Начало » Новини » Страната
16.02.2021 г.

Държавата подкрепя „Агрополихим” и заводи за опаковки на храни като инвеститори от висок клас

Министерство на икономиката
Държавата подкрепя „Агрополихим” и заводи за опаковки на храни като инвеститори от висок клас

sinor

От началото на 2021 г. министърът на икономиката Лъчезар Борисов е подписал седем сертификата за инвестиции по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) на обща стойност над 176 млн.лв. След тяхното изпълнение ще бъдат разкрити 514 нови работни места, съобщиха от икономическото министерство.

Ще припомним, че държавата осигурява допълнителна подкрепа за фирмите, инвестирали значителни средства в икономиката. Сред тях е и заводът за торове Агрополихим“, който получава сертификат клас „А“ за инвестиционния си проект „Модернизация на производството на азотни торове и оползотворяване на отпадъчна енергия от производство“. След изпълнението му ще бъде рзширена съществуващата дейност при производството на основните продукти, като се внедри съвременно оборудване за оползотворяване на отпадъчна високоенергийна пара.

Проектът ще се осъществи в Девня, като дългосрочната концепция на дружеството е да се намали „въглеродния отпечатък“ върху околната среда и се постигне затворен производствен цикъл.

Инвестицията възлиза в размер над 54 млн. лв. и ще бъдат открити 40 нови работни места

Друг проект, който получава сертификат за инвестиция клас „А“ е за предприятието за опаковки за хранително-вкусовата промишленост в Бургас на „Сидоренко Фудтех“ ЕООД и „Сидоинвест“ ЕООД. Размерът на инвестицията възлиза на над 10 млн. лв. и предвижда да  бъдат открити 10 нови работни места.

Предвижда се строителство на нови производствени халета, складове и офиси, закупуване на допълнително производствено оборудване и специализирани софтуери за продажби и управление на складови наличности в местност.

Следващият сертификат клас „А“ е за „Ате Пласт“ ООД за инвестиционния проект за разширение на съществуващо производство чрез изграждане на нов завод на нова площадка за производство на печатни и ламинирани фолиа и опаковки в Стара Загора.   

Инвестиционният проект предвижда изграждане на нова производствено-административна база и закупуване на машини за разрязване, печатане и залепяне на фолиа и др. пластмасови изделия.

Продукцията на предприятието е предназначена основно за хранително-вкусовата и фармацевтична промишленост. Инвестицията е в размер на над 10 млн. лв. и ще бъдат назначени 31 нови служители.

Държавата подкрепя „Агрополихим” и заводи за опаковки на храни като инвеститори от висок клас
8446
 

Последни материали
Виж
Производителите на „Странджански манов мед“ получават 18 000 лева помощ de minimis
9 млн. лева получават развъдните асоциации през 2024 г.
Размерът на подпомагането е до 200 лв. на заклано говедо
1,1 млн. лева одобри ДФЗ за реализация на българско говеждо месо
Максималният бюджет на помощта до 2029 г. e до 30 000 000 лв.
ДФЗ насочи 5 млн. лева за борба с вредители по лозата
БАБХ
Започват проверките по морските курорти и капанчетата
Фитофтората вече нападна доматите
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини