Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
15.08.2023 г.

Kubota си сътрудничи в Югозападна Франция с Agri Sud-Ouest Innovation

Kubota си сътрудничи в Югозападна Франция с Agri Sud-Ouest Innovation

Kubota продължава инвестициите си в европейски мрежи за иновации, за да ускори развитието на бъдещи селскостопански машини, като по този начин спомага за ускоряване на екологичния, социалния и икономическия преход на селскостопанския сектор.

От 2021 г. Kubota Innovation Center Europe е член на френския иновационен клъстер Agri Sud-Ouest Innovation. Благодарение на своята мрежа от повече от 420 членове и екипа си от около двадесет души, Agri Sud-Ouest Innovation подкрепя стратегията за отворени иновации на Kubota: идентифициране и поставяне на хората в контакт с ключови технологии, организиране на работни групи и семинари, фокусирани върху приоритетни сектори, организиране на демонстрации и т.н.

„Чрез това членство и партньорство Kubota успя да идентифицира компании с много интересни технологии, за да посрещне предизвикателствата на селското стопанство в бъдеще. Сега работим заедно в тази област директно с няколко селскостопански партньори, които се интересуват от този тип печелившо сътрудничество , Това беше значително улеснено от действието на клъстера", подчертава Дария Батухтина, мениджър за стратегическо бизнес развитие в Kubota Innovation Center Europe.

Селскостопанският сектор в югозападна Франция е представителен за югозападно европейското земеделие като цяло и по този начин го прави идеален терен за тестване. Поддържането на производствения капацитет в контекста на изменението на климата и възстановяването на екосистемите изисква нови подходи. Селскостопанското оборудване вече не трябва да се разглежда като самостоятелен продукт, а ще се превърне в усъвършенствано оборудване, интегрирано в екосистема от решения и услуги. Това драматично променя техническите и икономически модели. Средата на Agri Sud-Ouest Innovation, която обединява стотици играчи, работещи за намиране на иновативни решения, също е идеално пространство за развитие и експериментиране.

„Основните международни играчи променят своя иновационен процес, за да произтичат от сърцето на иновативните екосистеми, където се създават решенията на утрешния ден, от публични изследователски лаборатории до стартиращи или по-зрели компании, и все повече са в пряк контакт с групите на фермерите. Подкрепата на клъстера за тези големи групи им позволява да се движат по-бързо, да поддържат най-обещаващите технологии и да идентифицират по-лесно диференциращите лостове на бъдещите си решения за потребителите“, казва Лоран Ожие, генерален мениджър на клъстера за конкурентоспособност на Agri Sud-Ouest Innovation.

Kubota работи върху регионалната динамика на иновациите и скоро ще подсили своя европейски екип с човек, намиращ се в Югозападния регион. Това допълнително ще насърчи връзките с мрежи за иновации, с техните настоящи и бъдещи партньори и с фермери, съразработчици и експериментатори на бъдещите решения на марката.

Kubota си сътрудничи в Югозападна Франция с Agri Sud-Ouest Innovation
4567
 

Последни материали
Виж
Институт по аграрна икономика
Учените в ЕС дават съвети как да се усъвършенства ОСП
Ефектът от изпълнението на Стратегическия план за 2023 ще се види едва през 2025 г.
Младите фермери са заявили 81 на сто от допустимите за подпомагане площи през 2023 г.
София ще посрещне над 500 делегати от 150 държави
Междуправителствения комитет по изменение на климата ще заседава в България
Осъдиха директора на Центъра за оценка на риска по храните на Литва за подкупи
Борба с неприятелите
Памуковата нощенка е сериозен враг на домати, пипер и доста плодове
Анализ на пазара
Пазарът на пшеницата колабира
Свързани материали
Виж
Кубота представя трактор с мощност 22 к.с. в гамата Escorts-Kubota
Кубота на второ място по продажби на трактори
Агромашина Пазарджик бе домакин на новото обучение от Kubota, акцентирайки върху иновациите в селскостопанската техника
Кубота отново е в челната тройка на земеделската сцена за 2023 г.
Kubota Bulgaria зае второто място по регистрирани продажби на трактори в България
Kubota Bulgaria е спонсор на престижната Купа на България по прескачане на препятствия с коне
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини