представителността на кандидатите за даден сектор, способността им да извършват международен бизнес и достъп до предизвикателни пазари.

Посещението в Китай ще се съсредоточи върху предоставянето на пазарна информация в сектора на храните и напитките, бизнес то бизнес дейности, както и посещения на магазини и пазари. Програмата на бизнес делегацията ще предостави на представителите на европейския агрохранителен сектор отлична платформа за откриване на китайския пазар и за осъществяване на директни бизнес контакти както в Шанхай, така и в Шензен (главно на панаира Anuga Select China).

Разходите за полети и хотели се покриват от самите участници, но всички бизнес събития от официалната програма, включително местния транспорт и транзита между Шанхай и Шензен, ще бъдат поети от Европейската комисия.

Заинтересованите кандидати са добре дошли да се РЕГИСТРИРАТ до 19 декември 2023 г. на следния линк.

Практически въпроси могат да бъдат адресирани до Изпълнителната агенция за научни изследвания на следния имейл адрес: REA-AGRI-EVENTS@ec.europa.eu.

Китай е третият пазар за износ на селскостопански храни за ЕС-27 (след САЩ и Обединеното кралство) и петият доставчик за ЕС. ЕС се ангажира да отвори търговски отношения с Китай.

Ангажиментът на ЕС с Китай се ръководи от Стратегическата перспектива на ЕС за 2019 г., която насърчава реципрочността, равните условия и честната конкуренция. Стратегията включва силен акцент върху подобряването на достъпа до пазара (свързан с износа на селскостопански храни от ЕС за Китай), което е най-важният приоритет за страните от ЕС в Китай, що се отнася до селското стопанство.

На 1 март 2021 г. влезе в сила двустранното споразумение между ЕС и Китай за защита на 96 европейски географски означения (ГУ) в Китай и 100 китайски ГУ в ЕС срещу имитации и узурпация. Това споразумение е първото значително търговско споразумение между Европейския съюз и Китай, крайъгълен камък в сътрудничеството между ЕС и Китай. Очаква се това забележително споразумение да доведе до реципрочни търговски ползи и търсене на висококачествени продукти от двете страни.

Втори списък от 175 ГУ от всяка страна ще бъде защитен четири години след влизането в сила, Европейската комисия в момента работи върху следващите стъпки с Китай. Мисията на високо равнище би могла да бъде възможност за дискусия относно правата върху интелектуалната собственост в Китай, което би представлявало интерес за производителите от ЕС.

Европейският съюз участва в популяризирането на селскостопански храни и напитки от ЕС в Китай чрез съфинансиране на 60 текущи промоционални кампании, предложени от организации от различни държави-членки и насочени към страната, както и промоционалната кампания на Европейската комисия „Цветове от Европа. Tradition of Excellence“, присъствието ни във FHC и CIIE Shanghai, семинара за насърчаване на износа през 2022 г. и Наръчника за навлизане на пазара, съобщиха от пресцентъра на ЕК.

Покана от еврокомисаря Войчеховски към бизнеса за посещение на изложението Anuga Select China 2024
2646
 

Последни материали
Виж
В конкуренция с преработващите предприятия на вътрешния пазар
Царевицата за износ от Украйна поскъпва на фона на спада в цените на превоза
За да овладее резкия ръст в цените на месото на вътрешния пазар
Турция планира временна забрана за износ на пилешко
Отговорността е на правителството и депутатите, категоричен е Димитър Шопов
Фермер отрича недостиг на мляко у нас, цели се внос на евтино сухо от Украйна
С участието на новия ресорен служебен министър от наша страна
Одобриха българската позиция за заседанието на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство
Без установени огнища на заболяването
В Габровско въведоха превантивни мерки срещу птичия грип
Създава се Институт за иновационни технологии за растително и почвено здраве
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини