Начало » Новини » Страната
05.01.2022 г.

Назначени са девет нови областни управители

Решения на Министерския съвет
Назначени са девет нови областни управители

sinor.bg

На първото си за 2022 година заседание правителството назначи девет областни управители, като освободи заемащите досега съответните длъжности, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Досегашният заместник-кмет на Община Гоце Делчев Валери Сарандев е новият управител на област Благоевград. Юрист по образование, той е бил областен управител на Благоевградска област и в периода от февруари до май 2017 година. От 1996 г. до февруари 2017 г. и от 11 май 2017 г. до този момент Сарандев е зам. кмет на Община Гоце Делчев.

Стойко Танков е новият областен управител на Бургаска област.  Той е бил народен представител в 39-о и 40-о Народно събрание, а в периода 1995 г. – 1997 г. е председателствал Общинския съвет на Община Бургас. От 1998 г. до 2000 г. е изпълнявал длъжността председател на Общинската агенция по приватизация в Бургас. Притежава и дългогодишен управленски опит в частния сектор.

Людмила Илиева е новият управител на област Велико Търново. Юрист по образование, тя има дългогодишна адвокатска практика, специализирала се е в областта на вещното, семейно, наследствено и облигационно право. Два пъти е избирана за общински съветник в Общински съвет Горна Оряховица, съответно през 2015 г. и 2019 г.

За областен управител на област Видин е назначен Любен Иванов. Притежава образователно-квалификационна степен магистър по право от СУ „Св. Климент Охридски“. Адвокат е от Адвокатска колегия Видин. Работил е в сферата на търговската несъстоятелност.

За областен управител на Добрич е назначен Галин Господинов. От май 2021 г до момента е заместник областен управител на област Добрич. През периода 2018 г. – 2021 г. е бил главен юрисконсулт в Регионално Управление по образование – Добрич. Преди това е бил юрисконсулт във „Водоснабдяване и Канализация“ ЕООД-Добрич и в „Пътно строителство“ АД-Добрич. Магистър е по право.

Йордан Иванов е назначен за областен управител на Пловдивнска област.  Иванов е юрист по образование.  От 2019 г. до този момент е зам.-председател на Общинския съвет в Пловдив. Преди това, повече от десетилетие се занимава с консултантска дейност в сферата на правното обслужване и изработката на стратегически, планови документи и управление на проекти.

За управител на област Смолян е назначен Емил Хумчев. От 2019 г. до момента е председател на Общинския съвет в Златоград. Преди това дълги години е бил общински съветник в града. От 2013 г. до 2014 г. е заемал длъжността заместник областен управител на област Смолян. Притежава образователно-квалификационна степен магистър в сферата на хотелиерската и ресторантьорска дейност.

Иван Иванов е назначен за управител на Софийска област. От 2014 г. до сега е председател на Конфедерацията на обществени организации от сигурността и отбраната и почетен председател на Асоциацията на завършилите Колежа по отбраната на НАТО – България. В периода 2013-2014 г. е заемал длъжността заместник-министър на отбраната. От 2009 г. до 2012 г. е бил директор на Дирекция „Управление на човешките ресурси“ в Министерството на отбраната. Служил е също в Генералния щаб на Българската армия. Магистър е по обслужване и ремонт на електронно-изчислителни машини.

Катя Панева е новият областен управител на Хасковско. Била е народен представител в 45-о и 46-о Народно събрание. От 2011 г. до 2021 г. е била общински съветник в община Димитровград. От 20 години работи в сферата на фармацевтиката. Има магистърска степен по публична администрация и мениджмънт, европейска администрация.

Назначени са девет нови областни управители
8421
 

Последни материали
Виж
МЗХ публикува наредба № 9 за обществено обсъждане
Кои са новите моменти в интервенциите „Биологично растениевъдство“ и Биологично пчеларство“
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 19-25 април 2024 година
Неустойчиво време ще ограничава възможностите за работа на полето
Обзор на Софийска стокова борса за периода 16-19 април 2024 година
Купувачите на маслодаен слънчоглед на борсата вдигнаха оферти с до 40 лева на тон
От 23 до 26 април в Интер експо център
Над 100 изложители ще се представят на ТЕХНОМЕБЕЛ 2024
Практика
Бъдещи лесовъди посетиха разсадника в Локорско
Демонстрация на специализирани трактори и пръскачки за лозя
Kubota Bulgaria в стопанството на винарна Мидалидаре
Свързани материали
Виж
Устройствен правилник на МЗХ
Прехвърлят експерти от 5 области към земеделските служби в Русе, Бургас и София
Ще се свика Консултативен съвет
От следващата седмица ще има нови поземлени комисии
Нормативни промени
Променят числеността в четири областни дирекции по земеделие
Промени в устройствения правилник
Шефовете на земеделските дирекции ще проверяват дали чиновниците не лъжат в имотните декларации
Решения на Министерския съвет
Правителството назначи 22-ма областни управители
Решения на Министерския съвет
Правителството назначи още седем областни управители
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини