Начало » Важно за фермера » Растениевъдство
16.03.2021 г.

Байер Кроп Сайанс с обновено портфолио, базирано на иновациите

Уебинар
Байер Кроп Сайанс с обновено портфолио, базирано на иновациите

На 12 март екип на „Байер Кроп Сайанс” представи научните постижения в областта селекциите и новите формулации в областта на растителната защита, приложени през 2020 г., които ще намерят добро приложение в земеделието през тази и следващите години. След като през миналата година компанията създаде десет нови формули и повече от 430 нови хибрида и разновидности от сортове царевица, соя, памук и зеленчуци, „Байер” наблегна и на усъвършенстваните осем нови препарата с малки молекули в растителната защита.

На световните пазари се появи и един нов фунгицид, а други десет нови препарата за растителна защита са във фаза пред пускане на пазара. Сред тях е соя Intacta 2 Xtend, която получи всички регулаторни одобрения и ще бъде представена в Бразилия до края на годината. Това подобрение на марката Intacta ще подпомогне фермерите в Южна Америка с множество средства за борба с насекомите.

Очаква се през 2022 година царевицата SmartStax PRO да бъде пусната на пазара в САЩ. С възможност за използване на площ от над 100 милиона акра SmartStax PRO предлага три начина на действие за борба с кореновите червеи, включително нов начин на действие, базиран на РНК модел на действие.

Всеки проект от портфолиото ни в развитие е проектиран така, че да помага на фермерите за по-ефективни земеделски практики и да отговаря на нуждите им“, посочи д-р Боб Райтер, ръководител на научноизследователската и развойна дейност на „Байер Кроп Сайанс”. „Имаме дългогодишен опит в превръщането на научноизследователската и развойна дейност в жизненоважни решения за земеделците, които повишават производителността, добавят стойност и използват по-ефективно природните ресурси за производство на култури.“

Фитосанитарна оценка на посевите от пшеница – състояние, проблематика и препоръки

Годишната инвестиция на Байер от 2 милиарда евро в научноизследователска и развойна дейност в Кроп Сайанс е почти двойно по-голяма от разходите на следващите най-близки конкуренти на компанията, посочиха експертите. С прогнозна максимална стойност на продажбите до 30 милиарда евро Байер разполага с най-високопроизводителния център за разработки в бранша, който непрестанно превръща нейните водещи в отрасъла, ръководени от ценности инвестиции в нови, иновативни продукти, които са от полза за производителите, потребителите и планетата.

Напредъкът в продуктите за защита от насекоми намалява необходимостта от листни приложения на инсектициди и подобрява производителността на хектар. Технологията на Байер ThryvOn с продукта за борба с лигус и трипс по памука е предвиден за предсатвяне в САЩ през 2021. Това е първият биотехнологичен продукт, който ще подпомогне фермерите за стабилно растениевъдство и защита на потенциала на реколтата от вредители.

Водещо развитие на ново поколение биотехнологични продукти

Ключова сфера от научноизследователската и развойна дейност е фокусирана върху осигуряването на многофункционалност в борбата с плевелите за фермерите чрез характеристиките на соята от ново поколение. Байер разработи първата разновидност на хербицид с 5-посочна поносимост за соя. Понастоящем във фаза 3 на разработването тази разновидност добавя към тройната поносимост на XtendFlex още два начина на действие -  поносимост към HPPD и собствената й поносимост към 2,4-D. Във фаза 2 от разработката беше добавен още един начин на действие, който подпомага поносимостта към PPO хербициди. Освен това третото поколение за конторл на насекоми в соя ще подобри допълнително Intacta и ще помогне на фермерите да продължат да увеличават добивите, докато намаляват употребата на инсектициди.

В бъдеще фермерите ще могат лесно да избират най-подходящите варианти за борба с плевелите за своите стопанства, знаейки че избраните от тях сортове предлагат отлична генетика и способност да контролират плевелите. 

Непрекъснатите инвестиции в биотехнологии дават възможност следващото поколение царевица с характеристики за борба с насекомите да бъде пуснато съвсем скоро, като много разновидности ще бъдат представени първо в Южна Америка. Бразилия и Аржентина се готвят за пускането на VTPro4 навреме за сезона 2021/22 година, след като получиха всички необходими регулаторни одобрения. Новото комплексно предложение включва характеристиката MIR162 като допълнителен начин за борба с надземните насекоми с цел справяне с нарастващата им устойчивост в тропическия климат на Бразилия. 

Четвъртото поколение защита срещу пеперуди и молци на Байер продължава да показва изключителна ефикасност в борбата с надземните вредители и е получило пълно одобрение за употреба в Бразилия – изключително важен етап преди пускането на пазара, предвидено за средата на десетилетието.

