Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
28.10.2021 г.

JCB влага 100 милиона паунда в производството на свръхефективни водородни двигатели

Продажбите се очаква да започнат в края на 2022 година
JCB влага 100 милиона паунда в производството на свръхефективни водородни двигатели

Снимка: JCB

Британският производител на селскостопанска техника JCB влага 100 млн. паунда в проект за производството на свръхефективни водородни двигатели, обявиха от компанията. Екип от 100 инженери вече действа по разработката, а с текущото набиране на още 50 специалисти JCB си поставя за цел първите двигатели да са готови за продажби на клиентите в края на 2022 г.

Вече е изработен прототип на задвижван с водород багер-товарач JCB, а втора машина на компанията – телескопичен товарач Loadall – беше представена наскоро в центъра на Лондон, столицата на Великобритания, в присъствието на министър-председателя на страната Борис Джонсън. JCB е световен лидер на пазарите на багер-товарачи и телескопични товарачи.

Водородната технология на JCB ще бъде представена на предстоящата „Зелена зона” на XXVI Конференция за климатичните промени на ООН, която ще се проведе от 31 октомври до 12 ноември в шотландския град Глазгоу на фона на обсъжданията на световните политически лидери за предприемане на мерки за драстично намаляване на емисиите парникови газове. Появата на британската компания на челното място в областта на водородната технология с нулеви емисии идва в момент, когато правителства по целия свят започват прилагането на стратегии за развитие на инфраструктурата, необходима за подкрепата на употребата на водород за намаляване на емисиите на въглероден двуокис.

"Страхотни британски производители като JCB разработват иновативни решения за намаляване на емисиите парникови газове и за насърчаване на зелената индустриална революция в Обединеното кралство. Фантастично е да видим свръхефективните водородни двигатели на JCB, които могат да преобразят производството в Обединеното кралство, да ни помогнат бързо да постигнем целите си в областта на климата и да разгърнем водородната икономика на Обединеното кралство – една вълнуваща област, която ще бъде от съществено значение за справянето с климатичните промени, създаването на нови работни места и привличането на инвестиции", заяви Борис Джонсън.

"Ще се наложи нашите машини да бъдат захранвани с нещо различно от изкопаеми горива. Произвеждаме машини, които използват дизелово гориво, така че трябва да намерим решение и сега правим нещо по въпроса. Инвестираме във водород, тъй като не смятаме, че електричеството е универсално решение, особено за нашия отрасъл, защото може да се използва само за захранване на по-малки машини. Това означава, че ще продължим да произвеждаме двигатели, но те ще бъдат свръхефективни, достъпни, високотехнологични водородни двигатели с нулеви емисии на въглероден двуокис, които могат да бъдат пуснати на пазара бързо, използвайки съществуващата база за доставки. Това ще бъдат първите водородни двигатели в нашия отрасъл, разработени във Великобритания от британски инженери. Водородните двигатели имат потенциала да помогнат на Обединеното кралство да постигне по-бързо целите за емисиите от въглероден двуокис", убеден е председателят на борда на директорите на JCB лорд Бемфърд.

От 2004 г. JCB произвежда двигатели в заводите си в британското графство Дарбишър и индийската столица Делхи. През тази година компанията ще отбележи значително постижение – достигането на 750 хил. произведени двигателя.

JCB влага 100 милиона паунда в производството на свръхефективни водородни двигатели
14639
 

Последни материали
Виж
През първото тримесечие на годишна база
Износът на пчелен мед от Украйна скочи почти двойно при ръст на приходите под 40 на сто
Зърнопроизводителите очакват слаби добиви, надяват се на качество
Жътвата на пшеницата и ечемика ще започне с месец по-рано заради жегите
След споразумение между производителите и министерството на развитието
В Гърция свалиха цените на някои стоки за Великден
БАБХ поддържа публичен регистър на търговците с храни от разстояние
Купувайте козунаци по интернет само от регистрирани търговци
С акцент върху необходимите мерки за устойчиво развитие
Одобриха резултатите от неофициалното заседание на Съвета на ЕС за сектор рибарство
С приветствия за предложенията на ЕК и обсъждане на състоянието на пазарите
Одобриха резултатите от заседанието на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство
Свързани материали
Виж
Оптиком пуска промоция за товарачи JCB без лихва в партньорство с UniCredit & JCB Finance
JCB направи дебют на своята революционна технология за двигатели с водород
С карта JCB LiveLink получавате цялостен контрол върху вашите машини
JCB празнува производството на 1000-ния електрически мини багер
С новите Fastrac и Loadall, JCB поставя топ стандарти за качество при тракторите и товарачите (ВИДЕО)
JCB разширява своята гама LOADALL с новия телескопичен товарач 538-70
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини