Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
06.08.2020 г.

Люта лютеница с чесън и домати

Люта лютеница с чесън и домати

Изпичаме чушките, обелваме ги и ги прекарваме през месомелачка. Попарваме доматите, обелваме ги и ги прекарваме през машинка за почистване на семената. Прибавяме олиото, оцета, захарта и сол на вкус. Варим на умерен огън. Щом течността от доматите се поизпари, прибавяме смлените чушки и продължаваме да варим, като непрекъснато бъркаме с дървена лъжица. Лютеницата трябва да остане на мазнина. Няколко минути преди свалянето от огъня слагаме смлените люти чушки, ситно нарязания магданоз и скълцания със сол чесън. Разпределяме изстиналата лютеница в бурканчета, затваряме и стерилизираме 15 мин.

Продукти: 5 кг месести червени чушки, 5 кг домати, 500 г люти чушлета, 3 глави чесън, 2 връзки магданоз, 400 мл олио, 100 мл оцет, 200 г захар, сол.

Люта лютеница с чесън и домати
20776
 

Последни материали
Виж
Старите сортове
Въпроси към МЗХ къде е националната генна банка на България
Проверки
Проверка на БАБХ опровергава сигнал за вредни шоколади на пазара
Пукнатини в кората на дърветата – причини и мерки
Сдружаване
БФС учреди Северозападен аграрен съюз във Враца
Леща по индийски
Слънчогледът ще поскъпва в Украйна
Свързани материали
Виж
Мешана лютеница
Книга с рецепти ще съхрани начините на приготвяне на традиционни местни храни
В Маноле организират празник на лютеницата с финансиране от ПРСР
Екзотична лютеница
Предстоящо
БИОСЕЛЕНА и родни фермери с обща социална инициатива
Булконс Първомай е инвестирал 5 милиона лева собствени и евросредства
Утвърден производител на лютеница откри нова поточна линия за 80-годишнината си
Начало на процедура
Булконс ще защитава лютеница „Първомай“ като европейски традиционен продукт
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини