Начало » Новини » Страната
04.01.2022 г.

До 26-и или до 31 януари се доказва продажбата на картофи, лук и чесън, в противен случай се режат субсидии

Обвързана подкрепа
До 26-и или до 31 януари се доказва продажбата на картофи, лук и чесън, в противен случай се режат субсидии

sinor.bg

От 4 до 31 януари 2 907 земеделски производители, кандидатствали по схемата за обвързана подкрепа за зеленчуци с култури картофи, лук и чесън (СЗ – К ЛЧ), трябва да подадат декларация по образец и да предоставят документи, които доказват минимални добиви и реализация на произведената през миналата година продукция. Документи ще се приемат до 31.01.2022 г. в отделите „Прилагане на схеми и мерки за подпомагане“ (ПСМП) в областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ).

Поради епидемичната обстановка ДФЗ предоставя възможност на кандидатите по схемата СЗ – КЛЧ (картофи, лук и чесън) да изпратят електронен опис на документите и техните сканирани копия по е-mail на съответната областна дирекция на ДФ „Земеделие“ по постоянен адрес на кандидата (за физически лица) и адрес на управление на кандидата (за ЕТ и юридическите лица) не по-късно от 17:30 часа на 26.01.2022 г. Големината на прикачените файлове в едно с електронния опис не трябва да надхвърля 12 МВ. В случай, че файловете са по-големи от 12 МВ, то е необходимо кандидатът да ги изпрати с повече от един е-mail.

Утвърдените образци на електронен опис на всички изискуеми документи са достъпни за изтегляне и попълване на сайта на фонд „Земеделие“. При попълване на приложения файл не се обединяват редове, не се добавят работни страници и по никакъв начин не се променя формата на зададената таблица. Попълненият опис по образец се подава на електронен или хартиен носител, придружен от копия на описаните документи.

Документите за реализирана продукция по схемата СЗ – КЛЧ следва да са издадени в периода от 01.02.2021 г. до 31.01.2022 г. за Кампания 2021. Контактите на областните дирекции са публикувани на сайта на фонд „Земеделие“.

Не подлежат на подпомагане кандидатите по схемата СЗ – КЛЧ, които не са предоставили декларация и опис по образец, утвърден от изпълнителния директор на ДФ "Земеделие" за произведената продукция през годината на кандидатстване, както и документи, които доказват нейната реализация в периода по чл. 32 на Наредба 3 от 17.02.2015 г.

До 26-и или до 31 януари се доказва продажбата на картофи, лук и чесън, в противен случай се режат субсидии
7374

Последни материали
Виж
Извършителят от Чирпан е задържан за 24 часа
Разкриха светкавично кражба на кобила и каруца в Старозагорско
Във Врачанско не пропускат и зайците при групов лов на хищници
Иззеха забранени ловни средства от бракониер в Бургаско
Обзор на Софийска стокова борса АД за периода 31 януари – 3 февруари 2023 година
Продавачите на хлебна пшеница на борсата вдигнаха офертите със 100 лева на тон
Фонд „Земеделие”
Вторият транш за акциза от 9 млн. лева е пуснат по сметките
Стратегически план
Пореден шанс за протеиновите култури да се настанят на пазара
Над половината количества са доставени от Украйна
Ръстът във вноса на рапица в ЕС през сезона се ускорява до 44 на сто
Свързани материали
Виж
Подпомагането заради щетите от войната в Украйна ще продължи и догодина
Фермерите да пазят фактурите за закупени торове за евентуални компенсации
През декември 2022 и януари 2023 г.
От 1 декември започва приемът на фактури за плодовете и зеленчуците, реализирани на пазара през 2022 г.
При електронно подаване крайната дата е 23 декември
От 1 декември фермерите ще подават фактури за реализирана реколта по обвързаната подкрепа
Фонд „Земеделие”
От 5 до 31 октомври фермерите ще доказват продукцията, реализирана на пазара
Съобщение
От началото на юли БАСФ е с трима нови управители
Напомняне
До вечерта на 27 януари може с мейл да докажете продадените картофи, лук и чесън през 2020 г.
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2023
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам