Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
21.10.2020 г.

Kubota празнува 130-годишнина

Kubota празнува 130-годишнина

На 3 април Kubota Corporation отбеляза повече от век отлични постижения на пазара в световен мащаб. Историята на Kubota започва през далечната 1890 г., като леярна за производство на първите железни тръби за водопроводи в Япония. Нейният основател Гонширо Кубота поставя основите на компания, която сега е един от основните играчи в бранша.

Започвайки като леярна, Kubota скоро се превръща в компания, ангажирана с глобалното земеделие, строителство и свързани с водата индустрии. С течение на времето тя разширява бизнеса си с предоставянето на услуги и продукти.

През 1922 г. започва производството на двигатели с керосин за агропромишлена употреба. По-късно, през 60-те години на миналия век компанията пуска своя гама трактори. През 1974 г. Kubota представи свой собствен компактен мини багер. До 1998 г. разширяват дейността си вече и със селскостопански машини като част от стратегията си за интернационализация, създавайки производствена и търговска дейност в Китай.

Днес Kubota е един от водещите производители на разнообразни видове машини, превръщайки се в стандарт за подражание за компании по цял свят. Продуктовата гама обхваща множество области като земеделие, строителство, системи за водоснабдяване и др. Японската компания е и водещият световен производител на компактни дизелови двигатели за индустрията, земеделието и строителството.

Технологичните решения в земеделието, като системата Kubota Bi-speed, значително подобриха и опростиха работата на фермерите по цял свят.

Kubota е силно ангажирана с опазването на околната среда и помага за справянето с глобалните проблеми, като недостига на вода и храна. Двигателите, тракторните косачки, строителната техника и техниката за комунални нужди на бранда допринасят за по-добра градска среда.

Японската компания използва своите технологии, опит и придобити знания за разработване и комерсиализиране на продукти в сферата на водната инфраструктура с цел защита на ограничените ресурси на Земята и осигуряване на доставка на чиста вода за всички по света.

Г-н Юичи Китао, президент и представител на Kubota Corporation, наскоро подчерта основните ценности на компанията като почит към нейния основател а именно „няма растеж без иновации.“ Като се отчете дългогодишната история и развитие на Кубота е важно да си спомним за произхода ѝ - къде беше компанията в началото и накъде отива. Кубота ще продължи да работи по същия начин както през последните 130 години и ще осигурява най-добро качество и подходящи продукти и услуги, като едновременно гарантира защитата на околната среда, за да остави по-добър свят за утрешното поколение. Чрез нововъведения и изследвания и най-вече чрез ефективна и регулярна комуникация с клиентите си, компанията ще остане вярна на девиза си „За Земята, За Живота”.

Специално бяха отбелязани двете основни ценности във философията на Kubota, а именно „Една Kubota“ и „На ваша страна“. Според г-н Китао: „Една Kubota“ е основното убеждение, че всеки член на компанията е от съществено значение и да бъдем „На ваша страна“ означава, че всеки служител трябва да преразгледа какво прави всеки ден. „Уверете се, че включваме нуждите на пазара във всички наши продукти и услуги и гледаме на това през очите или перспективата на клиента".

Кратка история на Kubota Corporation

Kubota Corporation е водещ производител на селскостопанска и строителна техника, техника за поддръжка на големи зелени площи (тракторни косачки). Тя произвежда и индустриални двигатели от 1890 г. Седалището на компанията се намира в Осака (Япония), а корпорацията има офиси в повече от 110 страни в Северна Америка, Европа и Азия. През 2019 корпорацията постигна приходи от 17,6 милиарда щатски долара.

Компанията произвежда и много други продукти, като системи за филтриране на вода, продукти за напояване, тръбопроводи и др.

Kubota празнува 130-годишнина
18525
 

Последни материали
Виж
Откриване на изложението „Техномебел"
Призив за сертифициране на българската дървесина
Пролетната сеитба обаче върви с изпреварващо темпо
Състоянието на есенната пшеница в САЩ се влоши значително само за седмица
Позиции
Чорбаджийски: Несериозно е България да има само един евродепутат, защитаващ фермерите
Единственото условие за купувачите е сами да си осигурят превоза
Украински фермери започнаха да раздават кромида без пари
НАП напомня да се декларират земеделските субсидии до 30 април
Днес парламентарната комисия по земеделие има извънредно заседание
Ализан Яхова: Очакваме добри новини за украинската помощ на 24 април
Свързани материали
Виж
Трактори Kubota – с гаранция до 4 години, лизинг с 1% лихва
Японски технологии – за повече рентабилност в земеделското производство
Kubota строи завод във Франция
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини