Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
14.11.2023 г.

Представиха селскостопански роботи с разширена автономност на изложението Агритехника

Представиха селскостопански роботи с разширена автономност на изложението Агритехника

“Разширена автономност”, иновация на Найо Технолоджис, водещата компания в областта на селскостопанската роботика, позволява на цял набор от роботи да работи автономно в стопанството, без човешки оператор. Това води до значително спестяване на време и повишаване на ефективността.

"Найо" производител в сектора на селскостопанската роботика, който е разработил разширена автономия (Augmented Autonomy). Тази революционна технология позволява на роботизирания парк да функционира напълно автономно, като същевременно спазва всички регулаторни изисквания и изисквания за безопасност, проправяйки пътя към по-ефективно и устойчиво селско стопанство", заявява Аймерик Барт, съосновател на Naïo Technologies. Френската компания, разположена близо до Тулуза, твърди, че е единствената, която предлага сертифицирана по CE и FCC автономност както за своите леки, така и за тежките роботи. Naïo поема отговорност в случай на инцидент, при условие че се спазват условията за използване.

Селскостопански робот

С помощта на тези роботи фермерите могат да отделят повече време за задачи с висока стойност. Автономните машини, които не се нуждаят от надзор, са решение на проблема с нарастващия недостиг на работна ръка в световен мащаб. Прецизното действие на роботите "растение по растение" гарантира качествена работа, като предлага по-голяма гъвкавост за намеса в точния момент и причинява по-малко уплътняване на почвата. Освен това тези роботи, тъй като са 100% електрически, отделят по-малко въглеродни емисии и чрез механичното плевене намаляват използването на химически средства.

Селскостопански робот

Сигурността е от първостепенно значение. Модулът "геозащита" не позволява на робота да напуска предварително определена зона, когато работи в автономен режим, без да се нуждае от допълнителна инфраструктура. Системите за откриване на препятствия също са патентовани. Naïo предлага и сертифицирана програма за обучение. Тя дава на операторите средства да определят от техническа и правна гледна точка дали интервенциите могат да работят в режим на разширена автономност. Този начин на работа изисква предварително одобрение от Naïo или от нейния представител в съответните участъци.

Робот за земеделие

Разширената автономия е дългосрочно решение, което ще се развива и занапред. "Това е началото на едно пътуване, което ще постави роботите в центъра на една свързана фермерска екосистема", прогнозира Аймерик Барт. Роботите и услугите, предлагани от Naïo, са предназначени за опазване на почвата и оптимизиране на добива. Интегрирани с инструменти за анализ и изкуствен интелект, тези роботи все повече ще се справят със задачите по време на целия цикъл на отглеждане на културите, като допълнително оптимизират интервенциите, осигуряват проследимост и опазват почвите и околната среда.

Представиха селскостопански роботи с разширена автономност на изложението Агритехника
5931
 

Последни материали
Виж
Създава се Институт за иновационни технологии за растително и почвено здраве
Още 200 милиона трябва да осигури държават
Преструктурираха средства на ДФЗ за изплащане на украинската помощ
Цената на едро е добра
В Сливен вече берат череши
Аржентинските фермери настояват за отмяна на експортното мито върху износа на пшеница
Снегът изпочупи младите ластари на малините
Ниските температури нанесоха значителни щети на овошките в Сърбия
Специализирана в търговия с цитрусови и костилкови плодове
Испанска компания залага на производството на ягодови култури в Румъния
Свързани материали
Виж
Наглост!
Заловени са бракониери с фотокапан в „Национален парк Рила“
Syngenta и Four Growers Inc. създават бъдещето на производството на домати
Роботизираното реколтиране на домати позволява по-бързи иновации в земеделието
Браншова камара
Стратегията на новото поколение в мебелната индустрия
Интересна демонстрация на роботизирана техника за борба с плевелите без химия
Кубота инвестира в брането на плодове с летящите роботи на Tevel
За 17 години финансирането на науката в страната е нараснало четирикратно
Робот-агроном представиха на технологично изложение в Русия
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини