Начало » Новини » Страната
17.12.2022 г.

На тържествена церемония в Аулата на Аграрен университет- Пловдив дипломите си получиха 539 абсулвента

На тържествена церемония в Аулата на Аграрен университет- Пловдив дипломите си получиха 539 абсулвента

На 15 декември на тържествена церемония в Аулата на Аграрен университет- Пловдив дипломите си получиха 539 възпитаници на  университета. От тях 302  – успешно завършили образователно-квалификационна степен „бакалавър“ и 237 – степен „магистър“, съобщиха от пресцентъра на университета. Средният успех от следването на бакалаврите от всички 16 специалности, редовна и задочна форма на обучение, е много добър 5,35, а средният успех от държавните изпити – много добър 5,36. Магистрите от 17 специалности в шест професионални направления се дипломираха със среден успех от следването – много добър 5,32 и много добър 5,12 от държавните изпити. 

Министърът на земеделието г-н Явор Гечев уважи церемонията и връчи дипломите на част от зрелостниците. „Вие сте хората, които трябва да променяте политиката и практиката в земеделието. Знам, че сте подготвени, защото съм минал по този път. Гордея се, че съм завършил точно този университет“. Той пожела на завършващите да продължават да надграждат знанията, които са получили, защото те са тяхната стабилна основа.

Гости на церемонията бяха още: председателят на Общински съвет Пловдив г-н Александър Държиков, заместник-областният управител г-жа Иванка Петкова, и.д. кмет на град Пловдив – г-н Величко Родопски, заместник-кметът на район Тракия г-жа Веселина Стоянова, заместник-кметът на район Източен г-жа Василка Чопкова, директорът на Областна дирекция Земеделие- Пловдив инж. Ангел Личев, председателят на УС на Съвет по туризъм- Пловдив инж. Любозар Фратев, главният секретар на НССЗ – Петя Куманова, изпълнителният директор на Тракия икономическа зона – г-н Пламен Панчев, заместник- ректори на висши училища в Пловдив, представители на настоятелството на Аграрен университет – Пловдив, бизнес партньори от БАСФ, Суммит Агро Румъния СРЛ – клон България, АМВ-Агро, Национална асоциация на зърнопроизводителите, Ник Агро сървиз, Рапид КБ, Байер България и други, директори на всички професионални гимназии по селско и горско стопанство, дървообработване, вътрешна архитектура, строителство и транспорт, хранителни технологии и туризъм от цялата страна, които са партньори на Аграрен университет – Пловдив.  

Ректорът проф. д-р Христина Янчева с гордост обяви, че Аграрен университет от тази година е член на Европейски университетски алианс UNIgreen, който е първият "зелен" университет в Европа по аграрни, биотехнологични и природни науки и е единственото в България висше училище в сферата на аграрните и природни науки. Това е доказателство, че Аграрен университет покрива европейските стандарти за обучение и е успешно интегриран в Европейското образователно пространство.  В словото си тя се обърна към абсолвентите: „Бъдете активни и отговорни участници в обществения живот и със самочувствие, че можете да докажете  вашия професионализъм и знания  в реална работна среда.  Бъдете смели, дръзки и постоянни по пътя на  мечтите си, който не винаги е лесен. Уважаеми абсолвенти,  където и да сте по света, носете в сърцето си България и Вашата „Алма Матер“.

Първеницте на  випуск 2022 при бакалаврите са: Християна Христова, специалност „Агрономство (Полевъдство)” от Факултета по агрономство и Иван Грудев, специалност „Агрономство ( Полевъдство)“ от същия факултет. Двамата се дипломират с успех отличен 6.00 от курса на следване и 6.00 от държавния изпит.

Проф. Янчева връчи „Наградата на ректора“ на абсолвента Християна Христова, която е участник в тригодишен проект към ЦНИТТЗИС, стипендиант на фондация „Еврика“ и на Национална асоциация на зърнопроизводителите. 
Традиционната награда „Най-успешен Еразъм+ студент на випуск 2022” бе връчена на Алина Топчий, специалност Аграрен туризъм, от проф. д-р Светла Янчева- институционален координатор по програма Еразъм +.
Дипломи, грамота „Отличник на випуск 2022“ и парична награда получиха 39 абсолвенти бакалаври и 34 пълни отличници от ОКС „Магистър“.

Материални награди отличниците получиха и от фирмите-партньори на Аграрен университет -  Суммит Агро Румъния СРЛ – клон България, Байер България АД, БАСФ, Кортева, Синджента, НИК, UPL България, АМВ – Агро, Булекопак АД, Тракия икономическа зона и Община Пловдив.

Поздрав към абсолвентите и гостите поднесоха финалистът в „Гласът на България“ – Иван Иванов и фолклорният танцов състав „Тракийска младост“ към Аграрен университет - Пловдив.

На тържествена церемония в Аулата на Аграрен университет- Пловдив дипломите си получиха 539 абсулвента
5146
 

Последни материали
Виж
Аграрен университет - Пловдив
Отлични резултати oт опити с Принципал® Голд в АУ Пловдив
При лек спад в цената спрямо предишната тръжна процедура
Йордания купи на търг почти двойно повече фуражен ечемик от планирания
При свинското обаче приходите нараснаха въпреки спада в количествата
Франция сви рязко износа на месо
Песимистични прогнози за производство на зърно в Украйна през 2024 г.
МЗХ публикува наредба № 9 за обществено обсъждане
Кои са новите моменти в интервенциите „Биологично растениевъдство“ и Биологично пчеларство“
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 19-25 април 2024 година
Неустойчиво време ще ограничава възможностите за работа на полето
Свързани материали
Виж
Предстои „Ден на кариерата в Аграрен университет- Пловдив“
До 2 април е открита изложба на картини на университетски преподаватели
Горски служители, лесовъди и длъжностни лица поднесоха венци и цветя пред паметната плоча на загиналите си колеги
Дрезденският технически университет ще помага на МЗХ в управлението на горите и въглеродните емисии
Увеличават заплатите в университетите и БАН
Кандидатурите
На 7 март избират нов ректор на Аграрния университет, кандидатите са двама
Николай Денков ще посети Аграрния университет в Пловдив
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини