Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
05.09.2024 г.

Новата дигитална платформа FieldOps на Case IH е вече активна

Новата дигитална платформа FieldOps на Case IH е вече активна

Всички собственици на агротехника с марката Case IH, могат вече да се възползват от новата дигитална платформа FieldOps, която е достъпна както чрез мобилно приложение за смартфон, така също и в уеб версия за работа през компютър. Платформата обединява и визуализира всички полеви операции в един интерфейс и цели да опрости работният процес на фермера - от момента, в който той се свърже със своите машини, до анализите след края на агротехническия сезон.

FieldOps предлага функционалности като мониторинг на машините в реално време, дистанционен достъп до дисплеите в кабината, информация за нивото на гориво и AdBlue, както и визуализация на технически и агрономични данни. За първи път тази онлайн платформа обединява управлението на целия машинен парк заедно с комплексното управление на стопанството, включително всички парцели и свързаните с тях данни.

Платформата също така обхваща управлението на ключови агрономически и агротехнически дейности като сеитба, торене, напояване и растителна защита. Всички тези процеси се координират и оптимизират чрез FieldOps, осигурявайки на фермерите точни и изчерпателни данни за по-добри решения и повишаване на добивите. 

Новото приложение FieldOps реално променя начина, по който фермерите се свързват, наблюдават и управляват своите операции. Освен това, Case IH вече предоставя функцията Connectivity Included, която премахва необходимостта от абонаменти за избрани нови машини и опростява процеса на персонализиране на технологичните решения. Клиентите, които желаят да активират функцията Connectivity Included на съществуващи машини със съвместима телематика и акаунт в Case IH FieldOps (предишно AFS Connect), ще могат да го направят срещу еднократна такса, като се свържат със своя дилър.

FieldOps вече е достъпно за изтегляне в App Store и Google Play Store. 

FieldOps

Основни функции на приложението:

● Създаване на списък с машинния парк, вкл. както машини на CNH така и на други производители

● Remote Display View позволява на фермерите да виждат в реално време цялата функционалност на дисплеите в кабината на трактора/комбайна.

● Всяка машина праща данни в реално време за всички показатели, вкл. натоварване на двигателя, консумация на гориво, температура на маслото в трансмисията, температура на охлаждащата течност и др.

● 24 часов архив на точната локация на всяка машина.

● Пълен преглед на всички обработваеми парцели и възможност за наблюдение на картите от добива и за генериране на карти за променливи норми за прилагане на материала при торене, пръскане и др.

● Събиране на годишни слоеве със статистика за всеки парцел.

● Създаване на обзорни отчети за състояние на реколта, извършени агрономически проверки, дати на сеитба, пръскане, култивиране и др.

● Метеорологична информация за всяко поле, вкл. вероятност за валежи, температурни амплитуди и др.

● Детайлна отчетност за всяка машина, вкл. време на работа, престой на празен ход, транспортиране, консумация на гориво и мн.др.

Освен тези функционалности, приложението позволява да се добавят и няколко стопанства (фирми) към един потребител. По този начин могат да се управляват лесно дейностите, дори при наличието на много земеделски блокове, разпръснати в различни обработваеми райони. Всеки от парцелите може да бъде описан като собствен или под рента, като в последствие на база натрупаните данни, потребителят лесно може да вижда информация за реализираните разходи и добиви, което дава ценна информация за рентабилността от дейностите на всеки земеделски блок.

Приложението позволява да се зададат и множество параметри за нотификация до собственика в реално време, например ако дадена машина напусне периметъра на стопанството, работи необичайно бързо или бавно, спре да работи или има технически проблем.

Новото приложение FieldOps дава възможност на акаунт мениджъра да добавя и асоциира свои служители, които да имат права за попълване и/или четене на информация, като по този начин апликацията да е пълна с агротехнически данни, за да се използва максимално нейният потенциал.

Всички данни, които са въведени или събрани по време на оперативната работа, могат да бъдат експортнати от приложението или да бъдат директно изпратени до избрани машини в стопанството с цел оптимизация на автоматизирани процеси като пръскане, торене, култивиране и др.

Освен това, приложението позволява и API интеграция (свързаност и съвместимост с други подобни структури)  с над 40 други платформи, които са най-широко разпространени в аграрната индустрия. Това предоставя на клиентите на Case IH по-лесен достъп до техните агрономични и оперативни данни, премахва пречките при навигацията в дигиталните платформи и в крайна сметка увеличава ефективността и производителността в стопанствата.

Повече информация и консултация относно иновационните продукти на Case IH, можете да получите от официалния вносител за България:

Тайтън Машинъри България

Тел: 02 971 35 25

или на кратък номер *4040

E-mail: office@titanmachinery.bg

Новата дигитална платформа FieldOps на Case IH е вече активна
1756
 

Последни материали
Виж
Стационарните телефони на ДФЗ отново работят
Годишно увеличение на разходите за труд в еврозоната
Най-голямо увеличение на разходите за заплати е регистрарано в Хърватия и България
Откриха академичната учебна година в Лесотехническия университет
Смесена туршия
Трета част
Употребата на хербициди в борбата с плевелите
Рекордните температури продължават и през август и годината досега е най-топлата в историята на земното кълбо
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини