Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
03.08.2020 г.

Свинско месо със зелен фасул

Свинско месо със зелен фасул

Измиваме месото със студена вода, отцеждаме добре и го нарязваме на порции. Пържим в сгорещена мазнина до получаване на коричка от всички страни и изваждаме. В същата мазнина слагаме нарязания лук и задушаваме. Щом лукът поомекне, прибавяме 1-2 домата, нарязани на дребно. Когато се запържат, слагаме червения пипер и заливаме с 1-2 к.ч. гореща вода. Слагаме месото да се вари в запръжката до омекване. Почистения фасул измиваме и задушаваме отделно с малко мазнина, сол и съвсем малко вода. Щом омекне, го прибавяме към свареното месо. Брашното размиваме в много малко вода и изсипваме в ястието заедно с останалите нарязани домати. Оставяме да поври на умерен огън. Накрая поръсваме с наситнен магданоз. Поднасяме с кисело мляко.

Продукти за 5-6 порции: 1 кг свинско месо, 1 к.ч. мазнина, 2-3 глави лук, 6-7 домата, 1 ч.л. червен пипер, 1 кг зелен фасул, 1 връзка магданоз, 1 с.л. брашно, сол.

Свинско месо със зелен фасул
17724
 

Последни материали
Виж
Туршия от патладжани със зеле
Растения-индикатори за повишена киселинност на почвата
Landini – 140 години страст и иновации
Без страничен бизнес малките фермери „потъват“
До 2030 г. стопанствата могат да се стопят петкратно спрямо 2005 г.
БАБХ
След 12 дни казусът с „арестуваните“ крави на Капъкуле върви към разрешаване
Институт по аграрна икономика
Чуканов: Предстои дебат как плащанията на площ в ЕС да се заменят със субсидии за стопанство
Свързани материали
Виж
Ръст е отчетен дори при свинското след трайна тенденция на понижение
Германия увеличи производството на месо през първото полугодие
България е сред лидерите по ръст между януари и април включително
Производството на свинско в ЕС показва признаци на възстановяване
Защита на българските месопреработватели
Производители на деликатеси питат Великобпитания защо от 1 юли е наложена забрана за внос на родни продукти
Благодарение на доставките за трети страни при слаб спад в рамките на ЕС
Германия отчете първи ръст в износа на свинско от години
При свинското обаче приходите нараснаха въпреки спада в количествата
Франция сви рязко износа на месо
Най-голямо увеличение е регистрирано в България
С колко са поскъпнали видовете месо в ЕС за година
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини