Начало » Новини » Страната
09.08.2020 г.

Средните цени по веригата на предлагане на агнешко месо за страната

Средните цени по веригата на предлагане на агнешко месо за страната

Средни цени по веригата на предлагане на агнешко месо за страната според последната справка на експерти на МЗХГ: Търговията на едро с цяло агне се запазва на цени от 13,67 лв./кг в Сливен и Ямбол до 15,25 лв./кг в Благоевград. Единствено в София се отчита ценово отклонение спрямо предходния седмичен период – понижение с 0,6%. Средната цена на едро на цяло агне за страната е 14,29 лв./кг, с минималните 0,1% по-ниска на седмична база.

В големите търговски вериги (ГТВ) не е отчетено предлагане на цяло агне регистрират експертите на МЗХГ.

Средно за страната, цената на дребно на цяло агне в другите търговски обекти (ДТО) остава 14,05 лв./кг, като стойностите по области се задържат в диапазона от 13,00 лв./кг в Смолян до 15,55 лв./кг във Враца и Монтана.

Средната цена на едро на цяло агне за страната е с 0,24 лв./кг по-висока от тази на дребно в по-малките магазини.

Агнешки бут

По области, цените на едро на агнешки бут са в границите от 14,00 лв./кг (Пазарджик) до 16,94 лв./кг (Варна). При липсата на седмични изменения на стойностите по области, средната цена на едро на агнешки бут за страната се запазва на ниво от 15,02 лв./кг.

В големите търговски вериги агнешкият бут може да се купи най-евтино във Велико Търново, Габрово, Ловеч и Плевен (15,49 лв./кг), а най-скъпо – в Пловдив (17,24 лв./кг). Само в областите Перник и София се регистрира изменение на цените на седмична база, като продуктът поевтинява с по 3%. В резултат, средната цена на дребно на този вид разфасовка в ГТВ за страната се понижава с 0,2%, до 16,14 лв./кг.

За поредна седмица в по-малките магазини агнешкият бут се предлага в ценовия интервал от 13,75 лв./кг (Сливен и Ямбол) до 17,45 лв./кг (Русе). Единствено във Варна се отчита леко седмично отклонение на цената – покачване с 0,9%, което не се отразява на средната стойност за страната и тя остава 15,40 лв./кг.

През наблюдавания период средната цена на дребно на агнешки бут в големите търговски вериги за страната е с 0,74 лв./кг или с 4,8% над тази в по-малките магазини.

Средно за страната, цените на дребно на този вид разфасовка в ГТВ и ДТО са съответно с 1,12 лв./кг и 0,38 лв./кг по-високи от цената на едро.

Агнешка плешка

Цените на едро на агнешка плешка се запазват най-ниски в Габрово (13,70 лв./кг), а най-високи – във Варна (16,00 лв./кг). Средно за страната, цената на едро на продукта е без седмична промяна – 14,64 лв./кг.

В големите търговски вериги агнешката плешка може да се купи на цени от 14,49 лв./кг във Велико Търново, Габрово, Ловеч и Плевен до 16,24 лв./кг в Пловдив. Единствено в Перник се отчита ценово отклонение на седмична база, където продуктът поевтинява с 1,7%. Средната цена на дребно за страната в ГТВ е 14,87 лв./кг – с 0,2% под нивото от предходния седмичен период.

В другите търговски обекти агнешката плешка продължава да се продава на най-ниска цена в Сливен и Ямбол - 13,65 лв./кг, а на най-висока в Русе - 16,45 лв./кг, без да са регистрирани изменения на стойностите по области. Така, средната цена за страната в ДТО остава 14,80 лв./кг.

През последната седмица средната цена на дребно на агнешка плешка в големите търговски вериги за страната е с 0,07 лв./кг или с 0,5% по-висока от тази в по-малките търговски обекти.

Маржът между цените на едро и на дребно на продукта е средно 0,23 лв./кг за ГТВ и 0,16 лв./кг – за ДТО.

Средните цени по веригата на предлагане на агнешко месо за страната
9916
 

Последни материали
Виж
Участвайте във фармфест Момчилград на 25 и на 26 май
Азотна фиксация от въздуха с Утриша™ N
До +7кг/дка азот от въздуха – вече е възможно
Азия се затопля по-бързо от средното за света
Азия е най-засегнатия континет от промените в климата
Предстоящо
На 24 април Главчев, Петкова и Тахов се срещат с фермерски организации
БАБХ
От днес започва пролетната ваксинация на лисиците срещу бяс
Инспекция по труда
Гергьовден няма да се компенсира с допълнителен почивен ден и 7 май ще бъде работен
Свързани материали
Виж
Българското месо е със син цвят маркировка
БАБХ обеща месец на засилени проверки на агнешко, яйца и зеленчуци
Най-голямо увеличение е регистрирано в България
С колко са поскъпнали видовете месо в ЕС за година
Средната изкупна цена на агнета за страната е с 27,3% по-висока на годишна база
Внасянето на магнезий е важно при есенната обработка на почвата
Извършителят влязъл през незаключена входна врата
Откраднаха 3 агнета, 4 овце и овен от селски двор в Шуменско
Кражба на агнета завърши щастливо за животните и стопанина
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини