Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
25.11.2021 г.

Нетната тримесечна печалба на Deere скочи със 70 на сто

При ръст на продажбите с над 15 на сто
Нетната тримесечна печалба на Deere скочи със 70 на сто

Deere & Company, компанията-майка на американския производител на селскостопанска техника John Deere, обяви ръст на нетната печалба за четвъртото тримесечие на финансовата си година, приключваща на 31 октомври, с близо 70% спрямо същия период на миналата година до 1,283 млрд. долара, като печалбата на акция на годишна база се увеличава до 4,12 долара от 2,39 долара, става ясно от нейния публичен отчет. За финансовата 2021 г. нетната печалба е скочила над 2 пъти – до 5,963 млрд. долара и 18,99 долара на акция от съответно 2,751 млрд. долара и 8,69 долара на акция.

Приходите на Deere & Co през четвъртото тримесечие в световен мащаб са нараснали с 16% до 11,327 млрд. долара, а за годината – с 24% до 44,024 млрд. долара. При нетните продажби на техника увеличението е с близо 19% през тримесечието до 10,276 млрд. долара, а за годината – с над 27% до 39,737 млрд. долара.

„Силното представяне на Deere' през четвъртото тримесечие и цялата година бе осигурено от нашите всеотдайни служители, продавачи и доставчици по целия свят, които ни помогнаха да запазим сигурността в нашата дейност и да обслужваме клиентите. Резултатите отразяват силното търсене от крайните ни потребители и способността ни да продължим да обслужваме нашите клиенти, докато се справяме с проблемите във веригите за доставки и провеждането на преговори за ново споразумение с най-големия ни профсъюз. Подписването с на 6-годишен договор през миналата седмица с Обединените работници от автомобилния, въздушние и селскостопанския бранш върна квалифицираните ни служители на работните им места, за да продължат да създават най-прецизните продукти в нашия отрасъл. Споразумението показва нашия запазващ се ангажимент за предоставяне на най-добрите заплати и бонуси в сектора”, заяви Джон Мей, президент и главен изпълнителен директор на „Джон Диър”.

От компанията погнозират и нетна печалба за настоящата си 2022 финансова година в диапазона между 6,5 млрд. и 7 млрд. долара.

„Поглеждайки напред, очакваме търсенето на селскоскопанска и строителна техника да продължи да се облагодетелства от положителните основни икономически сили, включително благоприятните цени на зърното, икономическият растеж и нарасналите инвестиции в инфраструктура. Същевременно очакваме натискът във веригата за доставки да остане предизвикателство за нашия отрасъл. Работим в тясна връзка с нашите доставчици за преодоляването н тези проблеми и за да гарантираме, че нашите клиенти ще са в състояние да осигуряват по-изгодно и устойчиво жизненоважни храни и инфраструктура”, коментира Мей.

Нетната тримесечна печалба на Deere скочи със 70 на сто
17680
 

Последни материали
Виж
Хитра измама
Трима италианци регистрирали земята на военновъздушната база Сигонела за субсидии
Мелиоративните мрежи в Украйна станаха със статут на недвижим имот
„Оптиком“ поема продажбите на австрийския лидер в износа на техника APV
Предстоящо
Официалното начало на жътвата ще се даде на 11 юни в Пловдивско
ДФЗ публикува класирания на заявленията за подпомагане на пчеларите през 2024 г.
Експерти на МЗХ разработват пътна карта за Национална стратегия за развитие на биоикономиката
Свързани материали
Виж
Системата See and Spray на John Deere открива и унищожава ефективно плевелите
John Deere преустановява доставките за Русия и Беларус
Стрелбата на окупаторите е повредила поне 6 силоза със зърно
Руснаци откараха в Чечения задигнати в Украйна машини на John Deere за 1 милион евро
Компанията е първа по ръст в индустриалния индекс от началото на годината
Цената на акциите на John Deere стигна рекордно високо ниво
JOHN DEERE РАЗШИРЯВА ПАРТНЬОРСТВОТО СИ С KRAMP В ЕВРОПА
Работете интелигентно, свършете повече
Представяме изцяло нова серия трактори 6R на John Deere
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини