Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
09.10.2020 г.

Калин Миронов: Добрите резултати при царевицата се постигат благодарение на добре заложените хибриди, добрите обработки и на модерната технология

„Истории за успеха – как земеделците работят с Case IH“ в стопанството на Калин Миронов
Калин Миронов: Добрите резултати при царевицата се постигат благодарение на добре заложените хибриди, добрите обработки и на модерната технология

Близо 20 години Калин Миронов се занимава със земеделие в плевенското село Петокладенци. Там е разположена базата му, както и полетата, на които отглежда предимно царевица. В годините се е уверил, че успехът на едно земеделско стопанство е комбинация от добър мениджмънт, правилен избор на култури, модерни технологии и земеделска техника.

Калин Миронов: „В момента обработвам около 5600 дка царевица, слънчоглед и пшеница, но залагам главно на царевицата. В последните години тя е една от най-доходоносните култури при нас. Добрите резултати при царевицата се постигат благодарение на добре заложените хибриди, на добрите обработки и на модерната технология.“

Основните машини, с които се работи в стопанството на Калин, са трактори и комбайни Case IH и прикачен инвентар Vaderstad, предлагани на българския пазар от Тайтън Машинъри.

„Тази комбинация от машини довежда до добра обработка на земята и добра реколта в последствие”, категоричен е земеделецът. 

Тракторите Case IH в стопанството на Миронов са от сериите Magnum и Maxxum, а товароразтоварните дейности се извършват от телескопичен товарач Farmlift 735.
“Заложил съм главно на тези машини, защото са универсални – и като цена, и качество съм много доволен от тях. Машините отговарят на своята мощност”, споделя зърнопроизводителят. 

Машините в стопанството са оборудвани с AFS навигация и GPS сигнал за корекции от „AFS RTK +“ мрежата на Тайтън Машинъри България. Технологията помага за по-добра ефективност при всички обработки – сеитби, торене, пръскане на културите и по-добра рентабилност на производството.

Калин Миронов: „Както видяхте в моето стопанство съм заложил на марката Case IH и занапред мисля да продължа моето партньорство с Тайтън Машинъри”.

Целия разговор с Калин Миронов и споделен опит за работата му с машините на Case IH може да откриете в сайта на Тайтън Машинъри България https://bit.ly/3damf1x

За да не пропускате нов епизод от видео поредицата „Истории за успеха – как земеделците работят с Case IH”, може да се абонирате за YouTube канала на Тайтън Машинъри или да следите Facebook страницата на компанията.

Калин Миронов: Добрите резултати при царевицата се постигат благодарение на добре заложените хибриди, добрите обработки и на модерната технология
19796
 

Последни материали
Виж
МЗХ и браншови представители започват работа по Закон за кооперативите
МЗХ публикува за обществено обсъждане новите изисквания по агроекологичните интервенции
При опит за внос е унищожена цялата партида от 850 килограма
Украйна откри повишено ниво на нитрати в турски тиквички
Българското зърно не успя да се пребори, както и на отменения търг в Йордания
Египет закупи 120 000 тона по-скъпа украинска хлебна пшеница
Срокът за вписване на тютюнопроизводителите в публичния регистър се удължава до 31 май 2024 г.
Бивш председател на Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци
Константин Ламбрев: По-лесно е да изнесем консервите си, отколкото да ги продаваме в България
Свързани материали
Виж
С избора на правилните машини, ние пестим време - времето, което никой не притежава!
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини