Обелете и нарежете лука на кръгчета с дебелина от около 3-4 мм. Не изполвайте вътрешността. Разбийте старателно брашното с яйцето, подправките и бирата, докато сместа стане гъста. Загрейте мазнината за пържене на среден огън. Потапяйте по няколко от кръгчетата така, че да не слепват. Използвайте щипка, пържат се до златисто кафяво. В чинията с готовите кръгчета подложете домакинска хартия, за да се отцедят. Лучените кръкчета са подходяща гарнитура за домашнен бургер и чудесно мезе за бира в летните дни. Консумират се веднага.
Продукти: 2 по-големи глави лук, 1 яйце, 1 чаена чаша брашно, 1/2 чаена лъжичка черен пипер, 1/2 чаена лъжичка червен пипер (ако обичате пикантно сложете лют), 1 равна чаена лъжичка сол, 150 млилитра бира, олио според съда така така, че да плуват при пържене.