Начало » Важно за фермера » Гори и екология
31.03.2022 г.

Стартираха изложбите ПРИРОДА, ЛОВ, РИБОЛОВ 2022 и ЦВЕТНА ПРОЛЕТ 2022

В Пловдив
Стартираха изложбите ПРИРОДА, ЛОВ, РИБОЛОВ 2022 и ЦВЕТНА ПРОЛЕТ 2022

„Международното изложение ПРИРОДА, ЛОВ, РИБОЛОВ и специализираната изложба ЦВЕТНА ПРОЛЕТ се развиха и утвърдиха като пресечна точка на екологичната идея с човешката дейност. Тези две направления създават един общ контекст на бизнес и култура“. Това посочи в словото си главният директор на Международен панаир Пловдив доц. д-р Иван Соколов при официалното откриване на двата форума. Те се провеждат под егидата на Министерството на земеделието, а 26-ото издание на ПРИРОДА, ЛОВ, РИБОЛОВ се реализира отново в партньорство с Изпълнителната агенция по горите, държавните горски предприятия и Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“ (НЛРС-СЛРБ).

„Изложбите представят широка гама изделия и услуги от различни браншове, свързани с ловния, риболовния, алтернативния туризъм, градинарството, ландшафната архитектура и озеленавянето в урбанизирана среда. Специалистите ще открият нови идеи и партньори, а посетителите ще видят много иновации и атракции“, каза доц. Соколов, преди да пожелае на добър час на изложители, партньори и посетители.

ПРИРОДА, ЛОВ, РИБОЛОВ 2022 събира фирми, институции и сдружения, свързани с горското стопанство, рибарството, дивечовъдната дейност, съхраняването и облагородяването на природата, ловния и риболовния туризъм. Лентата на изложението преряза заместник-министърът на земеделието Стефан Бурджев. „Преживяхме две трудни години на епидемична обстановка, които се отразиха на всички сфери на живот. Въпреки това през изминалата година се наблюдава 10 % увеличение на българските и чуждестранни ловци, ловували по линия на организирания ловен туризъм, придружено с макар и минимално покачване на приходите, които за 2021 г. възлизат на близо 5 700 000 лв“, каза в словото си при откриването заместник-министър Бурджев. Той разгледа експозицията на ловни трофеи и паднали дивечови рога, спря се пред 3D модела на добавена реалност с благороден елен и на щанда с уреди за привличане на дивеч. Зам.-министър Бурджев се впечатли от творбите на децата, участващи в конкурса „ С любов към природата“. Експозиция на декорации, диорами или тематични композиции, направени само от природни материали, е разположена в палата 3. Най-добрите ще бъдат отличени в неделя.

В официалното откриване днес на 26-ото издание на ПРИРОДА, ЛОВ, РИБОЛОВ и 24-тото издание на ЦВЕТНА ПРОЛЕТ се включиха още Здравко Димитров – кмет на Община Пловдив, Н. Пр. Желко Йович – посланик на Република Сърбия у нас, Пламен Абровски - председател на Парламентарната комисия по земеделието, храните и горите, Александър Държиков – председател на Пловдивски общински съвет, Николай Василев - заместник областен управител на Област Пловдив, заместник-кметове и кметове на районни в Пловдив, общински съветници и почетни консули. 

Стартираха изложбите ПРИРОДА, ЛОВ, РИБОЛОВ 2022 и ЦВЕТНА ПРОЛЕТ 2022
6530
 

Последни материали
Виж
1558 проекти за технологична и екологична модернизация за над 320 млн. лв. са одобрени по НПВУ
Над 600 противоградови ракети са изстреляни в Пловдивско, Хасковско, Старозагорско и Сливенско през последните часове
Промените в Наредба за интервенциите по директни плащания са качени за обществено обсъждане
Започна Кампания 2024 по директни плащания
24 проекта за центрове за подготовка и съхранение на плодове и зеленчуци получават финансиране по НПВУ
ДФЗ изплати близо 10 млн. лв. на 5 094 малки фермери за Кампания 2023
Актуална анкета сред работодателите
Анкета сред бизнеса показва, че през 2024 г. в земеделието не се очаква увеличение на заетостта
Свързани материали
Виж
Над 600 противоградови ракети са изстреляни в Пловдивско, Хасковско, Старозагорско и Сливенско през последните часове
Германия въведе забрана за улов на европейската змиорка
Над 4000 шарана пуснаха в района на Ямбол
Зарибиха Пазарджишки язовир с шарани
При свинефермите спадът достига 13 на сто
Животновъдните ферми в Германия са намалели с 4 на сто за 3 години
За риболов без валиден билет и с прекомерен и незаписан улов за деня
Двама бракониери отнесоха 3 акта за нарушения в Пазарджишко
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини