Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
25.10.2021 г.

„Прозрачната кофа“ на Doosan направи фурор на изложението Matexpo

„Прозрачната кофа“ на Doosan направи фурор на изложението Matexpo

Първата в индустрията „Прозрачната кофа“ от Hyundai Doosan Infracore спечели две от големите награди на международното изложение Matexpo, което се проведе в конгресния център Kortrijk Xpo в Кортрийк, Белгия, от 8-ми до 12-ти Септември 2021 г. „Прозрачната кофа“  Doosan е напълно интегрирана система, която позволява на оператора на челен товарач да вижда слепите зони на кофата през монитора в кабината. Патентованата система записва изображения от предната част на челния товарач с две камери, монтирани отгоре и отдолу на машината и показва комбинираните изображения в реално време, използвайки метод на графична проекция.

Сляпата зона, която образува кофата на челни товарачи пред машините се счита за зона на сериозно безпокойство по отношение на безопасността. С новата функция, водачът може лесно да провери мъртвите зони пред кофата чрез монитора на кабината, за да увеличи безопасността и да предотврати инциденти. Друго предимство на тази система е, че тя може значително да подобри ефективността на работа, като предоставя перспектива за водача при движение напред- при товарене/разтоварване или при пренасяне на материали като инертни материали, пясък и почва.

Патенти в Корея, Северна Америка, Европа и Китай

Doosan Infracore е първата компания в света, която е разработила и приложила функция за предна проекция с прозрачната кофа за строителни машини и е кандидатствала за патенти в Корея, Северна Америка, Европа и Китай.

Doosan разработи и допълнителни системи за безопасност за гамата от машини на компанията, като системата around view monitor (AVM), която може да наблюдава периметъра около машините и система за предупреждение отзад, използваща ултразвукови сензори. И двете системи са получили много положителни реакции от страна на клиентите. Представител на Doosan Infracore коментира: „Тъй като стандартите за безопасност на машините и обектите продължават да се повишават значително по целия свят, усъвършенстваните системи за безопасност се превърнаха в ключов фактор при избора на оборудване. Планираме да продължим да разработваме функции за безопасност, които могат да защитят операторите и другите работници на работното място и се стремим да бъдем начело в създаването на строителни обекти, които са по-безопасни и без инциденти. "

И още отличия

Системата Doosan Transparent Bucket спечели и в категориите „Иновации“ и „Безопасност“, като взе две от трите награди, организирани от Matexpo, решени от независимо жури, съставено от специалисти от сектора, водено от председателя на журито- Дани Ван Парис. За наградите тази година бяха подадени общо 51 заявления: 22 за наградата за иновации, 12 за наградата за безопасност и 17 за “зелената” награда- третата категория в тазгодишните награди Matexpo.

Matexpo е международен търговски панаир, който се провежда през 2 години и представящ машини и оборудване за строителната индустрия, промишлеността и околната среда. Това е третия по големина търговски панаир от този тип в Европа, с утвърдена репутация и обикновено привличащ повече от 40 000 посетители за всяко издание.

Световен лидер

Hyundai Doosan Infracore е световен лидер в производството на индустриална и тежка строителна механизация, компресори, генератори, осветителни кули. Машините на Doosan са известни с изключителната производителност и скорост на работа.

Официален представител на Doosan в България е компанията Мегатрон ЕАД. Вече 23 години компанията е безспорен лидер в продажбата, поддръжката и сервизното обслужване на висококачествена земеделска, строителна, горска, голф и градинска техника. През годините успя да спечели доверието на много нови клиенти. Мегатрон разполага с единадесет търговско-сервизни бази и магазини в страната: София, Плевен, Русе, Добрич, Търговище, Пловдив, Стара Загора, Ямбол, Българово, Силистра и Монтана.

Hyundai Doosan Infracore изгражда силна корпоративна култура и конкурентоспособност въз основа на убеждението, че само иновативни решения и продукти могат да гарантират бъдещ растеж. Ние ще прераснем в иновативна водеща компания, която вдъхновява иновациите под корпоративния лозунг „Задвижвани от иновации“ , водейки до промени с модерни цифрови технологии. “  -Чо Йонг Чул, главен изпълнителен директор на Hyundai Doosan Infracore

Научете повече за марката Doosan в България: https://doosan.bg/

„Прозрачната кофа“ на Doosan направи фурор на изложението Matexpo
12433
 

Последни материали
Виж
Зарибиха Пазарджишки язовир с шарани
Как правилно да използваме на яйчените черупки в градината?
Търсите нива под наем? Вижте в сайта на „Агрион“
Новият Quadtrac 715 на Case IH спечели поредна международна награда
Фермерските пазари стават традиционни с промени в нормативната уредба
Иска се 5% самоучастие
Банката за развитие отпуска изгоден лизинг за земеделска техника и производствено оборудване
Свързани материали
Виж
Новото съоръжение в Хале, е 10 пъти по-голямо
Doosan премести център за дистрибуция на части от Белгия в Германия
Бранда Doosan става DEVELON
Doosan подписа ексклузивно споразумение за производство на компактни колесни товарачи с Tobroco-Giant
С богат опит на ръководни позиции в южнокорейския концерн до момента
Крис Чонг е новият главен изпълнителен директор на Doosan Infracore Europe
Техниката на DOOSAN вече е с безлихвен лизинг
Bobcat и Doosan отново с изненади на БАТА Агро от 30 август до 3 септември
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини