Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Паприкаш по манастирски

Синор.БГ / 27.10.2020 г.
Паприкаш по манастирски

Изпичаме пиперките, обелваме ги, почистваме ги от дръжките и семената и ги нарязваме на парченца. Стриваме чесъна с малко сол, прибавяме оцета, виното и 1 с.л. олио. Разбъркваме и заливаме пиперките с тази смес. Почистваме и измиваме месото. Нарязваме го на порции, посоляваме го леко и го задушаваме в сгорещената мазнина. Прибавяме ситно нарязания лук и също го задушаваме. Когато поомекне, поръсваме червения пипер и брашното, прибавяме обелените и настъргани домати и наливаме 1 к.ч. гореща вода. Изчакваме ястието да заври и прибавяме обелените и нарязани картофи. Варим на умерен огън. След четвърт час прибавяме пиперките заедно с маринатата, в която са стояли и лютите чушлета. Посоляваме и оставяме паприкаша да къкри още 5-6 мин на тих огън. Поднасяме ястието, поръсено със ситно нарязан магданоз.

Продукти: 1 кг месо /свинско, телешко или шилешко/, 1 к.ч. олио, 3 глави лук, 2 ч.л. червен пипер, 3 скилидки чесън, 5-6 домата, 1 кг пиперки, 1 кг картофи, 1-2 люти чушлета, 1 к.ч. вино, 1 ч.л. оцет, 1-2 с.л. олио, 1 ч.л. брашно, 1 с.л. ситно нарязан магданоз, 6-8 с.л. кисело мляко, сол.

Паприкаш по манастирски
16404
 

Последни материали
Виж
С произход от Турция без нужната документация и без етикети на български
Иззеха над 2 тона животински продукти и хранителни добавки в Хасковско
Характерът на района не допуска изграждане на противоградни площадки
Изграждат 69 генератора срещу градушки в Кюстендилско и Пернишко
Може ли костното брашно да замести калциевите и фосфорни торове?
При спад от близо 40 на сто в доставките за чужбина като цяло
Украйна е увеличила над 6 пъти изнесените количества ечемик за Турция
Канада е осигурила 75 на сто от доставките от началото на сезона
Ръстът на вноса и обилното предлагане натискат цените на рапичния шрот в ЕС
Цените се понижават слабо, но се стабилизират при фуражния ечемик
Българската мека пшеница победи и на международния търг в Тунис
Свързани материали
Виж
Овчарски гювеч със стерилизирани домати и паприкаш
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини