Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
10.08.2020 г.

Задушени пъдпъдъци по френски

Задушени пъдпъдъци по френски

Намазваме пъдпъдъците отвътре и отвън със смес от лимонов сок, черен пипер и сол. Слагаме в коремчетата им по малко от гъбите, които сме сотирали в маслото. Увиваме пъдпъдъците във филийки сланина /или пушени гърди/ и ги нареждаме в по-дълбок съд, в който предварително сме загряли олиото и сме сипали ситно нарязания и леко посолен лук. Слагаме в предварително загрята умерена фурна и печем 6-7 мин. След това заливаме с бульона и печем още 10 мин. Накрая сипваме виното, към което сме прибавили захарта и канелата, изключваме нагряването, но оставяме пъдпъдъците да постоят още десетина минути във фурната.

Продукти за 2 порции: 4 пъдпъдъка, 200-300 г сланина , 100-150 г гъби, 30 г краве масло, 1 к.ч.бульон, 1 ч.ч. гъсто червено вино, 1 с.л. захар, 1 щипка канела, 2 глави лук, 2 с.л. олио, лимонов сок, черен пипер, сол.

Задушени пъдпъдъци по френски
17372
 

Последни материали
Виж
В Ямболска област до момента средни добиви при пшеницата са 595 кг от декар
Испания отпуска допълнителни 100 милиона евро директна помощ за фермерите
Обзор на Софийска стокова борса
Оптимистичните прогнози за световното производство на пшеница и царевица година оказват негативно влияние върху цените
БАБХ затвори баничарница във Враца
Забраниха продажбата на 186 тона сирене от ферма във Франция
Доставките на палмово масо се сринаха за сметка на соевото
Вносът на раститетлни масла в ЕС намаля рязко в началото на сезона
Свързани материали
Виж
От вестник Фермер новият
Люпене на пъдпъдъчите яйца
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини