Начало » Новини » Страната
13.07.2023 г.

Очаквано, Десислава Танева оглави земеделската комисия

Решения на парламента
Очаквано, Десислава Танева оглави земеделската комисия

sinor.bg

След като днес Народното събрание най-после гласува председателите на голяма част от комисиите в 49 Народно събрание, Комисията по земеделие, храни и гори беше оглавена от Десислава Танева от ГЕРБ-СДС. Изборът е очакван, защото като  първа политическа сила ГЕРБ-СДС има най-много депутати, затова и повечето комисии се председателстват от тази парламентарна група. Като заместници на Танева бяха одобрени депутатът от „Продължаваме промяната – ДСБ” Росен Костурков, който временно председателстваше комисията до момента, и народният представител от ДПС Ализан Яхова, съобщи БТА. 

Комисията по външна политика в Народното събрание ще бъде председателствана от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, Съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ Кирил Петков ще ръководи Комисията по въпросите на Европейския съюз (ЕС).

Начело на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в парламента беше избрана Десислава Атанасова, председател на ПГ на ГЕРБ-СДС, а Йордан Цонев от ДПС ограви комисията по бюджет и финанси.

Хамид Хамид от ДПС стана председател на Комисията по икономическа политика и иновации, а Радомир Чолаков от ГЕРБ-СДС е начело на Комисията по конституционни въпроси.

Делян Добрев от ГЕРБ-СДС ще ръководи Комисията по енергетика, а Христо Гаджев от същата партия ще председателства Комисията по отбрана.

Начело на Комисията по труда, социалната и демографската политика е Деница Сачева от ГЕРБ-СДС, а Комисията по образованието и науката ще ръководи Красимир Вълчев от ГЕРБ-СДС.

Комисията по въпросите на децата, семейството, младежта и спорта е с председател Небие Кабак от ДПС, а начело на Комисията по здравеопазването ще бъде Костадин Ангелов от ГЕРБ-СДС.

Председател на Комисията по околната среда и водите е Станислав Анастасов от ДПС, а на Комисията по транспорт и съобщения -  Халил Летифов от същата партия.

Божидар Божанов от ПП-ДБ оглави Комисията по електронно управление и информационни технологии. Комисията по културата и медиите ще е с председател Вежди Рашидов от ГЕРБ-СДС.

Комисията по превенция и противодействие на корупцията е с председател Рая Назарян от ГЕРБ-СДС, а Комисията по правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите е с председател Евгения Алексиева от ГЕРБ-СДС.

Комисията за контрол на службите за сигурност, прилагането и използването на СРС и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения оглави Даниел Митов от ГЕРБ-СДС.

Днес депутатите не избраха председатели на още три комисии - Комисията за прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество, на Комисията по политиките за българите извън страната и на Комисията по туризъм. Заместниците в тези комисии днес бяха избрани.

Очаквано, Десислава Танева оглави земеделската комисия
5233
 

Последни материали
Виж
Съвет на ЕС по земеделие: България и 14 държави-членки поискаха по-висок таван на de minimis
ДФЗ преведе 31 млн. лева на над 14 хил. стопани с протеинови култури
Съюза на енолозите проведе конференция „Преглед на гроздоберна реколта 2023“
Статистика
Продължава процесът на намаляване и застаряване на населението на България
Важно!
ЕК с препоръки към България в областта на енергетиката и климата
Поляците отблокираха границата с Украйна
Свързани материали
Виж
Отворено писмо до 49-то Народно събрание
Екокоалиция настоява за нови комисии в парламента
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини