Начало » Новини » Света
25.12.2020 г.

Селскостопанското министерство в САЩ пусна елените на Дядо Коледа в страната

След изчерпателни тестове на здравословното и физическото им състояние
Селскостопанското министерство в САЩ пусна елените на Дядо Коледа в страната

Службата за проверка на здравословното състояние на животните и растенията към министерството на селското стопанстов на САЩ издаде разрешително за придвижване на г-н св. Никълъс Клаус от Северния полюс, брокер от дружеството с неограничена отговорност „Световни подаръци”, съобщиха от пресцентъра на ведомството. Разрешителното също така позволява на северните елени, возещи шейната на Дядо Коледа, да влязат и излязат през или над който и да било граничен пункт на САЩ между 19,00 часа на 24 декември и 7,00 часа на 25 декември.

„При увеличаващото се световно население се очертава най-заетата Коледа за г-н Клаус. От министерството на селското стопанство на САЩ искаме да гарантираме, че не спъваме важната работа на г-н Клаус по разнасянето на коледните пожелания за всички. Облекчаването на достъпа до САЩ за г-н Клаус и неговите 9 северни елена ще гарантира, че децата в цялата страна, включително и моите 14 внуци, ще се събудят на Коледа, изпълнени с радост и с духа на сезона. Министерството издаде предварително това разрешително и се отказа от всички такси по него, за да осигури гладко пътуване през нощта на Бъдни вечер”, заяви американският министър на селското стопанство Сони Пърдю.

В допълнение към изискванията по тестовете за обичайните заболявания всеки летящ северен елен трябваше да премине и през допълнителни, които да потвърдят, че по време на пътуването е в състояние да се справи безопасно със значителните промени в надморската височина и температурата, както и че е във форма за приземяване по покривите. В тазгодишния здравен сертификат упълномощеният ветеринар е отбелязал, че един от северните елени на име Рудолф е дал положителен тест за „синдрома на червения нос”, но също така е обяснил, че това е нормално за него и не притеснително за здравословното състояние на животното. Ветеринарят е удостоверил, че северните елени са ваксинирани срещу всички възможни болести, с които могат да се сблъскат при обиколката на планетата. По искане на г-н и г-жа Клаус от службата за ветеринарен контрол са извършили проверка и на помещенията, обитавани от северните елени, за да се уверят в грижите за тяхното благополучие и дали са обект на хуманно отношение. Дядо Коледа и персоналът му са издържали блестящо проверката.

От министерството посочват, че елените ще пристигнат, теглейки дървена шейна, накичена с дрънчащи звънчета и пълна с бестящо опаковани подаръци. При преминаването през граничния пункт ще бъдат почистени и дезинфекцирани плазовете и долната част на шейната и ще бъде извършен кратък визуален преглед на северните елени. Ще бъдат дезинфекцирани и ботушите на Дядо Коледа, а той ще трябва да си измие старателно ръцете. Мерките трябва да предотвратят пренасянето на заболявания по домашните животни, с които екипът може да се е сблъскал при доставката на подаръците във ферми по целия свят, преди да влезе в САЩ. „Би било катастрофално за ДНО „Световни подаръци”, ако моите елени неволно докарат шап заедно с всички тези дарове. Защото нещо подобноби могло  да ме извади от бизнеса. Затова работим цялата година да опазим северните елени здрави и вземаме всички възможни предпазни мерки преди и по време на пътуването”, обясни Дядо Коледа.

Той е изпратил предварително списък с всичко, което проверяващите могат да очакват при пристигането му в САЩ. В него са изброени разнообразни хранителни продукти, като всички са взети от лицензирани производители и никой не представлява заплаха за здравословното състояние на животните и растенията в страната.

Селскостопанското министерство в САЩ пусна елените на Дядо Коледа в страната
9949
 

Последни материали
Виж
До 14 май стопаните със 100% пропаднали площи от градушката в Южна България подават заявления за обследвания
Обзор на Софийска стокова борса за периода 23-27април 2024 година
Купувачите на маслодаен слънчоглед на борсата продължават да вдигат цените
Тютюнопроизводителите и занапред ще получават държавна подкрепа
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 26 април – 2 май 2024 година
Остава опасността от слани във високите полета на западна България
За незаконно овладяване на държавни поземлени участъци
Украинският земеделски министър подаде оставка заради корупционни обвинения
Призив за подкрепа
Бедствието с градушките роди съпричастност от фермери към фермери
Свързани материали
Виж
Преди над 20 века Коледа слага началото на ново летоброене
Честито Рождество Христово!
Отговор от ДФЗ
Основните плащания на хектар ще бъдат преведени до три дни
Какви традиции се смесват на Коледа
Честито Рождество Христово!
Пенсионерите ще получат по 70 лв. добавка за Коледа
ПРСР 2014-2020
Кандидатстването за обновяване на селата се удължава до Коледа
Проверки БАБХ
Унищожени са 17 тона месо от камион, катастрофирал по празниците
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини