Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
19.10.2022 г.

Трансмисията ActiveDrive 8 при тракторите Case IH Maxxum - комфорт от ново поколение

Трансмисията ActiveDrive 8 при тракторите Case IH Maxxum - комфорт от ново поколение

Новият CASE IH Maxxum Multicontroller се отличава със своя красив дизайн и топ технологии по отношение на двигател, скоростна кутия, кабина, системи за свързаност. Не случайно този трактор вече е носител на редица престижни европейски награди, които потвърждават високата му оценка от експерти и фермери. Съществено предимство обаче е модификацията, която ще разгледаме сега: а именно - моделът оборудван с новата трансмисия Active Drive 8.

Това е най-новата Powershift трансмисия, която има 3 работни диапазона, осигуряваща общо 24/24 предавки. Това е единствената трансмисия с двоен съединител, която позволява опцията за пълзящи предавки (creeper), които могат да достигнат минимална работна скорост от 200 метра/час.

ActiveDrive 8 осигурява абсолютно плавно превключване на предавките, и несравним комфорт и удобство на оператора. Скоростната кутия се адаптира автоматично и към промени в скоростта на неравни терени и осигурява отлично сцепление и стабилност.

CASE IH Maxxum 150 CVX ActiveDrive 8 включва и автоматичната система за производителност (APM), която контролира натоварването на двигателя според нуждите на терена. Така при ситуации, в които няма нужда от повече мощност, тракторът достига още по-високи нива на супер икономичност.

Управлението на Active Drive 8 се осъществява посредством мултифункционалния джойстик в кабината. Ергономичният подлакътник улеснява интуитивната работа с машината, особено при работа със съвременни прикачни инвентари или челен товарач.

Двигатели за висока ефективност

В сърцето на всеки трактор Maxxum Multicontroller са агрегатирани едни от най-модерните, най-икономични и най-продуктивни двигатели в бранша. Важно е да се знае, че при Case IH не се използват двигатели от други производители, както има практика при много брандове в тракторостроенето, а двигателите идват от свързаната фирма FPT Industrial, един от най-престижните глобални производители на дизелови двигатели. От 4 цилиндровия Maxxum 125 Multicontroller с мощност 125 к.с. до 6 цилиндровия Maxxum 150 Multicontroller с номинална мощност 145 к.с., всички притежават двигатели FPT.

Високоефективна навесна система за всякакъв тип инвентар

CASE IH Maxxum Multicontroller е с капацитет на повдигане до 7 864 кг. Хидравличната система е с опция до четири задни и три средно монтирани електронни дистанционни клапана. Капацитетът на хидравличната помпа доставя масло в обем на 150 л./мин. и до 100 л./мин към всеки отделен дистанционен клапан. Моделите Maxxum Multicontroller са повече от способни да боравят с това, което е прикачено към тях, а в допълнение предната навесна система, която е опция има товарен капацитет от 3,100 кг. Опционално всеки от моделите в новата серия може да се оборудва с челен товарач.

Активно окачване на предния мост за повече комфорт

Активното окачване на предния мост осигурява по-удобно движение, увеличава сцеплението и намалява разхода на гориво. При моделите Maxxum Multicontroller добавянето на втори хидравличен амортисьор осигурява по-голям комфорт както на полето, така и на пътя, както и подобрено сцепление при почвообработващи дейности. Компактният дизайн дава на тракторите Maxxum Multicontroller кръг на завиване от едва 4,6 метра. Динамичният калник също се завърта на 30 °, което позволява пълно използване на широкия ъгъл на завиване.

Прецизно земеделие за повече печалба на средства и време

Тракторите Maxxum Multicontroller са оборудвани със системата AFS TM Accuguide Ready и имат цветни тъчскрийн монитори AFS Pro 700. Това означава, че тракторът може да има инсталирана напълно интегрирана автоматична GPS / GLONASS система за насочване, която дава водеща в индустрията точност при агротехническите операции в земеделието. При използване и на RTK + сигнал за корекция, може да се постигне точност на работа до 1,5 см. В този случай няма притеснения от прекъсване на RTK+ сигналът за корекция, защото софтуерът разполага с приложението xFill. To се активира автоматично при загуба на корекцията и осигурява продължаване на работата на машината до 20 минути при минимална загуба на точността. По този начин AFS Accuguide запазва точното местоположение, посока и работа дори и в места с радиосянка на сигнала като прегради, големи хълмове, сгради и т.н.

Перфектно осветяване около трактора

Ранните и късни часове на работа са част от земеделието. Ето защо Case IH внедрява още повече мощност на осветлението при най-новото поколение трактори Maxxum Multicontroller. Новите предни работни светлини и стайлинг осигуряват изключително осветление, за да може всеки оператор да е сигурен, че вижда както прикачния инвентар, така и цялата работна зона пред трактора, а и отстрани.

Комфортна луксозна кабина - съвременен полеви офис

За днешните оператори на трактори офисът е кабината на трактора, която им позволява да управляват множество задачи, от контролиране на прикачния инвентар до наблюдение на неговата работа и извършване на телефонни разговори. С Maxxum Multicontroller може да се извършват всички тези неща, а и повече при запазване на същия стандарт на комфорт, който очаквате от всеки друг офис. Различните възможности за сядане, въздушната седалка, коженият салон и просторното място - са гаранция за премахване на напрежението от дългите часове на работа в кабината.

Повече информация за тракторите Case IH Maxxum Multicontroller можете да получите от Тайтън Машинъри България, официален представител на марката за България:

София 1839

Бул. Ботевградско шосе № 455

GPS: 42.709219, 23.432722

Тел: 02 971 35 25 или на кратък номер *4040

E-mail: office@titanmachinery.bg  

https://titanmachinery.bg   

Трансмисията ActiveDrive 8 при тракторите Case IH Maxxum - комфорт от ново поколение
7738
 

Последни материали
Виж
Служебен кабинет
Украинската помощ ще бъде преведена на 52 хиляди земеделци до 15 май
Какви цели си поставя новият министър на земеделието и храните
Документи се подават до 29 април
Нов конкурс за старши експерти във фонд „Земеделие“
Особености, които трябва да знаете
При богата на калций почва понякога се раждат бедни на този елемент плодове
Томбола с награди при покупка
Започна Великденски Кооперативен Базар в София
Нормативни промени
Новите ставки за биопроизводство през 2024 г., които ще се обсъждат до 20 май
Свързани материали
Виж
Новият Quadtrac 715 на Case IH спечели поредна международна награда
„Тайтън Машинъри България“ с нов търговско-сервизен център в Шумен
С цел към подиума - Case IH ще спонсорира за втори сезон Aprilia в MotoGP™
Представеният през 1923 г. трактор празнува своята 100-годишнина
CASE IH празнува 100 години FARMALL – ЕДИН за всички
Ново!
Case IH пуска на пазара нов AFS 700 Plus дисплей за трактори Puma 150 – 175 и Maxxum
Case IH обнови серията трактори Puma с нови функции и повече екстри за комфорт на оператора
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини