Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
25.10.2021 г.

„Прозрачната кофа“ на Doosan направи фурор на изложението Matexpo

„Прозрачната кофа“ на Doosan направи фурор на изложението Matexpo

Първата в индустрията „Прозрачната кофа“ от Hyundai Doosan Infracore спечели две от големите награди на международното изложение Matexpo, което се проведе в конгресния център Kortrijk Xpo в Кортрийк, Белгия, от 8-ми до 12-ти Септември 2021 г. „Прозрачната кофа“  Doosan е напълно интегрирана система, която позволява на оператора на челен товарач да вижда слепите зони на кофата през монитора в кабината. Патентованата система записва изображения от предната част на челния товарач с две камери, монтирани отгоре и отдолу на машината и показва комбинираните изображения в реално време, използвайки метод на графична проекция.

Сляпата зона, която образува кофата на челни товарачи пред машините се счита за зона на сериозно безпокойство по отношение на безопасността. С новата функция, водачът може лесно да провери мъртвите зони пред кофата чрез монитора на кабината, за да увеличи безопасността и да предотврати инциденти. Друго предимство на тази система е, че тя може значително да подобри ефективността на работа, като предоставя перспектива за водача при движение напред- при товарене/разтоварване или при пренасяне на материали като инертни материали, пясък и почва.

Патенти в Корея, Северна Америка, Европа и Китай

Doosan Infracore е първата компания в света, която е разработила и приложила функция за предна проекция с прозрачната кофа за строителни машини и е кандидатствала за патенти в Корея, Северна Америка, Европа и Китай.

Doosan разработи и допълнителни системи за безопасност за гамата от машини на компанията, като системата around view monitor (AVM), която може да наблюдава периметъра около машините и система за предупреждение отзад, използваща ултразвукови сензори. И двете системи са получили много положителни реакции от страна на клиентите. Представител на Doosan Infracore коментира: „Тъй като стандартите за безопасност на машините и обектите продължават да се повишават значително по целия свят, усъвършенстваните системи за безопасност се превърнаха в ключов фактор при избора на оборудване. Планираме да продължим да разработваме функции за безопасност, които могат да защитят операторите и другите работници на работното място и се стремим да бъдем начело в създаването на строителни обекти, които са по-безопасни и без инциденти. "

И още отличия

Системата Doosan Transparent Bucket спечели и в категориите „Иновации“ и „Безопасност“, като взе две от трите награди, организирани от Matexpo, решени от независимо жури, съставено от специалисти от сектора, водено от председателя на журито- Дани Ван Парис. За наградите тази година бяха подадени общо 51 заявления: 22 за наградата за иновации, 12 за наградата за безопасност и 17 за “зелената” награда- третата категория в тазгодишните награди Matexpo.

Matexpo е международен търговски панаир, който се провежда през 2 години и представящ машини и оборудване за строителната индустрия, промишлеността и околната среда. Това е третия по големина търговски панаир от този тип в Европа, с утвърдена репутация и обикновено привличащ повече от 40 000 посетители за всяко издание.

Световен лидер

Hyundai Doosan Infracore е световен лидер в производството на индустриална и тежка строителна механизация, компресори, генератори, осветителни кули. Машините на Doosan са известни с изключителната производителност и скорост на работа.

Официален представител на Doosan в България е компанията Мегатрон ЕАД. Вече 23 години компанията е безспорен лидер в продажбата, поддръжката и сервизното обслужване на висококачествена земеделска, строителна, горска, голф и градинска техника. През годините успя да спечели доверието на много нови клиенти. Мегатрон разполага с единадесет търговско-сервизни бази и магазини в страната: София, Плевен, Русе, Добрич, Търговище, Пловдив, Стара Загора, Ямбол, Българово, Силистра и Монтана.

Hyundai Doosan Infracore изгражда силна корпоративна култура и конкурентоспособност въз основа на убеждението, че само иновативни решения и продукти могат да гарантират бъдещ растеж. Ние ще прераснем в иновативна водеща компания, която вдъхновява иновациите под корпоративния лозунг „Задвижвани от иновации“ , водейки до промени с модерни цифрови технологии. “  -Чо Йонг Чул, главен изпълнителен директор на Hyundai Doosan Infracore

Научете повече за марката Doosan в България: https://doosan.bg/

„Прозрачната кофа“ на Doosan направи фурор на изложението Matexpo
12759
 

Последни материали
Виж
За Кампания 2023
ДФЗ преведе над 7,3 млн. лева на 725 биопчелари
Всички заявления трябва да имат статус Чакащо ръчно зареждане в ИСАК
До 13 август се подават електронни формуляри в СЕУ за Кампания 2024
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 26 юли – 1 август 2024 година
Сушата се завръща с високи температури
Обзор на Софийска стокова борса за периода 23-26 юли 2024 година
Трета седмица не помръдват котировките за зърно и слънчоглед на борсата
Съвети за градинаря
Причини за напукване на доматите и необходими мерки
Срещи с бранша
Днес и в понеделник ДФЗ ще плати субсидиите за биопчелари и биоживотновъди
Свързани материали
Виж
Новото съоръжение в Хале, е 10 пъти по-голямо
Doosan премести център за дистрибуция на части от Белгия в Германия
Бранда Doosan става DEVELON
Doosan подписа ексклузивно споразумение за производство на компактни колесни товарачи с Tobroco-Giant
С богат опит на ръководни позиции в южнокорейския концерн до момента
Крис Чонг е новият главен изпълнителен директор на Doosan Infracore Europe
Техниката на DOOSAN вече е с безлихвен лизинг
Bobcat и Doosan отново с изненади на БАТА Агро от 30 август до 3 септември
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини