Начало » Новини » Страната
27.11.2023 г.

Стотици служители от горските предприятия премахваха пораженията след обилния сняг

Стотици служители от горските предприятия премахваха пораженията след обилния сняг

Стотици служители на шестте Държавни горски предприятия и горските и ловни стопанства оказаха съдействие и помощ за премахване на щетите в цялата страна в резултат от обилния снеговалеж.  В област Благоевград служителите на „Югозападно държавно предприятие“ се включиха в разчистването на пътища от паднали клони и дървета.  Изпратени бяха два екипа в помощ на общините Дупница и Бобов дол. От днес техниката е по горските пътища превантивно и опесъчава. В община Петрич при почистването на основните и спомагателни пътища е участвала дърводобивна фирма, партньор на общината и ТП „ДГС Петрич“.

Служители на „Южноцентрално държавно предприятие“ в Смолян участват в разчистването с бензиномоторни триони, моторни превозни средства и специализирана тежка техника, включително при снегопочистване на пътища.

На територията на „Югоизточно държавно предприятие“ гр. Сливен служители се включиха в почистването на  пътища от паднали клони и дървета. В неделя са премахнати паднали дървета по пътя Сливен-Карандила, а днес в района на горна станция на лифта.

Във всички стопанства на територията на „Североизточно държавно предприятие“ гр. Шумен са създадени екипи, които от вчера отстраняват паднали дървета и клони по пътната мрежа, улиците в градовете и селата в областите Шумен, Варна, Търговище и Добрич. Към момента са разчистени 12 важни пътни отсечки и жп линията Арковна-Партизани.

На територията на област Шумен дежурните служители от ТП „ДГС Смядово“, ТП „ДГС Преслав“, ТП „ДГС Върбица“ и ТП „ДГС Шумен“ са разчиствали пътя към Ришки проход. В Провадия служители на горското стопанството са изтеглили закъсали в преспите автомобили. Служители на ТП „ДГС Варна“ отново помагат на общинската власт. В област Добрич стопанствата имат готовност да изпратят дежурни групи при всеки сигнал. Служители на стопанствата продължават да работят и към момента.

В община Троян служители на „Северозападно държавно предприятие“ участват със собствена специализирана техника в почистването на много паднали и пречупени дървета.

Директорите на стопанства към „Северноцентрално държавно предприятие“ гр. Габрово са в пряка връзка с кметовете на населените места. Служители, горски работници и наличната техника са включени активно в почистването на паднали и счупени дървета, и освобождаване на междуселищните пътища по места, съобщават от пресслужбата на Министерство на земеделието и храните.

Стотици служители от горските предприятия премахваха пораженията след обилния сняг
2227
 

Последни материали
Виж
Създава се Институт за иновационни технологии за растително и почвено здраве
Още 200 милиона трябва да осигури държават
Преструктурираха средства на ДФЗ за изплащане на украинската помощ
Цената на едро е добра
В Сливен вече берат череши
Аржентинските фермери настояват за отмяна на експортното мито върху износа на пшеница
Снегът изпочупи младите ластари на малините
Ниските температури нанесоха значителни щети на овошките в Сърбия
Специализирана в търговия с цитрусови и костилкови плодове
Испанска компания залага на производството на ягодови култури в Румъния
Свързани материали
Виж
Прогноза за времето
Ураганен вятър в Североизточна България и обилни валежи в цялата страна
Прогноза за времето
До 10 сантиметра сняг в Североизточна България
Предупреждение
Критична опасност от покачване на речните нива на 2 и 3 март
Над 600 домакинства са без ток, снежната покривка достига до метър
Западна Сърбия потъна под снега
Равносметка
846 хиляди кубика дървесина са пострадали от снеговете през март
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини