Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Корона от свински ребърца

Синор.БГ / 07.11.2022 г.
Корона от свински ребърца

Завъртаме парчетата ребра така, че да се получи корона и завързваме двата края, за да не се разделят. Смесваме подправките и натриваме месото с тях отвън и отвътре. Слагаме короната в по-дълбок съд, наливаме малко вода и го покриваме плътно с фолио. Печем го 2 часа във фурна, загрята до 160 градуса. През това време приготвяме пълнежа: Нарязваме почистения лук на ситно и го задушаваме в мазнината. Прибавяме каймата и разбъркваме. След 10 мин слагаме подправките и ориза. Разбъркваме и наливаме 1 ч.ч.гореща вода. Щом течността се изпари, сваляме плънката от огъня. Прибавяме към нея ситно нарязаните кисели краставички, яйцата и сварените моркови. Разбъркваме. Разбиваме сметаната и я разбъркваме с галетата. Изваждаме месото от фурната, махаме фолиото и напълваме короната с плънката. Отгоре заливаме със сметаната и отново връщаме месото да се пече. След като се зачерви добре, изваждаме ястието от фурната. Сипваме зеленчуците в тенджера, в която сме кипнали 1 ч.ч. вода с подправките. Захлупваме добре и задушаваме на тих огън. От време на време само разтърсваме тенджерата, без да я отваряме. След 10 мин зеленчуците са готови. Поставяме короната в средата на голяма чиния. Покрай нея насипваме зеленчуците. Украсяваме с клонки зелени подправки по избор. Сервираме ястието горещо.

Продукти: 3,5 кг свински ребра, по възможност еднакви по дължина и с повечко месо, 1 ч.л. босилек, 1 ч.л. черен пипер, сол; за пълнежа – 500 г кайма смес, не много мазна, 2 глави лук, 1 ч.ч. ориз, 3 кисели краставички, 2 варени яйца, 3 моркова, 3 с.л. олио, 4-5 с.л. сметана, 1/2  ч.ч. галета, 1 ч.л. червен пипер, 1 ч.л. чубрица, 1/2  ч.л. черен пипер, сол; за гарнитура – 1,5 кг замразени зеленчуци по избор, 5 скилидки чесън, 2 с.л. соев сос, черен пипер, сол.

Корона от свински ребърца
11373
 

Последни материали
Виж
Мнението на бранша
Ваксинацията на овцете ще фалира и фермери, и преработватели, алармират бизнесмени
Предвидени са предпазни клаузи
ЕС премахва митата за сливи, грозде и още 5 храни от Молдова
Допълват Закона за здравето
БАБХ ще поддържа списък на хранителните фирми, които работят с райски газ
Помощта е 16 лв. за животно
Компенсират овцевъдите в 4 области със затворени заради шарката стада
Тема с продължение трета част
Екосхемите с най-голям ръст през 2024: зелено торене и намалени пестициди
Магазин за хората все още не търси доставчици
Законът за агрохранителната верига се бави, оранжерийните производители чакат справедливи цени
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини