Начало » Новини » Страната
01.09.2021 г.

Изложението Fields of Innovation 2021 обединява зеленчукопроизводители от цял свят

Последните иновации в сектора
Изложението Fields of Innovation 2021 обединява зеленчукопроизводители от цял свят

Всяка година компанията за производство и търговия със семена „Синджента” провежда международното изложение Fields of Innovation, което тази година е насрочен в периода от 28 септември до 1 октомври в Нидерландия. Целта е да бъдат представени най-новите постижения в съвременното земеделие, като същевременно те ще бъдат демонстрирани на полетата в европейската държава.

Fields of Innovation ще бъде излъчвано в представената и през миналата година виртуална платформа на компанията. Така ще може да се наблюдават най-новите разновидности зеленчукови семена. Хибридният формат дава възможност както на производителите и на всички участници във веригата на доставките да разгледат асортимента от семена в дигитална среда.

Всички производители без значение от размера на стопанството си срещат предизвикателства, породени от измененията на околната среда – непостоянните климатични условия, значителната почвена ерозия и намаляващото биоразнообразие. Налага им се да отговарят и на постоянно еволюиращите очаквания на крайните потребители.

Fields of Innovation ще представи решения, които помагат за преодоляването на тези предизвикателства.

Сред тях са и т.нар. устойчиви технологии, които допринасят за развитие на по-природосъобразно отглеждане на зеленчуци. Те намаляват земеделския принос към климатичните промени, смекчават влиянието им върху снабдяването с хранителни продукти и помагат на производителите да обработват почвите си по-щадящо.

Сортовете на Синджента, които ще се представят на изложението Fields of Innovation, са подбрани специално с цел утвърждаване на устойчивото бизнес развитие за индивидуалните производители и за земеделския отрасъл като цяло.

В чест на обявяването на 2021-ва година за „Международна година на плодовете и зеленчуците“ от Общото събрание на ООН, на събитието ще бъдат показани повече култури от всякога досега. Сред тях са сортове главесто зеле, червено зеле, савойско зеле, най-новата разновидност на т. нар. „заострено“ зеле, карфиол, броколи, брюкселско зеле, айсберг, марули, baby leaf салати, спанак, фасул, грах, сладка царевица, лук и  други.

Виртуалното събитие е отворено за всички желаещи, давайки им възможност да се разходят дигитално сред посевите и да се запознаят със зеленчуковото разнообразие на Синджента. Посетителите могат да направят своята онлайн обиколка по всяко удобно за тях време в дните от 28 септември до 1 октомври. Те ще могат да задават въпроси в реално време на специалистите на компанията, както и да създадат собствен каталог с предпочитаните от тях семена. Регистрацията е бърза и удобна – на https://fieldsofinnovation.online/.

В сегашната си форма Синджента е сравнително нова компания, но историята ѝ датира от почти 250 години. Като приемник на Циба Гайги, Циба, ICI, Зенека и Новартис, Синджента със своето трайно присъствие, дава значим принос в развитието на земеделието в България от втората половина на XX век до днес. През 2008 г. фирмата основа своя собствена организация в България – Синджента България ЕООД. Днес Синджента е неразделна част от формулата за успешно и устойчиво земеделие в България с постоянно развиващо се портфолио и набор от иновативни продукти.

Екипът на Синджента в България и по света постоянно е в помощ на производителите както с качествени продукти, така и с експертни съвети и техническа помощ. За повече информация и връзка със Синджента България: https://www.syngenta.bg/vegetable/ekip-zelenchukovi-semena. 

Изложението Fields of Innovation 2021 обединява зеленчукопроизводители от цял свят
6598
 

Последни материали
Виж
Аграрен университет - Пловдив
Отлични резултати oт опити с Принципал® Голд в АУ Пловдив
При лек спад в цената спрямо предишната тръжна процедура
Йордания купи на търг почти двойно повече фуражен ечемик от планирания
При свинското обаче приходите нараснаха въпреки спада в количествата
Франция сви рязко износа на месо
Песимистични прогнози за производство на зърно в Украйна през 2024 г.
МЗХ публикува наредба № 9 за обществено обсъждане
Кои са новите моменти в интервенциите „Биологично растениевъдство“ и Биологично пчеларство“
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 19-25 април 2024 година
Неустойчиво време ще ограничава възможностите за работа на полето
Свързани материали
Виж
Представят местни млечни и фермерски продукти на 15 и 16 април
Откриват фермерско изложение пред земеделското министерство в София
Български фермерски съюз организира изложение на местни продукти в София
Започна изложението за плодове и зеленчуци „Фрескон“ в Солун
Електронният каталог с профил и контакти на изложителите вече е публикуван
190 фирми ще участват в Специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО от 13 до 17 май
„Цветна пролет“ ще се проведе от 3 до 7 април в Международен панаир Пловдив
Изложение за ловци и рибари започва на 3 април в Международен панаир Пловдив
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини