Начало » Новини » Страната
09.02.2021 г.

Агрион насърчава фермерите с изгоден лизинг

Нови, по-изгодни финансови пакети помагат на земеделците
Агрион насърчава фермерите с изгоден лизинг

Ти си фермер и искаш пари сега, но при изгодна пихва? Опасяваш се, че заради пандемията и климатичните условия годината ще бъде още по-лоша от предишната? Тогава можеш да се възползваш от новите, по-гъвкави условия за финансово подпомагане на земеделски производители на кредитиращата компания „Агрион Финанс“.

В началото на годината, дъщерното дружество на лидера в управлението на земеделски активи „Агрион“, разработи за клиентите си специално лизингово предложение, насочено към тези, които искат развият бизнеса си или просто да инвестират в земеделски терени. Така те могат да получат изгодно средства, при облекчена, ускорена и изгодна процедура.

 „Мярката дава възможност на повече земеделски стопани да имат достъп до финансиране. Това им помага, насърчавайки тяхната конкурентност и осъществяването на бизнес плановете им. Затова я направихме по-бърза, по-ефективна и значително по-евтина. Смятаме, че така ще разширим достъпа до евтино финансиране на много по-голям кръг от фермери, които са гръбнакът на модерното земеделие“, казаха от „Агрион Финанс“.

„Като национално отговорна компания, нашата цел винаги е била да подкрепяме българското земеделие. Затова разработихме пакет, който да помогне на родните фермери да преминат през тази трудна ситуация. Често достъпът до финансиране е една от основните причини хората да не се занимават със земеделие. Затова нашите продукти ще стигат до фермерите по-лесно, по-бързо и най-вече изгодно“, допълват от компанията.

Лизингът на земя е най-търсената услуга, предлагана от дружеството. „Агрион финанс“ дава възможност на клиентите си да получат до 100% финансиране от размера на пазарната оценка на земята, която имат намерение да закупят. Компанията гарантира прозрачна по-ниска лихва и ясни правила за целия период на кредита.

Допълнително облекчение е, че кандидатстването може да стане почти изцяло дигитално – през секцията в сайта на „Агрион“ https://www.agrion.bg/bg/finance/. Клиентът може да извърши почти всички операции от страницата, без да се налага да напуска дома си и да посещава непрекъснато офиси.

Друга важна стъпка за фермерите е изготвянето на индивидуален погасителен план за всеки лизингополучател.

Фермерите могат да изберат на колко вноски и кога да изплащат лизинга си, като съобразят тези плащания с приходите, които имат по периоди. Дружеството не начислява такса за разглеждане на документи, липсва и такса ангажимент.

За регистрираните земеделски производители и юридическите лица не се изисква кредитна история и подробен бизнес план, каквито са задължителните условия на други кредитни институции.

Когато цената на избрания терен съвпада с пазарната оценка на земята, отпада изискването  лизингополучателят да участва със собствени средства в сделката, а директно започва да си плаща вноските по лизинга. Това е сериозно облекчение за по-малките и средни земеделци, за които осигуряването на самоучастието често е сериозно предизвикателство, заявяват експертите. На практика, до сключването на договора за лизинг, фермерите нямат абсолютно никакви разходи и не влагат собствени пари.

 „Агрион Финанс“ не удържа такса за разглеждане на документите и за оценка на обезщетението. Пазарната оценка на желаната земеделска земя се извършва от експертите на „Агрион“ и е абсолютно безплатна за лизингополучателя. Според стойността на предложения за обезпечение имот се определя размерът на отпуснатото финансиране. С тази стъпка на практика се подпомагат   предприемачи, които тепърва градят основите на своя бизнес. Предвижда се и възможност дружеството да финансира разходите по прехвърлянето на имота.

Информация за пълните условия на финансовите продукти на „Агрион Финанс“ може да бъде намерена на сайта на компанията на националния телефон 0800 111 66.

Агрион насърчава фермерите с изгоден лизинг
4985
 

Последни материали
Виж
Служебен кабинет
Украинската помощ ще бъде преведена на 52 хиляди земеделци до 15 май
Какви цели си поставя новият министър на земеделието и храните
Документи се подават до 29 април
Нов конкурс за старши експерти във фонд „Земеделие“
Особености, които трябва да знаете
При богата на калций почва понякога се раждат бедни на този елемент плодове
Томбола с награди при покупка
Започна Великденски Кооперативен Базар в София
Нормативни промени
Новите ставки за биопроизводство през 2024 г., които ще се обсъждат до 20 май
Свързани материали
Виж
Търсите нива под наем? Вижте в сайта на „Агрион“
Наддаването може да се случи изцяло дигитално
Срокът на търговете за плодородна земя изтича на 5 април
Това може да стане изцяло дигитално, наддаването тръгва на 7 март
Агрион отдава земя под наем, печели най-добрият
Хиляди декари земя за животни предлага Агрион
Фермери печелят до 20 000 евро годишно от терени за паша
Търсите нива под наем? Вижте в сайта на „Агрион“
Това може да стане изцяло дигитално, наддаването тръгва на 3 април
Агрион отдава земя под наем, печели най-добрият
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини