Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
27.10.2020 г.

Паприкаш по манастирски

Паприкаш по манастирски

Изпичаме пиперките, обелваме ги, почистваме ги от дръжките и семената и ги нарязваме на парченца. Стриваме чесъна с малко сол, прибавяме оцета, виното и 1 с.л. олио. Разбъркваме и заливаме пиперките с тази смес. Почистваме и измиваме месото. Нарязваме го на порции, посоляваме го леко и го задушаваме в сгорещената мазнина. Прибавяме ситно нарязания лук и също го задушаваме. Когато поомекне, поръсваме червения пипер и брашното, прибавяме обелените и настъргани домати и наливаме 1 к.ч. гореща вода. Изчакваме ястието да заври и прибавяме обелените и нарязани картофи. Варим на умерен огън. След четвърт час прибавяме пиперките заедно с маринатата, в която са стояли и лютите чушлета. Посоляваме и оставяме паприкаша да къкри още 5-6 мин на тих огън. Поднасяме ястието, поръсено със ситно нарязан магданоз.

Продукти: 1 кг месо /свинско, телешко или шилешко/, 1 к.ч. олио, 3 глави лук, 2 ч.л. червен пипер, 3 скилидки чесън, 5-6 домата, 1 кг пиперки, 1 кг картофи, 1-2 люти чушлета, 1 к.ч. вино, 1 ч.л. оцет, 1-2 с.л. олио, 1 ч.л. брашно, 1 с.л. ситно нарязан магданоз, 6-8 с.л. кисело мляко, сол.

Паприкаш по манастирски
15776
 

Последни материали
Виж
Г-20 прие Пътната карта за устойчиво рибарство и аквакултури на ФАО
Туршия от кисели краставички със синап
Индикативен график
Над 1,6 млрд. лв. ще се отпуснат за подкрепа на млади и нови фермери до края на годината
За 5 години площите нараснали трикратно
Градинарите в Украйна преминават от орехи на лешници
Потърпевши ще бъдат САЩ и Австралия
Водещи вносители в Китай са помолени да спрат покупките на ечемик и сорго
Заради прекалено високите оферти на 7 компании
Йордания пак отмени търга за хлебна пшеница и насрочи нов
Свързани материали
Виж
Овчарски гювеч със стерилизирани домати и паприкаш
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини