Сред основните хранителни продукти в Сърбия пастьоризираното краве мляко е поскъпнало най-много през ноември спрямо същия месец на 2021 г. – с 59%, сочат данните на министерството на вътрешната и външната политика на страната, цитирани от местната телевизия „Агро”. Цените на стерилизираното краве мляко на дребно са се повишили с 49%, а на киселото мляко – с 48,1%. Следват говеждото месо с кост (35,1%) и захарта с ръст на цените от 30,5%. В по-малка степен са поскъпнали обезкостеното говеждо и свинското с кост (22,5%), докато най-слабо сред месата са се повишили цените на пилешкото с 13,1%. При бялото брашно тип 500 е отчетено поскъпване от 14,7% за 12 месеца, а при белия хляб – с 10,4%.
Единствено при слънчогледовото олио ръстът на цените на дребно в Сърбия е едноцифрен – с 9,8% през ноември спрямо същия месез на 2021 г.