Нискостеблената царевица ще преобрази производството на царевица

Очаква се нискостеблената царевица на Байер да преобрази производството на тази култура, като даде възможност за въвеждане на нова система, която позволява по-прецизна употреба на растителна защита, както и потенциал за оптимизиране на употребата на най-важните ресурси, като азот, почва и вода. Нискостеблената царевица подобрява устойчивостта, включително за разпукване на кочаните и полягане на стеблата, за да се намалят значителните загуби, дължащи се на трудни условия на околната среда и екстремни метеорологични условия, включително силен вятър. Нискостеблената царевица е победа за фермерите, а същевременно устойчивост и сигурност на продоволствията.

Разработените от Байер три начина за производство на нискостеблена царевица ще осигурят достъп до световния пазар. Във фаза 3 от разработването са два от начините – усъвършенствана селекция и биотехнология. Усъвършенстваната селекция цели да въведе гените на естествените нискостеблени видове в зародишната плазма на елитните видове. Байер си сътрудничи с БАСФ по биотехнологичен подход за съкращаване на междувъзлията, което позволява приложимост в широк спектър от зародишна плазма. Чрез модификацията на гени „Байер” открива множество начини за създаване на нискостеблена царевица, създавайки потенциални възможности на множество пазари. Използвайки и трите подхода за нискостеблена царевица, „Байер” очаква разширяване на продуктовата концепция до над 220 милиона акра в световен мащаб през следващите години.

Основаният на изкуствен интелект център за селекция на Байер преобразува прецизната селекция, като преминава от селекция на най-добрите семена чрез отглеждане към създаване на най-добрите семена за фермерите. Чрез анализ на данните данни и обширна база от зародишна плазма, Байер непрекъснато подобрява разработването на продукти, за да отговори на променящите се нужди на земеделците.

Нови бизнес модели, стимулирани от науката за данните

Всеки земеделец се сблъсква с различни трудности и има нужда от съобразени решения. Водещата дигитална земеделска платформа на компанията Climate FieldView вече се използва за над 150 милиона акра земя по целия свят. Свързването от тази площ, включително с получаване на данни от редосеялките, пръскачките и комбайните, помага на фермерите да вземат решения въз основа на данни и да променят своите модели за оптимизирани добиви. Байер интегрира по-добре данните в своят научноизследователски процес, като дава възможност за съгласувано изпитване, за да отрази начина, по който клиентите й работят в стопанствата, като помага да се информират за напредъка на ключови проекти, които разработва. 

Платформата FieldView – Seed Advisor продължава да помага на фермерите да подобряват производителността, като оптимизира препоръките за поставяне на семената. Разрастването на платформата означава, че моделите сега получават данни от над 6,9 милиона точки от повече от 8 600 хибрида на над 70 000 полета.

В заключение Боб Райтер подчерта, че „всичко това, което обявихме на днешната среща, е само моментна снимка на цялостната дейност в научанта област на компанията, насочена към развитие на земеделие, което да отговаря на нарастващите нужди на земеделците, потребителите и на Планетата“.

Байер Кроп Сайанс с обновено портфолио, базирано на иновациите
9631
 

Последни материали
Виж
Увеличеното производство на биодизел подкрепя цените на рапичното семе в Европа
ДФЗ обяви три свободни позиции за „Старши експерт“
Зарибиха Пазарджишки язовир с шарани
Как правилно да използваме на яйчените черупки в градината?
Търсите нива под наем? Вижте в сайта на „Агрион“
Новият Quadtrac 715 на Case IH спечели поредна международна награда
Свързани материали
Виж
Михаил Михайлов, регионален представител на „Байер Кроп Сайанс“ за Добрич
Есенните промоции на „Байер” се съчетават със застраховка рапица срещу непоникване при суша
Байер предвижда удвояване на пазарите си и въвежда регенеративно земеделие върху повече от 400 милиона акра
Промо пакетите на пазарния лидер не са за изпускане
Иновативната растителна защита от „Байер“ опазва пшеницата и в лоши години като тази
Първото издание на „Байер Агро Арена“ 2023 г. се проведе в землището на село Горна Митрополия
„Байер“ показа утвърдени формули за успешна защита на пшеница
Пазарният лидер в сегмента даде заявка за отлични резултати и през 2023 г.
„Байер“ представи схеми за категорична защита от житни и широколистни плевели в царевица
Зелен физиологичен ефект при пшеницата и ечемика
Как да получите 20 % допълнителен добив от дълго защитно действие и хармоничен, физиологичен ефект?
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини