Начало » Пазари » Плодове и зеленчуци
22.01.2023 г.

Показваме качествени пресни плодове и зеленчуци на FRUIT LOGISTICA

Изложенията са максимално ефективен начин за пробив на нови пазари
Показваме качествени пресни плодове и зеленчуци на FRUIT LOGISTICA

България ще участва със свой щанд на водещото световно изложение за пресни плодове и зеленчуци FRUIT LOGISTICA 2023 от  8-ми до 10-ти февруари в Берлин, съобщиха от Националният съюз на градинарите в България. Членове на НСГБ ще представят  в германската столица качествена българска продукция и нови концепции за печелившо и устойчиво производство. Участието на българските производители се осъществява с подкрепата на министерството на земеделието и Държавен фонд „Земеделие“.

Производителите на плодове и зеленчуци по целия свят се сблъскват с предизвикателството да понижават разходите си за производство и да намалят въздействието върху околната среда. Към това трябва да прибавим галопиращите цени на семена, торове и препарати, на оборудването и енергоносителите, недостига на работна ръка и не на последно място – изненадващо топлата и безснежна зима и продължаващата няколко години суша, която очертава нелека картина пред българското земеделие. На този фон НСГБ поема инициативата да подкрепи конкурентоспособността на българските плодове, зеленчуци и цветя и да съдейства за представянето им не само на българския, но най-вече на международните пазари за повишаване обема на износа, заяви Мариана Милтенова, председател на Управителния съвет на НСГБ.

„Годината, която започваме, няма да е лека за всички и точно заради това ние сме още по-амбицирани да помогнем на нашите членове да затвърдят търговските си позиции и партньорства, да създадат нови контакти и стъпят на нови пазари, за да реализират продукцията си по най-добрия начин. Изложенията са най-добрата платформа за бизнес-контакти и представяне на родното производство, което ще увеличи дела на качествените плодове и зеленчуци не само в ежедневното меню на българите, но и на световната трапеза“, убедена е Мариана Милтенова.

Българското участие на FRUIT LOGISTICA 2023 ще предложи на търговските представители от цял свят, дошли  в Берлин,  възможността да усетят качеството и да се насладят на вкуса на родното производство. На колективния български щанд ще се представят производители от НСГБ, Съюза на дунавските овощари и Българската асоциация на производителите на оранжерийна продукция.

„Би било невъзможно да обхванем всичко, което секторът ще покаже на FRUIT LOGISTICA, но в рамките на няколко дни ще представим българските производители, моделите и технологиите, които прилагаме, а за нас е шанс да разгледаме някои от новите тенденции и иновациите, които ще оформят световното производство и търговия с плодове и зеленчуци през 2023 г.”, изтъкна Милтенова. Тя уточни, че светът на свежите идеи в сектора ще се излъчва също във FRUIT LOGISTICA Online, YouTube канала на FRUIT LOGISTICA и във Fruitnet.com, така че НСГБ ще участва не само с щанда си в палата 7 щанд А 32 в панаира Берлин, а и хибридно във всички онлайн платформи на изложението.

FRUIT LOGISTICA е водещото търговско изложение за плодове и зеленчуци и представлява цялата верига с добавена стойност за индустрията с пресни продукти от производителя до мястото на продажба. Над 3300 изложители от 91 страни ще представят своите продукти, услуги и технически решения. Около 73 хил. търговци и търговски представители от 135 страни взеха участие в  последното издание на изложението.

Показваме качествени пресни плодове и зеленчуци на FRUIT LOGISTICA
5071
 

Последни материали
Виж
До 14 май стопаните със 100% пропаднали площи от градушката в Южна България подават заявления за обследвания
Обзор на Софийска стокова борса за периода 23-27април 2024 година
Купувачите на маслодаен слънчоглед на борсата продължават да вдигат цените
Тютюнопроизводителите и занапред ще получават държавна подкрепа
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 26 април – 2 май 2024 година
Остава опасността от слани във високите полета на западна България
За незаконно овладяване на държавни поземлени участъци
Украинският земеделски министър подаде оставка заради корупционни обвинения
Призив за подкрепа
Бедствието с градушките роди съпричастност от фермери към фермери
Свързани материали
Виж
През първото тримесечие на годишна база
Приходите от износа на плодове и ядки от Украйна скочиха с близо 50 на сто
Бивш председател на Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци
Константин Ламбрев: По-лесно е да изнесем консервите си, отколкото да ги продаваме в България
Започна изложението за плодове и зеленчуци „Фрескон“ в Солун
По казуса с контрола върху вноса на плодове и зеленчуци
ВАС отмени връщането на частната лаборатория на Капитан Андреево
С изключение на ябълките и мандарините миналогодишната реколта е пълен провал
Производството на плодове в Хърватия се срива от година на година
Събирачите на диворастящи гъби и плодове ще имат право на пенсия
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини